Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.01.2004., 19:48   #1
FiLE
Registered User

Datum registracije: Jan 2004
ASUS P4PE Raid+SATA Raid

Naime Ploca ima SATA i IDE RAID i sad kad sam kupio novi disk 80 GBytni Maxtor rekoh sam sebi spojit cu ga na IDE RAID kad ono nista, uopce ga Windoze ne prepoznaju , zatim ga ustekam na Primary IDE Channel i tamo sve OK ali ne ide mi u glavu da RAID ne sljaka, uopce ne dize BIOS od RAIDA, ne radi Ctrl+F ni nista a u BIOS-u ploce fali stavka koja je opisana u ADVANCED Meniju pod PCI Configuration u knjizici od ploce "OnBoard SATA/IDE Raid [Enabled/Disabled] pa je moja sumnja upravo ta da taj kontroler vjerojatno ili ne radi ili je izgorio, naime ako ima neko sa sl. problemom ili rjesenjem neka mi javi bit cu mu dozivotno zahvalan. Radi disk u redu ali ja bi volio da je na RAID-u sam a ne kao neki rob postojecem sistemskom ili sto vec, ionako danas sutra da imam jos koji serial ata disk nisam siguran bi li uopce radio eto! Hvala na odgovorima!
Poruke mozete slati i na mail: felicije.agnic@st.hinet.hr
Staro 15.01.2004., 20:28   #2
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ček, jel imaš dva diska? Znaš da ti trebaju dva diska (fizički, dva komada) za RAID?
Ako imaš drugi disk, poželjno je (u većini slučajeva i potrebno) da su istog proizvođača, modela i kapaciteta.
Sky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2004., 23:23   #3
Sky
Guest

Ok, trebao si odmah reći da imaš identične diskove, iz poruke nisam skužio da li imaš ili nemaš. Jesi pokušao flashnuti novi BIOS? Možda se RAID uključuje pomoću nekog jumpera na ploči (nagađam)?
PS.Ne trebaš mi slati na PM poruke, već odgovaraj na thread.
Staro 16.01.2004., 08:19   #4
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
sumnjam da ti nema te stavke u BIOS-u zato kaj je kontroler izgorio, vjerojatno je do samog BIOS-a. flashaj noviji

ovo sa jumperima mi je jako nevjerojatno
choby je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2004., 10:40   #5
Sky
Guest

Evo ti problema:
The hottest topic enthusiasts talk about is Serial ATA and RAID support. Enthusiasts have been very disappointed about it. Let me explain why. Promise PDC20376 supports RAID but the problem is not that. Other than standard UDMA 100 two channels of IDE ports, there are two Serial ATA ports and one IDE port. You can use these additional ports like this.

-Single IDE Harddrive
-Two Serial ATA Harddrives. Independent or RAID0 or RAID1 configuration
-Single IDE Harddrive + Single/Dual Serial ATA Harddrive. Independent or RAID0 or RAID1 configuration
So you can't use two Standard IDE harddrives for RAID0 or RAID1 configuration. Serial ATA is around the corner and for new disk and motherboard buyers it will be an easy shift. But some of the enthusiasts already have striped disk sets and their disks are not serial ATA and they don't want to change it soon.

Link na ovo ti je

TU
Nažalost, nema ništa što možeš napraviti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno