|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Zdravo! Zanima me dal' je moguce napraviti sharing skenera, tocnije, imam canon skener koji je instaliran na jednom racunalu, a doticno racunalo je spojeno na mrezu, pa da si olaksam zivot ja bi da sa nekog drugog racunala u mrezi skeniram (slike....), da li je to ikako izvedivo. Ako da, kako? Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registred user
|
Da bi to radio ionako mora biti uključeno i računalo na koje je spojen skener i ono u mreži na koje ćeš spremati slike. Zašto onda nebi skenirao kao do sad samo spremaj slike u neku mapu na mreži na drugom kompu. Bar nećeš morati instalirati driver na drugom kompu, a ako je taj komp udaljen od ovog sa skenerom mislim da nećeš ići za svaki sken od kompa do skenera i nazad. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovako, stvar je u tome da je na mrežu spojeno 5 racunala, i svatko radi na svom racunalu, a non-stop ti nest' treba da skeniras, i sad da kolegi velis, daj se makni sa svog kompa koji ima prikljucen skener, ja bi to da obavim sa svog kompa. skener je na dohvat ruke svima, a i sva racunala su uvijek upaljena pa i taj koji ima instaliran skener. Nadam se da sam sad malo jasniji. sa svog kompa zelim pristupiti skeneru koji je instaliran na drugom kompu. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Nisi napisao koji je skener u igri, ali ako je HP znam da ne bi trebao imati problema s tim. Pokreneš instalaciju s cedeja i odabereš opciju da ti je skener na mreži, te veliš na kojem kompu i pod kojim je imenom. Stvar je još bolja ako imaš multifunkcijski uređaj s mrežnom karticom - onda mu samo upišeš IP adresu i skeniraš do mile volje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da imam rješenje. Ja sam ga koristio i sve radi. Naime, postoji program RemoteScan. Koristi se tako da na računalo na kojem ti je nakačen scanner instaliraš server verziju istog, a na računala klijente client verziju. Ja sam tako koristio staru AGFU 1212P koja s e još spajala na komp preko emuliranog SCSI porta. Sve je radilo bez problema.... Pozdrav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|