|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
WLAN kartica (range)
Pozdrav. Kupio sam laptop i dobio neku defaultnu integriranu WLAN karticu koja vjerojatno nema neki bogzna kakav domet, malo sam lovio signal u okrugu 3 stambene zgrade i našao je svega par kompova (moguće da je drveće smetalo, al svejedno). Sad me zanima slijedeće: Negdje sam čuo da postoji neka, valjda kartica koja ima neki brutalni range tipa par kilometara i da košta nekakvih 400 kn.. zanima me zna li netko nešto o tome i gdje bi se eventualno moglo naći? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
nebi bas reko da takva kartica postoji jedino da prikopcas antenu na karticu...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
daj objasni... kakva antena? gdje? šta? kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
mislio je da karticu i na nju prikopcas neku dobru antenu. A to par kilometara po defaultu, još pogotovo pcmcia kartica koja obicno na sebi nema konektor za vanjsku antenu, to ti je netko maglu prodao. Ono što bi ti morao napraviti: kupiti pcmcia karticu, raskopati istu i ugraditi konektor za vanjsku antenu, kupiti ili napraviti antenu i spojiti na karticu. I onda bi tek imao nešto bolji signal, koliko bolji to ovisi o izradi svega toga. Ja sam si ugradio vanjsku antenu na pcmcia karticu, budem navecer postao sliku evo slika neceg slicnog http://www.weblogsinc.com/common/ima...30208396263276 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|