|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
chieftec 400w i epox 8rda+
Pozdrav! Molim pomoć ili objašnjenje... Kupio sam novo napajanje iz naslova i kada spojim onih glavnih 20pinova na ploču sve radi, a kada spojim još ona dodatna 4 koja se nalaze odmah krajem ovih 20 računalo se neće upaliti... S obzirom da ovo napajanje ima 2x12V ako sam dobro shvatio probao sam uštekati ovaj drugi od 12V (4 pina) koji je odvojen i u tom slučaju radi...(ali je bezveze jer je onaj drugi baš blizu onih 20pinova i sada zjapi sa strane...) Zanima me jesam možda nešto krivo napravio ili da idem promjenit napajanje s obzirom da je novo i pod garancijom? Hvala na eventualnim odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nisam te baš 100% skužio dali je tvoja ploča 24+4 ili 20+4 ali pogledaj kakva ti je boja žica na ovom s kojim radi i ovom s kojim ne radi... Jer imam neki osjećaj da ti je neko zamjenio 4pin ATX1.2 (taj treba bit samostalni +12V dakle žute i crne žice) i 1pin ATX 2.0 konektore (tj treba bit sa onih 20 zajevno i +12V, +5V i +3.3V sadržava dakle žuta, crna i crvena i vjerojatno narandžasta moraju bit prisutne) ako ti je na samostalnom (ovom s kojim radi) 4 boje žica onda su ti zamjenjeni konektori... To je inače opravdan razlog za reklamaciju (ako ti je sleevano posebno jer nemožeš fizički +12V 4pin uštekati jer se na većini ploča on nalazi daleko od 20/24pin) jer je greška u sastavljanju komponenete...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Nemože ga krivo okrenuti kad su konektori narezani tako da isu samo na jedan način... Zapravo se čan niti 4pin +12V nemože uštekati u 14pin konektor niti se ATX 2.0 4pin nemože uštekati u +12V 4 pin na ploči iz istoga razlogaa sad mi je sinulo da on ima Epox ploču koje obično imaju zajedno sve ATX konektore pa vjerojatno ima 20+4 što znači da je sve ok i da ona 4 i trebaju visit...
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
hvala na odgovorima! nisam trenutno doma pa ću detaljnije promotriti situaciju kada dođem kući... napajanje ima: (20+4(pinovi su odvojeni ali su kablovi "umotani" s kablovima od standardnih 20))) + 4 (odvojeno: žute i crne žice) matična ploča ima: 20+ 4(ne u istom redu nego malo odvojeno iznad) nisam krivo spojio jer postoje kvačice s koje strane se treba spojiti... s obzirom da mogu bez problema spojiti odvojena 4pina (žute i crne žice) tako ću i napraviti... ![]() hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Može ih krivo okrenuti.20 pinski nemože fulati jer sjeda samo na jedan način ali dodatnih 4 pina može staviti naopako i tada se mbo ne želi pokrenuti,tipičan problem.Kada ih okrene pravilno sve će normalno proraditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Meni fakat nije jasno kako vi ljudi nalazite uopće te kombinacije... Ajde daj si malo pogledaj slike... Matična... http://www.imagewoof.com/view_image/...01/24-mobo.jpg http://www.imagewoof.com/view_image/...4/4pinmobo.gif I konektori... http://www.imagewoof.com/view_image/...+4-pin-PSU.jpg http://www.imagewoof.com/view_image/...08/+12Vpsu.jpg I sad ajde ti meni objasni KAKO možeš naopako okrenuti? Dobro pogledaj kako su narezane nogice... Ajde dobro vjeroajtno i je moguće to krivo spojit samo mi daj reci koji čekić si koristio?
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nisi me shvatio.Nisam mislio zamjeniti konektore ,dodatna 4 pina sa glavnog 20 pinskog napajanja i 4 pinski vod koji ide posebno . Slike koje si postao su jasne kao dan i kod takvog napajnja gdje su 20+4 jasno povezana sa vodilicom i žli***om nema krivog okretanja.Ali nažalost ima napajanja,vidio ih nekoliko,gdje tog žli***a nema te taj dodatni pina ako neznaš raspored boje možeš okrenuti i ukopčati naopako i kom se ne pali tako dugo dik ne ostaviš samo 20 pinova ili dodatnih 4 pina ne ukopčaš ispravno. Da li sam malo jasniji ili trebam nacrtati? i kakva je to glupa cenzura da nemožeš napisati okokućni kišo sakupljač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Bojim se da sam ja notorno glup čovjek jer i dalje ne kužim kako nešto što ima poluokrugle pinove gore desno i dolje ljevo možeš uštakati ako ga okreneš za 180° kada onda poluokrugli dio gleda gore umjesto dolje a žetvrtasti dio zapinje za rub okruglog... Barem ne bez pozamašne sile i to samo ako su konektori od dovoljno meke plastike i imaju lufta... Da ne spominjem da moraš bit mutav da to izvedeš jer nisi pogledao kako izgledaju profili pinova...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|