|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
win explorer šteka i spor
konf: p4 2.8 Ghz, 1BG ram, ati 1600pro, disk: 40Gb ata, i 80Gb sata. win instaliran prije dva dana, diskovi defragmentirani, pogašeni skoro svi vizualni efekti, tema je classic, itd, pogašeni nepotrebni boot programi. šteka mi danas cijeli dan, kopiram favorite od IE-a, windows explorer zamrzne, resetiro 50-tak puta u ova dva dana. napajanje promijenio prije godinu dana tako da to nije. molim savjet koji softver da instaliram, ne znam tipa tuneup, taj imam, ako može prijedlog u vezi s tim. koji programi su dobri za to da srede to štekanje itd. možda pitanje nije bog zna šta, ali vrijedi pokušat, možda čujem za neki program ili tip koji če pomoč. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pogledaj jel ti disk možda radi u PIO mode-u |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
memtest odvrti pa odvrti occt onda hdtach to bi trebalo biti jto javi kada to sredis.
![]() |
#5 |
Premium
|
e skinuo sam memtest http://www.memtest.org/#downiso i ovaj Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip). kad sam to sve odzipao ovo kaže: There is no visible file here. Memtest86+ is located on the bootsector of this CD. Just boot from this CD and Memtest86+ will launch. pitanje je kako to da pokrenem i hoču li imat nakon testa kakav log da mogu vidit jel mi memorija ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
da ali kako pokrenuti taj memtest. znam ja da to ide po par sati, sve ovisi što se odaber, kako pokreuti memtest. skino sam sa njihove stranice. komp nema virusa itd... Prije nego što postate temu da vam se računalo čudno ponaša, proskenirajte komp s NOD32(ili Kaspersky ili Bitdefender)+AVG Anti-spyware+AVG anti-rootkit+Spybot S&D+Ad aware+Hijack this ovo je več učinjeno Citiraj:
codiac evo zasad samo hdtach, memtest ne kužim kako pokrenuti i ima li kakav drugi program za cpu test osim occt. kad spremam log od hd tach dobijem ovu grešku http://img65.imageshack.us/img65/791...godhdtafr6.png, ali zato sam uploado sliku od završenog testa, pa ako može komentar, evo slika od ata diska http://img65.imageshack.us/img65/745...dhdtacham6.png, evo od sata diska, http://img410.imageshack.us/img410/4975/satalogcd2.png ne radi u pio modu Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.09.2007. u 00:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pošto je kasno, a ja imam nešto za reći, reči ću pa sutra nastavim. occt napravio test obični kaže program uspješno, kaže log testa je negdje u njegovom folderu ja ništ nisam našao. temp. je bila postavljena na programu na max. 65° C . memtest - to sam imao na boot kod ubuntu linuxa, odvrtio ga i vrtio se 4 sata i pisalo je tamo 10 Pass i Errors 0. Izgleda, a ja nisam skužio odmah on je vrtio jedne te iste testove 4 sata, ali ok. log od testa s diskovima ima gore dvije slike. nisam nikad dosad testirao komponente, s bilo s čim, dosad samo čitao. sad ču nastojat to isprobat, tj. nešto novo naučiti. pošto me sad baš zanima koji su programi dobri za određene testove komponenti, dobro če mi doći ovaj thread odmah da vas pitam sve što me zanima, a več je rečeno koji su programi za testove pc-a. te me stvari zanimaju dugo, no sad više zbog potrebe za tim i tako. btw: hvala admin na uređenju posta. ove druge testove prime95 i memtest, ču probat. da li memtest postoji kao portable software, da ga se stavi na usb. za prime95 ne znam da li ću znat kako se koristi, to ču postat ako ne bude išlo. iskreno skeniro sam sa tuneupom utilities, mislim da je to vrhunski prgram, možete i vi neke svoje nabaciti, on je počistio registry od raznih mrtvih registry ključeva od programa i samog windowsa i ide taj win. bolje . ali uvijek me zanimalo jel s mojim hardverom sve ok ili uopće kako provjeriti određene dijelove (cpu, ram, hard disk) jel valjaju. svoje nisam nikad provjeravao a volio bi znat na čemu. znam da ima puno programa, ali najbolje je pitat za savjet znalce sa ovog ![]() poz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|