|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
USB hard i power management
Nabavio sam 3,5" ladicu za vanjski hard, i stavio unutra WD od 80GB, radi OK, samo se dosta grije. Normalno imam namjesteno 20 min spin-down time za hard diskove, ali izgleda da to ne utječe na USB diskove? Da li Windowsi uopce podrzavaju power management kad su USB diskovi u pitanju? Imao sam i 2,5" USB disk (prvo Seagate, pa WD, pa sam odustao...) i on je stalno radio, mada se grijao zanemarivo. USB ladica je noname, driver ne treba instalirati na XP-ima, nema nikakvih dodatnih opcija... to bi znacilo, ako ostavim disk upaljen raditi ce dok se ne raspadne. Ta masina inace radi non-stop. Mozda da spojim WD na IDE pa bootam onaj njihov program za low level format, mislim da ima negdje opciju za namjestiti defaultni power management i acoustic level...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U Device Manageru si uključi power management na tom USB portu gdje ti je spojen HDD.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sigurno, tebi će onda HDD raditi i kad USB nije spojen.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|