|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Padanje FPS-a (COD1/2)
Imam problem u Call of duty 2. Komp u sigu, WinXP SP2. Prilikom igranja svaku recimo sekundu fpsi mi na djelic sekunde padnu na neku vjerojatno slucajnu vrijednost, no najcesce padne na/oko 20, 30, 111,91?,... kada su fpsi lockani na 125 (iznos max fpsa). Kada ogranicim fpse na max 250 jos uz vec navedene vrijednosti zna pasti i na 167 i 143(?). Dakle, ipak postoji neki vise-manje specificni iznos fpsa na koje pada. Eh, da to padanje nije u nikakvoj akciji, nego je stalno i desava se i kada npr. sam na serveru gledam u zid, nebo... Probao sam stavit najnovije catalyst drivere za grafu 7.8, ista stvar. Jos sam probao s 7.5 i 7.6 ili 7.7 - nema promjena. Jos je u meduvremenu pao i reinstall windowsa, format c, znaci friski os s najnovijim drajverima i nekim osnovnim softwerom i opet nista. Igra je stavljena na dx7, sve low, itd. Identicni problem se javlja u codu1. Nisam isprobao s drugim igrama jer samo cod igram. Ideje, savjeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Drivewri od čipseta instalirani? Virtualna memorija podešena? Ovo skakutanje mi najviše sliči na manjek rama ali na XP nebi smjelo bit, posefbno ne sa CoD1 ali neke diskovne aktivnosti to znaju napraviti, ali i mreža isto tako to može uizrokovati, ako ideš preko integrirane mrežne pokušaj je disablati i bez nje izvrti benchmark...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
isti problem ista konfa...(grafa mi je 7600 gt) veza: wireless (usb) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene je slučaj: novi Win XP Sp2, najnoviji driveri za čipset, VGA, detalji DX7, 4xFSAA, 8xAF, i vrti oko 60-70FPSa, dok je na starim Win iste postavke i FPSi idu uredno do 250, ne kužim u ćemu je problem? P.S. COD2 nanovo instaliran na novim Winima..
![]() |
#5 |
Premium
|
Chipset driveri naravno instalirani (zadnji za nforce4 s nvidijine stranice), virtualna memorija podesena. Sumnjam da fali rama, posebno s najmanjim mogucim detaljima. Probat cu danas-sutra sprckat nesto oko mrezne (da, integrirana je). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jest, ali nije isti feeling igrati na 30 i recimo 90 fps. Što je veći fps, igra radi brže, življe, bolje reagira na komande...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U biti nije... Već od 18FPS počinje efekt tromosti većina ljudi oko 23, a od 27FPS je potpun mislim kod svakoga valjda - ali je caka da ljudsko oko nije kamera... Ja sam isto nekad zastupao to mišljenje da je xyz FPS bezvezarija i da 27 mora bit dosta ali ona je bila jedna velika diskusija mislim na newsima u kojem su pali neki zanimljivi komentari i citati i jedan lik je ispravno bio rekao pa sam skužio da sam u krivu, vidiš ljudsko ne "sampla" na 23 FPS kao kamera nego gleda konstantno i konstantno proma signal, činjenica da se tebi stapaju slike u pokret je uzrokovana sumacijom informacija, a ne njihovom potpunom apstrakcijom, dakle ako gledaš na 90FPS može itekako biti kvalitetniji i glađi doživljaj iako ti je 23 FPS dosta za iluziju pokreta... ISta svat kao sa rezolucijom, na 320x240 možeš gledati film i on će prenjeti informaciju isto kao i onaj na 1920x1080 ali je doživljaj ipak puno kvalitetniji i bolji na potonjem... ![]() Inače ovisno o udaljenosti itd ljudsko oko različito vidi detalje, na oko 1m razlikuje se 0.1mm razmaka točkica... Zato unutar pixela na ekranu ne vidiš svaki dot boje (sa 1m) ali pojedine pixele možeš vidjeti ili ne ovisno o tome kolko je daleko monitor/TV... ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
Stavio sam zadnji dx9 august za svaki slucaj, nema koristi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|