|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Gdje se može kod nas naći ovaj procesor,sa oznakom F3 i 90nm.Da bi bilo jasnije pogledaje ovaj link http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=220065 AMD Athlon 64 X2 3800+ - ADO3800IAA5CZ (ADO3800CZBOX) Navodno u šifri mora biti oznaka CZ,odnosno kako se točno zove ova oznaka na procesoru kojem je na kraju CZ ja ne znam.Nadam se da ste me razumjeli šta sam htio.Još mi recite da li je to moguče ono što vidite na linku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Navodno je dio X2 3800 EE upravo F3. Ne možeš točno znati dok nemaš kutiju u ruci pa pročitaš OPN kôd i famozni CZ u njemu. Inače, koliko sam informiran, od 5600+ na više su redovito F3. Naravno da bi bilo slađe ubosti 3800 F3 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Misliš li da je onoliki OC kao što je prikazan na linku moguče napraviti?Ako je,možda bi se isplatilo potražiti ovaj procesor sa ovim karakteristikama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
stef, mislim da je taj 3800+ hlađen vodom, nedavno sam taj score vidio na XS-u. Brijem ![]() Uglavnom, čitajući, opet po XS-u, kod njih su x2 3800+ F3 rijetki ko sam vrag, a kamoli onda kod nas. F3 je najnovija revizija, pa mi se čini da stariji 5600+ ipak to nisu. Noviji svakako da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@sitam007 Moram te upozoriti da određeni stepping tj kod CPUa nipošto nije garancija da će ići na određeni takt koji si negdje vidio, to često ovisi o samom primjeru, o ploči, napajanju, hlađenju... Da ne spominjemo kolko je neko spreman nagazit ga naponom da ga prisili na suradnju... Inače - da naravno da je moguće, zašto nebi milo moguče da radi na 3.6GHz ali rekoh ne znači da će svio tako raditi...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@simtam007, ti lijepo odi u dućan gdje nađeš najjeftiniji 3600+ x2 i kupi ga. nemoj se pouzdat u steppinge jer tu nikad neznaš... kod amd-a su oc frekve iznad 3.4ghz rijetke, i uglavnom s vodenim ili još boljim hlađenjem. 3600+ x2 će ti vrlo vjerojatno ići između 2.9ghz i 3.1ghz uz razumnu voltažu, a to ti je sasvim dosta. ja imam takav sa steppingom za kojeg na netu vidim da ide bez problema na 3.3ghz, a moj neće preko 3.0ghz. isprobano na tri različite mbo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Primjetio sam da ovi nazivi u procesoru:Windsor,Brisbane i Orleans pojavljuju se u istom procasoru.Da li mi netko može reči kakva je razlika među njima i koji je najbolji procesor sa tim nazivima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Različita kodna imena jezgri: Windsor - dvojezgreni, 90nm, 2x256 ili 2x512 ili 2x1024K L2 cache-a Brisbane - dvojezgreni, 65nm, 2x512K L2 cache Orleans - jednojezgreni, 90nm, 2x512B L2 cache-a Windsori imaju F3 reviziju samo (tj. tu koja se OC-a). Mada si ove sve informacije mogao i sam naći preko searcha... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|