|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
epox 8rda3i
piše da podržava amd socket a procesore 266/333/400fsb. stavim semphron 2200+ i ne prepoznaje ga!?? pa što nije on 166/333? šta da radim ? šta,šta, ŠTA? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel ploča boota? Ako boota, flešaj novi BIOS.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Probaj i clear cmos. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
zahvaljujem. rješeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..pa reci sad u cemu je kvaka,mozda nekom pomogne ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
bios je u postu javlja grešku sa procesorom i tu bi se zaustavio tako da nisam moga flashati bios ni instalirati windoze. ujutro sam skužio da trebam početi stiskat alt+f2 prije nego on počne testirati cpu. i uspija sam ući u flashanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Sorry sto dizem stari topic, ali imam slican problem,a opet razlicit, pa mi je glupo otvarat novi topic. Ploca je Epox 8RDA3I Pro Proc. Barton Mobilac 2.5+ (ostatak pod moj komp) Procesor sam dignuo na 10.5x200 (3000+) i prijavljen je kao unknown CPU type. U Windowsima, pokrenem Everest i ne prepoznje plocu. Kada pogledam pod MATICNA -> CPU, prikaze mi da je Athlon XP, ali pod CPUID mi javi ponovo da je unknown... ? Probao sam i s "ciscenjem" CMOS-a, ali ne mjenja nista. Neznam koji je BIOS gore, jer sam kupio rabljenu plocu(pa me zanima kako da ga saznam i vidim dal je potrebno fleshat ga). Takodjer, kada spojim floppy, njegova lapica je lampica stalno upaljena. Za sada sam ga odspojio i iskljucio u BIOSU. Komp mi radi. Ne rusi se niti nista takvoga, ali me ovo jako buni. Ima tko kakav prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
A i neznam kako da stavim novi bios ako nemam floppy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ak imas slucajno floppy kabel s 3 konektora, pogon mora biti obavezno ustekan na krajnji. Ili ti je krepo floppy. A moze se BIOS flashati i s bootabilne USB memorije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je OK što ti ne prepoznaje mobilca, puno ploča ga ne prepoznaje, a neke tek s novim BIOS-om. Za ploču probaj novi Everest skinuti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kao što ekipa veli većina ploča po defaultu ne prepoznaje Mobilce, samo fleshane a neke čak niti onda ako nisu moddani BIOSi.. Inače ja bi ti preporučio da ništa niti ne diraš ako ti sve radi...
![]() |
#13 |
Premium
|
Ahm... Nisam nista dirao (i bolje da nisam)... Skinuo novi everest i.... Stvar je u tome sto je na ploci krivo ime!?!?!?! ![]() ![]() Ploca je EP-8RDA+ Pro ![]() Na ploci je EP-8RDA3I Pro, ali kada sam pogledao slike ploca na Epox-ovim stranicama, vidio sam da opce to nije moja ploca ![]() (razlika je u bijelim konektorima na srednjem lijevom dijelu slike) ![]() Manuali su isti za 8RDA+ Pro i za 8RDA3I Pro, pa po tome nisam mogao skuziti da se radi o drugoj ploci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam ja sam imao 8rda3i pro i IIRC izgledala je potpuno isto kao i ova slika 8rda+ koju si stavio, uostalom od nje je i izvedena, a sad dal su bili bjeli konektori ili ne neznam više ali ja bi svakako prije vjerovao onome kaj je otisnuto na ploči i onome kaj piše u biosu nego slikama ne webu... Inače Everest je meni prepoznavao IIRC kao 8rda+/8rda3i family ili tako nešto tako da uzmi to s rezervom ako ideš flashati...
![]() |
#15 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Obicno ti u BIOSu pise neki kod ili nekaj od ploce pa to upises u google...a imas i naljepnicu di pise model, obicno je oko AGP utora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|