|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Thermal Grease
E sada slažem ja novi komp koji sam kupio i skužim da mi treba thermal grease (ne znam hrv. naziv) da podmažem prostor između procesora i coolera. Zna li netko gdje to mogu nabavit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.adm.hr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hihi nekidan sam na ultru zakeljio zalmanove pasivce samo sa AS5... ![]() Fakat se drže ko blesavi ako se ne nakosi grafa (onda sklizne sa strane) može se cjelu moju grafu (skup sa zalmanom) dići u zrak držeći za njih a samo je pasta gore... ![]() Nekad to što je tako gusta i tako tvrdoglavo se drži ispadne i koristan feature... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma nije mi se dalo... Išao sam baš vidjet, dal će radit ovako kako treba i fakat - drže se ko mutavi, a IIRC ova pasta se i tako još stisne u radu (grijanjem) s vremenom, pa će bit samo još čvršće... ![]() Inače da - "pravilan način" stavljanja bi bio u uglove kapnuti super ljepila i u sredinu vrlo malo paste ali i ovako je dobro... Mada sve i da otpadne neki od pasivaca neće se ovoj ultri ništa desit, istestirao sam je i bez njih i sve je ok ovo je više reda radi... ![]() Da je ocam (ram) možda bi i bilo problema sa grijanjem ali ovako nema neke frke...
![]() |
#8 |
Premium
|
Drugo je staviti ta ljepila/paste na te pasivce na grafi, ali stavi na CPU, pa nebih nikad više skino hladnjaka, e to je onda žalosno. Uh kad se sjetim , imo ja presccota sa box hlađenjen (na njemu neka šugava termalna pasta) Ja to sve stavim, i kad sam nakon godinu dana htjeo izvaditi, nema šansi ba, i na kraju sam izvalio hladnjak zajedno na procesorom, isčupalo ga iz matične ![]() I jedva ga nekako nožem skinuo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A treba samo sušilo za kosu aka fen u ruke, malo zagriješ heatsink pa lijevo-desno rad pa povućeš malo gore. Pa ponoviš koliko treba. Ili jednostavno makneš vent sa hladnjaka i pustiš nešt da ti zagrije procesor, brzo ugasiš komp i onda probaš odvojit. Inače AS5 ili Ceramique su dobar izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
mene zanima još li ta pasta baš nužna za stavit, mislim to je samo oko 1-2 C zar ne? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
@SRV Drže se kako spada i kad je topla (to sam prvo provjerio) a i inače nemaju na što pasti osim na dno casea ispod njih nema ničega... ![]() A što se tiče čemu će mi - pa u biti ih i netrebam, to je istina ali kad su već tu nek stoje...
![]() |
#13 |
Registered User
|
može lock |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Samo treba paziti na nepravilne IHS-ove i nepravilne baze na hladnjacima. Onda može biti problema. Uostalom, nije da sam par puta stavljao bez paste i sve je radilo super, temp. su bile za 2-3°C više od običnih, ali to je na prosječnim temperaturama od 30-40°C zanemarivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
arctic ceramique ili arctic silver 5? jel ima neka razlika? ceramique mi je praktički preko puta a za siver moram preko ceste, pa sjest na tramvaj, pa opet preko ceste... koja je realno razlika? a ako oc-am?
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Nema razlike što se temperaturne kvalitete tiče između Arctic Silver bilo 3 ili 5 ili Arctic Ceramiqe sve su dobre, sve da i ima razlika to je prije svega radi boljeg tj lošijeg mazanja jer je AS5 jako gusta, a AC i AS3 su rijetke... Možeš slobodno AC stavit to je dobra pasta...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|