|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Vrisnuo mi je jos jedan (4.) TV tuner i to nakon cca 3h rada - na granici moguceg! :(
...pa ovo je vec nevjerojatno...jednostavno mi rikavaju digitalni/hibridni tuneri...zadnji koji sam upiknuo je glanc novi Leadtek WinFast DTV2000H hibrid, koji je radio cca 3h i opet isti kvar...tuner odjedanput vise ne hvata signal, a danas sam ga podignuo s reklamacije u Ve-Milu...i sto sad da se u ponedjeljak po 4. puta pojavim s istom reklamacijom...ovaj je vrisnuo u rekordnom roku, prije sam bio miran barem 3-6mj. ...do sada sam upokojio USB TakeMS tuner, 2 komada Terrateca HT PCI i sada ovog Leadteka kojega sam trazio umjesto treceg Terrateca...najzanimljivije od svega da u kompu stalno imam Terrateca Cinergy 400 kojemu nikada nista, dok digitalci i hibridi uredno rikavaju tako da odjedanputa vise ne hvataju signal... ...fakat vise neznam sto da radim jer komp radi savrseno stabilno, nema nekakvih nepravilnosti, padova napona, kratkih spojeva i sl. manifestacija koje bi mogle dovesti do rikavanja tunera a oni uredno kihnu... ...ima li netko neku konstruktivnu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
antenu iz bundle-a koristis, ili krovnu? tj. imas neko poajcalo na zici od antene s krova? provjeri da nije nesto tamo u kratkom spoju pa da šalje 12V na izlaz, tj u tv karticu... starija to mozda podnosi, a novije, koje nemaju onakav debeli tuner, 1cm visok, (vec je tanji, kao u chip) jednostavno crknu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koristim krovnu antenu, i nemam nikakvo pojacalo ali imam malo bolju antenu od riblje kosti vulgaris koja mislim da daje odredjeno pojacanje signala u odnosu na obicnu antenu. I meni je palo na pamet da je problem u anteni jer kad prislonim konektor na lice lagano pecka, sto ce reci da se u kabelu inducira nekakav napon i pojavljuje struja a kolika bas cu danas probati iznmjeriti kad se frend vrati iz nocne i odmori...mislim da cu za iduci tuner kupiti i spojiti kucnu DVB-T antenu s pojacalom pa da vidimo onda...jer ovo vise nema smisla... EDIT: Problem rjesen, nakon penjanja na krov i ciscenja spojnog mjesta kabla i antene a korodirani dio kabela sam odstranio tako da je sad spoj cist ko suza...napona na masi vise nema...sad jos samo do Vemila ![]() Zanimljivo kako je stari analogni Terratec otporan, he, he. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 01.09.2007. u 10:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 01.09.2007. u 09:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Vise ne dolazi struja, popravljeno ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 01.09.2007. u 10:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|