|
![]() |
#1 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Namjeravan ubost novi "desktop" jerbo moj 959NF vise ne zadovoljava. Naime pravi razlog moje dvojbe je S-PVA matrica na "velikom bratu", koliko sam cuo S-IPS na "manjem bratu" je bolja matrica a posto je upola jeftiniji zasto ne 2x20" (razmisljam cak i o neWS). Zanima me konkretno misljenje nekog ko ima iskustva sa dual desktopom posto ja nemam, kolko smeta sto je po sredini procjep u radu te sto je opcenito bolja solucija. Namjena je web,video,Photoshop,flash,Catia,ProE,Solidworks,AutoCAD.... Igrice nikako!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
E oprosti što se ubacujem u tvoju temu, ali imam jedno pitanje u vezi Dell 2007WFP monitora. Zašto je tolika razlika u cijeni između ADM-a i Ve-mil. Jeli u ADM-u nešto starija verzija monitora, ili u Ve-mil je ostalo kada su oni nabavljali po višoj cijeni pa neće zbog toga da snize cijenu? Jednostavno mi nije jasno kako može biti tolika razlika u cijenama. Pa molio bi ako netko mi može objasniti o čemu se tu radi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U tom slucaju 2x20" je daleko bolji izbor od samo jednog (ma koliko velikog monitora). Doma radim na 24" i 19", na poslu obicno na 2x24", jednostavno blagodati dodatnog monitora su neprocijenjive. Neke velike filozofije kod toga u pravilu nema, samo spojit dodatni monitor, Windowsi ce ga sami prepoznati i razvuci desktop preko njega i tog trenutka tvoj preporod moze poceti ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
i monitor svakako preporucam...ja sam ga ubo u ADM-u bas prije ljeta i odlican je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
da ali .. gledanje nekih filmova ili igranje na 2 monitora .. ne znam nekako mi nije naj sretnije .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
evo par svjezih infoa kaj se tice doticnog monitora. 2407wfp je povucen iz proizvodnje. kaj je na zalihama, to je to. zamjenjuje ga 2407wfp-HC. HC je oznaka koja nam donosi 92% gamu boja, od dosadasnje, tipicne za lcd monitore od 72%. dobar opis imate na ovom linku: http://forums.vr-zone.com/showthread...=162570&page=3 trenutno ga kod nas nemaju, i neznaju kada ce doci. ah, klasicni 'rvatski trgovacki odgovor. pogotovo nemaju pojma kaj HC znaci, a vec je neko vrijeme na trzistu. uglavnom, mozda se isplati pricekati, jer je cijena HCa samo 10$ veca. vani. kod nas 'rvata to znaci 1000kn LOLOLOL hehe ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Lihto, hvala na infu....taj monitor sam i mislio ubost jer ima puno bolju sliku od samsunga.....kazem, jedino sto me brine je taj odziv u igrama (dost se igram, FPS, simulacije letenje i drive) jer su neki user reviewi javljali da primjecuju ghosting/motion blur a neki ne....ja imam odlican vid pa je bilo dvojbi jer takve stvari primjecujem...btw, u kojim igrama si igrao na njemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo gnomisa, da te malo umirim, ja imam LP2065 koji nebi trebao biti tolko brz kao dell jer nije ni namjenjen uostalom bas nekoj igri prvenstveno bio i mogu ti reci da nema ghostinga nikakvog, sve je to miiiiljama daleko od onih nekad monitora sto su se prodavali na kojima se to zbilja moglo primjetit.. po specifikacijama i jedan i drugi imaju 16ms, al je to prava specifikacija, od crnog do crnog piksela ponovo, ne gtg ![]() a koje igre je vrtio... fear i tdu od 3D
![]() |
#13 |
Registered User
|
ok super, hvala....ono sto sam ja cuo od frendak oji ga je kupio (doduse u SLO) je da se sad 2007WFP isporucuju sa samsungovom S-PVA matricom da bi se donekle rijesio onaj "banding issue"....a navodno takav ima dost slabiju sliku po kutevima....ti si ubo S-IPS primjerak a ja nebi htio dat 3 soma kuina da mi uvale unutra samsungov ekran... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
> dobar opis imate na ovom linku: http://forums.vr-zone.com/showthread...=162570&page=3 Zahvaljujem na infu, mislim da sam odlucio sto cu, ubost cu 24" i za 6mj. jos jedan 24". nadam se da ce 6600Gt moc to sve drzat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Za one manje upucene. ADM= prije znani kao 123-dds ili kao jedan od haustor dilera koje sam hvalio. Kao sto se vidi, dobre i zdrave navike takve organizacije pokazuju u vrlo kratkom vremenu i dobre cijene u oficijalnijoj izvedbi. Za Danka i ADM ovo je sad najbolje vrijeme dok su "centralizirani" postojanjem. Odnosno, dok ne pocne neminovno sirenje. Tad se najcesce svi pocinju i kvariti jer kriteriji se pocinju spustati a profitarenje i pokrivanje svega polako zamagljuje one primarne izvorne osobine. No, nadajno se da taj proces nece biti u bliskoj buducnosti. ![]() Vezano za Dell, u ovom slucaju bih svima preporucio manje bolan put. Put koji stoji istu cijenu a eventualnih 100kn -+ nebitnim za dusevni mir. Buduci tko god daje 3k za monitor iz krivih ili pravih razloga nema razloga iz prve ne dobiti jackpot. Realnost je da ce svatko ko se useta u ADM ili bilo koji preferitetni ducan, gotovo 99% izaci sa S-IPS-om (2007wfp). Jednako tako da ce izaci sa bad pixelima. No meni se ipak cini da je ugodnije kad covjek izvadi vec u ducanu na stol svoj monitor kojeg nosi doma. Pogledati ga na licu mjesta i mirno zatvoriti i krenuti kuci. Stavise, mozda kad ga stavite pored nekog od drugih Dell modela... zakljucite da to nije vas model i izadjete sa nekim skupljim ili povoljnijim modelom...bilo da se radi o gabaritima ili matrici. Ne preko nekog Čazmatrans switch-a - kakvi obitavaju u velikim ducanima - koji 20 monitora shiba na 800x600... vec u normalnom radnom okruzenju u kojem svaki monitor ima svoju masinu. Sve ovo je moguce ako odete u Kodeks direktno u njihov glavni prostor. Ne samo sto su sva tri Wide brata izlozena i svaki dan upaljena za vasu probu, vec ih mozete doc testirati taman da uopce ne ulazite sa realizacijom kupovine. Izuzetno ljubazan Mario (Gasparic) donjet ce vam dodatno sve modele koji vas zanimaju i mozete iz prve ruke doista provjereiti sto nosite kuci. Izmedju monitora i prodavaca je poprilicna (ugodna) razdaljina od gotovo 6-7 metara. Zbilja mozete opusteno ispitati monitor koji kupujete ili onaj koji ste upravo kupili. Cijena sa PDV-om je gotovo identicna ADM-u (iz ociglednih razloga) i doista mislim da je ovo najbolji nacin za kupovinu bez gnjavaze i kočnica za sve koji nervira mogucnost vracanja. Mislim da skladiste radi do 15 ili 16h, pa dodjite najbolje ujutro ili barem prije 12h ako zelite prije kupovine vise modela provjeriti. Za turizam i stjecanje dojma, navratite kad hocete. Pisem sve ovo jer sam jednako sve prosao pri prvim odlukama gdje kupiti i sto ako? Meni je svejedno gdje ce tko kupiti. Nemam od toga nista, ali za Dell monitor... zbilja najkomotniji nacin kupovine. Nije jedini primjer Jelc-a koji je nezadovoljan potvrdom dal je ili nije S-IPS od prodavaca na kraju odustao od monitora. Naravno, pricam o maloprodaji za one koji su se preplasili da nemogu tamo civilno kupiti. Naravno da mogu. Doduse, uz zabavnu avanturu kao bonus, ali necu kvariti iznenadjenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Potpisujem sve što si napisao. Iz istog razloga sam i ja otišao u Kodeks, iako je u mom slučaju razlika bila i dosta preko 100 kn. No kada već dajem toliko novaca želim se uvjeriti da sve radi kako spada i znati da neću imati problema sa reklamacijama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Novcanik se vec vadio za 2407WFP i saznanje da sam zakasnio za isporuku taj dan... od'doconilo je primarnu odluku. Drugi dan sam donjeo Kodakove referente slike i kalibracije te dobrih pola sata jedan do drugog ispitivao. Dobro da je tako ispalo, jer nakon samo par minuta vidio sad da je prominentnija boja neupitno na strani manjeg brata. Ovo sto sam napisao uzmite kao osobni preferitet i kao podatak da mi to nije jedini monitor na stolu i da jos uvjek nemam srca maknuti paralelno CRT bracu sa stola. Realno, 2407WFP za nekoga kome ce biti primarni monitor i nece biti kvalitativno neumoljiv po pitanju prikaza boje (ipak najveci broj forumasa) ni sekunde nece dvojit o kupovini kad ga vidi. Em nudi najbolju (po meni) rezoluciju i bas pravu dozu gabarita... em, je zbilja krasan LCD-jko. Samo da spomenem da sam isti taj dan otisao i na sastanak sa NEC-om, kojeg sam tjedan prije toga gledao u DE ducanu. Uz svu dobru volju - bez uvrede postojecim vlasnicima - zakljucio sam da imam dovoljno ogledala doma ![]() Jednostavno me nece NEC primiti u svoj refleksni klub. Posebno ne kad sam pola ducana iza sebe gledao u njegovom prikazu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Ono sto mene odnedavno posebno uznemiruje i tjera na stalno obilazenje eBay-a > ovi su momci : VP2290B-2 22.2 , VP2290B-2 22.2 (02) i IBM T221 , IBM T221 (2) Ismijavao sam ideju kad sam dobio prvi link. Cinila mi se kao nepotpuna. Kao teski overkill. No kad sam ga vidio kod "nesretnika" koji ga vec ima... nije ni dobro leglo ![]() NEOPISIVO ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
|
Evo upravo buljim u 2405FPW, par metara od mene je i 2407FPW i monitori su vrlo dobri. Prikaz boja, istinaibog, nije bas najvjerniji, crna je prilicno ok (bolja nego na Samsungu 243T), probijanja svjetla gotovo da i nema. Nista spektakularno, ali Slicno je i sa 2407. Nego, kako pogledati tip matrice na oba monitora, znam da je bilo vec 100 puta, ali lijen sam? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
http://prad.de/en/guide/screen1726.html http://prad.de/en/guide/screen1097.html nemoj biti tak lijen ![]() evo za ubuduće ![]() http://prad.de/en/guide/hersteller_start.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Znam za taj link, ali Dell ima vise revizija istog monitora, tak da. Zanimljivo, ne rade mi linkovi dok ne stavim "www." ispred "prad.de" ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino što sam ja još vidio i na čemu sam radio što je otprilike toliko veliko je 23" Apple Cinema i ne bih Della mijenjao za niti jednog od par kojih imamo u firmi i sve su u banani... O vjernosti boja ne mogu govoriti. Ukoliko ne radiš profi DTP i nemaš kalibrirani monitor (a kalibracija košta) sve drugo je subjektivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
stojim iza onoga što sam rekao. kad smo pokraj njega stavili 17" LCD 731bf Samsung, 17" jednostavno ima bolju sliku. dell 24" puno nudi, ali da je odličan monitor, nije. barem ja kod njega vidim dovoljno nedostataka, i zbog toga ne mogu reć da je odličan, već prosječan, dobar. ![]() i da, crna boja je jadna, ugasite svjetlo pa pogledajte film na njemu... ![]() edit: na pitanje, koji je po meni dobar 24"? pa Dell |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
DELL je kod mene otpao zbog par stvari: Prva je bila guzičarenje i navlačenje kupaca koji su mislili da će dobiti S-IPS a dobili su MVA ![]() To nije samo guzičarenje nego je varanje kupca, bezobrazluk i nemala doza bahatosti... Kad sam se bio spremao na kupnju a budući da mi je stari CRT skviknuo-vodio sam se time da želim kvalitetan monitor sa najboljom matricom. DELL je imao i priljučke za video a to je kod mene veliki plus. U to vrijeme NEC je bio oko 4300 najeftiniji a DELL oko 4700-5000. Svi koje sam kontaktirao NISU ZNALI reći da li je kod modela kojeg sam htio kupiti S-IPS ili MVA ali su mi svi bez iznimke prodavali spiku da to ionako nije važno jer je DELL-DELL i slika mora biti MRAK MRAČNI koja god da je matrica u pitanju. Na pitanje o reviziji monitora sam dobivao još zanimljivije odgovore tipa da ko to gleda, nije važno, to vam je samo potvrda da je glantz novi iz zadnje serije... E pa je*iga-nije mi bilo ni na kraj pameti pljunuti pet tisuća krznaša za mačka u vreći.... To se sve događalo otprilike u siječnju ove godine. Neko vrijeme su taj model totalno izbacili sa liste preporuka svi koji drže do svog ugleda jer nisu željeli davati preporuku za monitor koji možda i dođe sa S-IPS matricom a možda i ne.
![]() |
#29 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() kad počnu praviti plazma monitore, u nekim normalnim malim dijagonalama, onda ću kupiti takav monitor, ali nekakko mislim da se to nikada neće dogoditi... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|