|
![]() |
#1 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Sempron 3200 am2
OBN: SDA3200IAA2CW ... doticni OBN prema svim CPU ID na webu prikazuje vcore pod "variabile", odnosno cpu world pokazuje 3 razlicite voltaze - 1.25 / 1.35 / 1.4, te temperaturu isto varijabilnu - 55 - 69. Znaci li to da je kupljena verzija Semprona jako dobra ili jako losa? Nekako mi se taj "max operating temperature" cini jako premali... pa moj C2D je u idleu na 45 stupnjeva a ovaj bi "mogao" imati 55 max temperature ?! Ajd hvala na info, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Semproni imaju valjda 10 puta manje cache-a od jednog C2D, a i jezgru manje. Zagrijavanje je nikakvo skoro kod njih, tako da 55-69°C nije puno. A sad, što je defoltni napon manji, to je primjerak bolji, pogotovo ako ima raspon od 1.25-1.4V. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne brini za Semprone, imam jednog na poslu, furam ga na 2320mhz sa 1.45V, max load temp je 48°C sa stock hladnjakom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
al s obzirom da nas sempron ide na krov i uz njega 5 wireless kartica, u plasticnoj kutiji na suncu, temp zna biti i po 70 stupnjeva... zato me brine taj max... jer ce u idleu biti temp 60... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ako će ti ikoji proc raditi na okolišnoj temperaturi od 70°C, to će onda valjda biti taj jadan Sempron. Uostalom, temperatura "okoliša" od 60-70°C ? Onak, na sobnoj temp. od 35°C pa do nekih max. od 40°C se jako grije, a kamoli tek ako će biti 60-70°C ? I naravno, jesi siguran da će ti proc raditi probleme ? Prije bih se bojao za HDD ili napajanje pod tim temperaturama. Ja bi na vašem mjestu našao tome kompu bolju poziciju ( i di baš na sunce ako je pod krovom !?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Uptime freak
|
Pa HDD nije u igri uopce, Compact Flash kartica 512MB i adapter na IDE jesu ![]() A napajanje ce valjda raditi... A htjedoh rec da nije vani 60-70 vec da ce se u plasticnoj ili zeljeznoj zatvorenoj kutiji bez previse zraka postici ta temperatura od stajanja na suncu... bar tokom ljeta.... kad je na suncu 40-50 ... I nije pod krovom nego NA krovu, izlozen kiši pljuskovima vjetru snijegu suncu i svemu ostalome, u vjerojatno rucno radjenoj limenoj kutiji... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uptime freak
|
Pa za Mikrotika... a mora bit na krovu jer nema gdje drugdje bit, ako nije na krovu, ne mogu pokriti sve 4 strane sa signalom? a nemam namjeru kupovati 20 metara LMR400 koji kosta ko svetog petra kajgana po metru... naravno u slucaju da idem vuc kablove trebala bi mi 4 puta po 20 metara pravog kabela, a to bi ispalo vise nego 3 ovakva semprona |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Nisam neki wi-fi stručnjak, pa baš i ne bih htio ulaziti u neke rasprave oko toga. Ja ti mogu reći samo da će ti taj komp jako kratko raditi, pogotovo ako će biti takva radna temperatura. Mada, imam neki feeling da to ljudi (koji se bavi mrežama) rade sigurno na malo skuplji način, ali puno bolji i kvalitetniji način. To je onak, moje nestručno mišljenje ![]() Ali o tome u nekom drugom topicu, da ne dođe u ovome do OT-a. Ali jedno ti mogu reći, Semproni su vjerojatno najhladniji procesori koji se danas mogu kupit. 128 ili 256kb cache-a, TDP od 62W (ili 45W ako se ide na ove nove modele LE). Još ga ti undervoltaš i nema hladnijeg procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mi drzimo 3 kompa ali odma ispod krova. Pod crijepom. Ja po ljeti kad se gore popnem i sidjem izgubim 5 kila, ali sve radi bez problema i vise mjeseci. Dobro kompovi nisu neki. Idu ovako: P133, celeron 633 i celeron 1700. Svaki ima svoju namjenu i zuji gore. Diskovi nisu pocrkali (ukupno ih je 6), i napajanja se nebune. E sad kako ce biti bas na krovu nebih znao, ali sigurno ne ugodno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
Kontam da bi taj isti stroj radio na istim uvjetima i sljedecih godinu-dvije, da nije bilo tog, eto, nesretnog slucaja....... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih ga probao downvoltat i downclockat koliko ide i stavit neke mocn(ij)e ventilatore (barem unutar) posto zbog raznih atmosferalija vjerojatno ne smije biti puno otvora za hladjenje. Koju plocu mislis uzet za njega i s kojim chipsetom? Preporucam ti da se klonis nForce-a jer je ziva pecnica i krepat ce ubrzo u tom paklu. VIA bi mogla bit dobar izbor zbog malog grijanja, vjerojatno postoji neka ploca (da nije bas zadnji shrot) i ima recimo integriranu VGA. Nego kad smo vec kod takvih zbuksanih komponenti, ovo mi se cini prilicno simpa ![]() http://www.intel.com/products/mother...1GLY/index.htm Integrirani Celerko, grafulja, sve ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Uptime freak
|
Uzeo sam nForce3 250 plocu - http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22180 Iskljucivo zbog toga sto je to jedina ploca da nudi cak 5 PCI portova... a to je MUST ako slazes ruter... A sto se tice Little Valleya (te ploce s integriranim svim) - ta ploca nije za nista drugo osim za kakav ured, cak ni za HTPC - jer mozes staviti samo tvtuner i to je to... da su 2 pci slota na ploci... bila bi super... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|