Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2007., 17:16   #1
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Trebam hitno pomoc, dilema u vezi ploca.

Ovak, uzasno sam nestrpljiv jer mi je danas trebo stic hardwer iz VeMila i zahebali su stvar, e sad dal da uzmem u lokalnom shopu Gigabyte M55plus-S3G ili da se prisilim cekat dva dana za MA69G-S3H.

Kolika je razlika u performansama, plz hitno trebam pomoc, hvala puno..
Staro 14.08.2007., 17:52   #2
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Ah kvragu i slampavi trgovcni moze lock, uopce nema S3G kod lokalnih, nemogu vjerovat kak su svi tako smotani, u Ve-Mil-u su krivo deklarirali plocu, tak da ako idete kupovat Gigabyte MA69G-S3H, pazite da slucajno nedobijete MA69GM-S2H !!

Moze lock...

Oglas
Staro 14.08.2007., 23:34   #3
Franky Stein
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Hvala na upozorenju! I ja je čekam, ako stigne u četvrtak. Inače, nije ovo ništa novo kod dotičnih, sve više postaju poslovično neposlovni. Nabriju cjenik na internetu, boli glava od izbora, a kad dođeš nešto uzeti - onda toga nema, ili ako se naruči - nikad ne stigne. O internetskom naručivanju ne treba niti trošiti riječi, osim jedne - banana!
Franky Stein je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 00:12   #4
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

A eto kazem pazi koju kutiju dobijes i kad ju dobijes trazi da pogledas plocu samo da vidis jel je to ta. Uglavnom ja sam sad narucio iz M-Computersa sve komponente, i skuzio sam da doticna ploca kosta cca 630kn svugdje, a u VeMil-u je 520kn, tako da se vidi da po cjeni nesto nestima jer je 100kn razlike previse.
Staro 16.08.2007., 00:59   #5
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Pa to sam i ja gledao kako sam baksuz;pala cijena na 520kn par dana nakon šta sam ja dao 600kn+ za nju...a oni deklariraju ko' baba na pijaci paradajz (goveđe srce paradajz,dalmatinski pomidor... ); tako da u tom zecu leži grm...hehe,platiš 'full ATX a dobiješ 'micro...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 11:13   #6
Franky Stein
Registered User

Mislim da ne treba biti teški matematičar pa izračunati koliko bi zaista trebala koštati MA69G-S3H jer u (normalnom) svijetu http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128052 to iznosi cca 90 U$D, po srednjem tečaju naše Narodnjačke banke to je X 5,379508. Ili bliže nama - Preis vom 16.08.2007 ; 63,15 Euro inkl.MwSt.
Ako u Ve-milu, koji je glavni distributer Gigabyta cijena ne može biti približna svjetskoj onda je objašnjenje vrlo jednostavno!
Ja danas idem po nju, ako je cijena različita od one prikazane na njihovom cjeniku bit će barufe. A mislim da sam zreo i za dopise ministarstvima i poreznim upravama, jer mi je ovog domaćeg marifetluka već pun k...juter
Staro 16.08.2007., 11:20   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kod ve-mulja ti je praksa da košta koliko piše na webu, tako da je cijena sigurno 520kn.
Staro 16.08.2007., 11:59   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kod VeMulja je praksa da onoga po što dožeš više nema, tj imaš samo jedan primjerak koji je na lageru i to "ogledni" u vitrini bez bundla i ičega i upitne ispravnosti...

U HG Šrotu isto tako ali ipak malo rjeđe...
Staro 16.08.2007., 12:51   #9
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Moram priznat da sa HGom nisam imao nikad losih iskustava, ali evo samo da kazem da sam nakon pretrpljenih muka slozio komp napokon...

Plocu sam uzeo MSI K9NU Neo (ULi M1697 - Socket AM2)...
Staro 16.08.2007., 13:10   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam nedavno naručio nekoliko komponenti (ploča Gb MA69VM-S2 i napajanje Fortron 350PNF) koje nisu imali na lageru, ali za par dana su me zvali da su stigle iz drugih poslovnica.
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2007., 20:42   #11
Franky Stein
Registered User

UPDATE - Problemi s nabavkom MA69G-S3H?!?

Dakle, to je to! Nema zelene salate pa daj onda kupus Tako to radi Ve-mil. Naručeno nije stiglo, naime "stiglo" je digitalno, upisano pod narudžbom - to i to. Ide račun, na njemu šifra i naziv stoji, kad iz skladišta, gle malog čuda - mini -S2H. Ajme, znao sam. I sad ide ono mukotrpno ..... predugo sve to traje, uglavnom - ništa. Ploče nema, ne zna se zašto i to je to. Uzmi ovaj pseudo ili doviđenja. Rekoh ja - doviđenja, a tko zna ... Čini se da ovakvo (ne)poslovanje postaje sve više pravilo.
b.t.w. interesantno je pogledati da i sada na njihovim stranicama stoji da S3H ima na stanju a S2H ne.

Zadnje izmijenjeno od: Franky Stein. 16.08.2007. u 20:57.
Staro 17.08.2007., 16:29   #12
Franky Stein
Registered User

Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Plocu sam uzeo MSI K9NU Neo (ULi M1697 - Socket AM2)...
Dobro, a šta je s ovim ?!?

Citiraj:
Hvala na odgovorima, ali evo narucio sam iz M-Computersa Gigabyte MA69G-S3H
No anderstend ... Ako si uzeo ovu staru Neo samo zato jer je jeftina (!?) onda si mogao ostati i kod S2H Giga, nova je i boljeg potencijala za ock., itd.
http://www.pcper.com/article.php?aid=439&type=expert
Staro 19.08.2007., 01:28   #13
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Nisam bas zagrizeni OC-as, drugo nisam htjeo mATX plocu, probaj na toj stavit Zalmana na grafu i kolko ostaje PCI utora, nijedan, odkanto sam i M-Computers jer nemaju nista na lageru...
rams je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2007., 15:45   #14
Franky Stein
Registered User

Citiraj:
Nisam bas zagrizeni OC-as, drugo nisam htjeo mATX plocu, probaj na toj stavit Zalmana na grafu i kolko ostaje PCI utora, nijedan, odkanto sam i M-Computers jer nemaju nista na lageru...

Ma da, znam, ta mini-mikro ili šta već S2H i nije da se na nju stavlja neka VGA, već da se koristi za HTCP takva kakva je, jer ima sve. Iako mi zbilja nije jasno šta će joj uopće PCIex slot, bolje da su stavili još jedan običan!?!
Ja sam bio užasnut kad mi je lik donio iz skladišta - kaže - Evo, to je to! Ma reko' ja - Neće biti! I baš to što ti govoriš, ja rekoh njemu. Onda je tražio po kompu neke email prepiske kod njih interne i pronašao neku pritužbu iz Osijeka (jel' to tvoja?) i isto povrat nezadovoljnog kupca i sl. Da bi na kraju pročitao odgovor iz centrale, tom i tom, kako je ovo u stvari još i bolja ploča jer ima i DVI konektor. Ja sam bio gotov!
No, kako bilo, čini se da je S3H nestala poput crnog kruha, iako mi se čini da sam je negdje vidio ..... jesam jesam
....osim ako nije pušiona kao kod Ve-nemila
Staro 19.08.2007., 15:52   #15
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Tko zna mozda je to moja prituzba, jer je lik iz Orahovice zvao Osijek i tamo su isto ustanovili da nema S3H uopce...eh WC-Mulj
rams je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno