|
![]() |
#1 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Konfiguracija - preporuka
Na početku sam htio uzeti samo novi monitor i grafu ali to je povuklo jedno za drugim i odlučio sam uložiti malo više i zamjeniti postojeći komp. Tj. ostavio bi staro kućište, DVD RW, TV karticu, HDD i periferije. Ovo je u planu (kupujem u vemilu osim grafe):
Sapphire X1950PRO,512M DDR3,DVI, PCI-E 1.342,85 kn (Diskont 24) ili neku drugu koju preporučujete do 1400 kn Koje napajanje uzeti uz to (imam kućište bez dodatnih coolera) ? Odlučio sam uštedjeti na monitoru koji bi svakako trebao biti 22" Wide. Čitao sam malo testove i odlučio se za: Monitor Philips 220WS8FS, 22" LCD, widescreen, 300cd/m, 1000:1, 5ms, VGA, DVI-D, 2.349,00 kn NIje najbolji u klasi a nije ni loš za moje potrebe, dapače meni je odličan ![]() Ne znam jesam nešto zaboravio, ako jesam recite! |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Matična i procesor su ok, iako vjerujem da bi i E4400 dobro odradio posao. Memoriju nisi naveo pa ti preporučam Kingmax/Goodram 667. Grafu uzmi X1950GT 512mb ddr3 za ~1k kn u Optimumu. Napajanje uzmi Fortron 400W PNF ili Chieftec 400/450W (eventualno jače napajanje za buduće nadogradnje). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
A ovu grafu baš i nisam našao u optimumu. A jel bolje možda nešto od nVidie u tom cjenovnom rangu? EDIT: Jel su potrebni još kakvi dodatni cooleri/hladnjaci s obzirom da ih nemam u starom kućištu? Hvala! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Odlučio sam uzeti i drugo kućište, 210 kn ipak nije puno već kad trošim toliko a sad me zanima hoće li biti potrebno još kakve dodatne ventilatore stavljat. Kućište je GMC Extra MIDI u Diskont 24, vidim ima otvore za ventilatore. Napajanje isto ide posebno Chieftech 450w. Zanima me jel potreban i dodatni cooler za grafu Sapphire x1950 Pro 512 MB i koji preporučujete (što jeftinije jer sam već prekoračio sve granice). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ventovi za case - Sharkoon/Glacialtech/Chieftec... Cooler za grafu - vf700/900/accelero s1/s2, ovisno o financijama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|