Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2007., 16:57   #1
pojor
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
NEC 20WGX2 ili Phillips 200WP7ES

Trebam pomoć.
Dvoumim se između ova dva modela. Amaterski se bavim fotografijom pa mi treba monitor za obradu istih. Problem je što nigdje ne mogu vidjeti NEC 20WGX2 u živo, već samo na netu. Kritike su mu odlične. Phillipsov 200WP7ES sam vidio, ali ne mogu saznati od prodavača ima li
IPS-matricu. Ako tko ima kakva saznanja neka mi javi.
Thx
pojor je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 17:10   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Nisam siguran za Phillips ali pogledaj Dell i HP:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4216
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2007., 19:09   #3
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Nisam siguran za Phillips ali pogledaj Dell i HP:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4216
ovo je Dell sa TN matricom koji nije u rangu sa gore dva navedena monitora.

200WP7ES je S-IPS kao i "kocka" model istog. Mislim da nećeš pogriještiti uzmeš li bilo koji od ta dva. Dell(2007 modeli) ima previše potencijalnih problema za preporuku.

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 16.10.2007. u 20:17.
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 20:11   #4
pojor
Registered User

Ima li Phillips 200WP7ES S-IPS matricu???
Staro 16.10.2007., 20:17   #5
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor pojor Pregled postova
jel ti nevidiš gore da sam ti napisao da je
Staro 16.10.2007., 21:12   #6
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Navodno dolazi s IPS, ali i MVA matricama.
Ja sam u nas ima 2 primjerka i oba 2 imaju MVA matricu koja ima vrlo dobru sliku.

Trenutno Dell dolazi s IPS-om (u nas model 2007WFP), međutim nisam pretjerano siguran da je taj model bolji od ovog Philipsa.

Ima sam priliku vidjeti fotografije (imaš ovdje na forumu usporedbu mog Philipsa i Della) te mi se čini da kod Della prevladava plavičast ton, odnosno slika mi se čini realnija na ovom Philipsu.

P.S. Vezano za tvoje pitanje između Neca i Philipsa.
Nec je bolji monitor, međutim velika mana mu je to staklo ispred koje nije za svakoga, najbolje da isprobaš, ali ako bi ga koristio uglavnom u osvjetljenijim prostorijama mislim da ćeš imati problema s refleksijama.
Staro 16.10.2007., 21:44   #7
maxxp
Premium

maxxp's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Nec je bolji monitor, međutim velika mana mu je to staklo ispred koje nije za svakoga, najbolje da isprobaš, ali ako bi ga koristio uglavnom u osvjetljenijim prostorijama mislim da ćeš imati problema s refleksijama.

nemojte stvarati misteriju oko refleksije. Ništa više ne reflektira nego bilo koji crt.
A oštrina i boje su za 5+.
Samo ako ga može naći, odličan izbor.
maxxp je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 23:20   #8
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor maxxp Pregled postova
nemojte stvarati misteriju oko refleksije. Ništa više ne reflektira nego bilo koji crt.
A oštrina i boje su za 5+.
Samo ako ga može naći, odličan izbor.
taj nec ima isti problem s refleksijom kao i bilo koji crt, odnosno ima staklo koje je katastrofa cim svjetlo dode na ekran.

sto se monitora tice, uzmi bilo koji od tih kvalitetnijih, zasigurno ces bit zadovoljan. Medutim nisam siguran da se isplati za tog nec-a odvojit tolke novce, odnosno da je tolko bolji od ostalih modela (16:10 i 4:3, svejedno) koliko vise kosta

EDIT:
e da, ne znam odakle si, al ako si iz zg probaj skocit do hgspota u nzg, tamo znam da su uvjek imali izlozenog tog nec-a dok su ga imali u ponudi

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 09:55   #9
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
ovi lcd-i sa staklom definitivno imaju daleko vecu refleksiju nego CRT-i.....to je jasno ko dan
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 10:35   #10
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
NEC nema staklo, nego 'foliju' koja je glatka i s tim dosta reflektivna.
Ukoliko koristis monitor u dosta osvjetljenoj prostoriji mogao bi imati proeblema s refleksijom.
Ukoliko je ipak nesto tamnije u prostoru gdje radis, NEC je super izbor.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2007., 16:39   #11
pojor
Registered User

U biti je problem u tome što NEC ne mogu vidjeti uzivo, našao sam ga na 2 mjesta, ali ga ne žele raspakirati i upaliti. Tako da ne znam hoce li mi smetati ta refleksija. Cijena mu je 4200 kuna.
Dok kod Phillipsa ne znam koju ću matricu dobiti, ali mu je cijena oko 3200 kuna. Što je dosta povoljnije.
Staro 17.10.2007., 16:45   #12
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

1000kn više za Nec-a je puno, ja bi iša na Philipsa ako se baš ne kupaš u novcima.
Staro 17.10.2007., 20:06   #13
anita2
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Ovaj NEC koji ti je u užem izboru jednostavno je fantastičan. Ima ga moj kolega na faksu, a vidjela sam ga i u jednom grafičkom studiju. Prije godinu dana koštao je više od 6000, tako da sada ovih cca 4000 ne ispada puno. A isplati li se dati ovih 1000 razlike...??? Mislim da se za dobar monitor uvijek isplati potrošena lova. Ipak se tu radi o očima na što premalo mislimo dok smo mladi, a osim toga, monitor se u pravilu ne mijenja tako često kao mašina.
anita2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 20:46   #14
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor anita2 Pregled postova
...Prije godinu dana koštao je više od 6000, tako da sada ovih cca 4000 ne ispada puno...
Anita, PC Chip, lipanj 2006-te:

NEC 20WGX2
Ocjena: 9/10

+ kvaliteta slike, brzina matrice, vidljvi kut
- refleksija ekrana

Cijena 4699kn

Slika je užasna jer nemam digitalac pri ruci, ali se vidi da je cijena 4699kn (prije skoro 1.5 godinu).

Preporučam mu Philipsa jer znam da će cijena padati i da će 24" i veći monitori postati mainstream, tako da kad bude prodava monitor neće izgubiti puno, jer će za 1-2 godine razlika u cijeni između ova 2 polovna modela biti 100-200 kuna.
Staro 17.10.2007., 20:51   #15
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
anita.. zaboravljas da se ovdje radi o 2 izvrsna monitora koje razlikuju nijanse prakticki za koje je upitno vrijede li 1000kn, to 1/3 cak! (malo ot-a: zacudila bi se kakvog se sve smeca od monitora da nac u nekim grafickim studijima, zalosno al istinito)

philips je izvrstan monitor za kojeg na zalost ne mozes sa sigurnoscu znati tocno sto ces dobiti, ali ni u svom "losijem" izdanju nije zapravo bitno losiji. Jesi li razmislio mozda o ekranu sa normalnim omjerom stranica, konkretno 200P7ES ili LP2065, oba zasigurno IPS, nesto skuplji od 200wp7es, al i dalje dosta jeftiniji od nec-a.

bez daljnjega da ako imas 1000kn viska i nece te refleksija smetat i ne smeta ti sto nema pivot ekrana i ostala podesenja postolja nec je solidan izbor!

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 21:08   #16
maxxp
Premium

maxxp's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
U biti je problem u tome što NEC ne mogu vidjeti uzivo, našao sam ga na 2 mjesta, ali ga ne žele raspakirati i upaliti. Tako da ne znam hoce li mi smetati ta refleksija. Cijena mu je 4200 kuna.
Dok kod Phillipsa ne znam koju ću matricu dobiti, ali mu je cijena oko 3200 kuna. Što je dosta povoljnije.
To je naša žalosna stvarnost...ma ne kupuj na neviđeno baš iz principa.
maxxp je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 21:09   #17
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
anita.. zaboravljas da se ovdje radi o 2 izvrsna monitora koje razlikuju nijanse prakticki za koje je upitno vrijede li 1000kn, to 1/3 cak! (malo ot-a: zacudila bi se kakvog se sve smeca od monitora da nac u nekim grafickim studijima, zalosno al istinito)

philips je izvrstan monitor za kojeg na zalost ne mozes sa sigurnoscu znati tocno sto ces dobiti, ali ni u svom "losijem" izdanju nije zapravo bitno losiji. Jesi li razmislio mozda o ekranu sa normalnim omjerom stranica, konkretno 200P7ES ili LP2065, oba zasigurno IPS, nesto skuplji od 200wp7es, al i dalje dosta jeftiniji od nec-a.

bez daljnjega da ako imas 1000kn viska i nece te refleksija smetat i ne smeta ti sto nema pivot ekrana i ostala podesenja postolja nec je solidan izbor!
Slažem se sa antraxom, ta dva monitora dijele nijanse u kvaliteti. Ja sam svoje Dellove vratio na garanciju pa sad čekam 2xPhilips 200P7ES. Javili su mi da im stižu kroz dva tjedna, pa napravim neki mali review. Što se tiče refleksije vjeruj mi da će ti smetat, ja sam isto mislio da neće dok nisam radio kod frenda na Xeroxu koji ima reflektirajuće staklo/foliju.
Staro 17.10.2007., 21:44   #18
pojor
Registered User

Imaš pravo, zapravo me u toj cijeloj priči najviše nervira arogancija prodavača koji ne žele pokazati 20WXG2. Kontaktirao sam i uvoznika, ali jok, nema šanse da ga vidim.
Mislim da je to ipak preskup monitor da ga kupujem na neviđeno. Ne znam, ako ga ne uspijem isprobati mislim da ce pobjediti Phillips.
Što se tiče ekrana s normalnim stranicama preferiram wide varijantu zbog Photoshopa.
Staro 17.10.2007., 21:45   #19
Gigs_
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
imam philips 200wp7es/00 i poslo sam mail philips-u

ODGOVOR OF PHILIPS-a
Citiraj:
Dear Mr. Gilja,

Thank you for contacting Philips regarding your 200WP7ES/00.

The monitor has SIPS Panels.

I hope I have answered your question satisfactorily. If you have any
further enquiries into this matter, please contact us and refer to your
case number PMON-071008-0845

Sincerely,

Harry Schut
Philips Customer Care Centres
uglavnom, poslo sam im model monitora i serijski broj
Gigs_ je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 21:55   #20
pojor
Registered User

Znači one fore da je 00 oznaka za MVA, a 01 za IPS ne stoje?
Staro 17.10.2007., 23:27   #21
anita2
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Je, Mar, u pravu si. Kao prvo,prošlo je više od godinu dana, a drugo, naknadno sam se sjetila da je kolega kupovao monitor i neki HP Photosmart. Taj ceh je bio oko 6500 kn.
Antrax, nisam mislila reći da je Nec ok zato što ga ima i jedan grafički studio, nego samo da je i to jedno od mjesta na kojem sam ga vidjela. Znam da grafički studiji imaju svašta, ali isto tako i da ih puno preferira CRT. Ne znam kakav je taj Phillips, nisam ga vidjela. Inače, meni refleksija smeta, ali ako svjetlo ne upada direktno na ekran, fotke izgledaju zbilja superiorno.
Nadam se da je Pajor pogledao veličinu bilo kojeg 20inčnog WS da se poslije ne bi iznenadio kao moj kolega. Mislio je da će sa 20 inča dobiti nešto veliko, a onda je ispalo da je to puno manje nego što je očekivao.
Ako oni koji su vidjeli jedan i drugi monitor kažu da je razlika u nijansama, onda to ne vrijedi 1000 kn. Ali morate se složiti da na monitoru ne vrijedi štedjeti.
anita2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 10:47   #22
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Svojevremeno je u HGspotu bio izlozen jedan NEC, non-wide... ali je odmah bilo vidljivo da kvaliteta boja i slike je daleko odskakala od ostalih izlozenih monitora tamo.
Posto vec dosta dugo nisam bio tamo, neznam da li jos uvijek je tamo izlozen isti...
Nick7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno