Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2007., 19:05   #1
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
ispitivanje ispravnosti ploče

digao sam komp sa servisa u ve milu dao sam zato što nisam mogao upaliti komp nikako,mislio sam da je do ploče, ali ustanovljeno je da sam svinuo pinove na procu prilikom stavljanja,samo neznam kako mi je sjeo ali vjerovatno sam kriv,pitao sam tamo dali ste isprobali sa svojim proc i dal ploča radi,rekli su da jesu i da je ploča ok, sada sam došao doma i stavio drugi proc u ploču i opet neče(pazio na pinove), probao sam i druge komponente i opet nije htjelo, očito da je ploča u pitanju,još ču se nočas zezati sa time ali ako ne proradi vraćam sve u servis ali bih želi bilo gdje u Zagrebu isprobati ploču da vidim jel zbilja neradi da ne ispadnem glup tamo ali već sam puno ploča promjenio i ovu problematičnu sam skidao i vračao par puta dok je radila.

zato ako zna gdje se može ploča nabrzinu(da nemoram ostavljati)ispitati,platiču nije problem al da vidim tko je lud ovde

radi se o gigabyte ga-m59sli-s5 matičnoj

imam dojam da je nisu ni probali upaliti al opet to bi mi bilo nevjerovatno

hvala
dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 19:36   #2
Saki
Premium

Datum registracije: May 2005
Jesi spojio zvučnik...ima kakvo bipanje?
Saki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.08.2007., 20:18   #3
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
kao prvo dali ti kad pritisneš gumb za paljenje radi ventilator na napajanju (ili bilo koji vent, od CPU-a, VGA), ako radi onda je možda problem u grafičkoj ili je nešto otkinuto s matićne.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 20:42   #4
dugixy1
Premium

nisam spojio zvućnik ,spojim samo osnovno da probam upaliti, nikakvo bipanje nečujem,jer čuo bi ga da počme raditi ,drugačije nemožeš čuti ako je sve mrtvo , ništa se ne pali na ploči niti rade ventilatori na ičemu, totalno mirtvilo,jedino na kučištu napred se upali plavo svjetlo kad dam kontakt na kompu(prebacim s 0 na 1) ,što bi trebalo značiti da ploča ima struje ili bar taj dio gdje su one žičica za paljenje ukopčane, ali ništa se ne dešava kad stisnem taj plavi gumb.jedino da mi je i drugi proc riknuo što je nemoguće. prije nego sam nosio komp na servis probao sam drugu ploču a ostalo sve isto i upalila je, po tome bi trebalo biti ispravno i napajanje i grafička i memorija ...

zato sumnjam na ploču al ču probati nočaš još jednom sa drugom ploćom a istim konponentama. ako druga ploča upali onda mora biti da je prva ploča neispravna, ali htio bih da proba i netko drugi da mogu biti 100 posto siguran kad se vraćam u servis.

hvala na pomoči
Staro 09.08.2007., 20:50   #5
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
a kak ćeš znat odokativno što je kad ti ne radi zvučnik?

imaš na ovom podforumu stiky o beepovima sa matične
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 21:29   #6
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
a kak ćeš znat odokativno što je kad ti ne radi zvučnik?

imaš na ovom podforumu stiky o beepovima sa matične
ali ploča je mrtva skroz nemožeš doči do bipova ,bipovi se javljaju kad krene botanje ,kad se komp pali a ja nemogu doči do toga
Staro 09.08.2007., 21:35   #7
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
dal si probao clear cmos?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 21:51   #8
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pogledaj da li je clear cmos jumper u defaultoj poziciji, nemoj nista spajati na plocu osim graficke, proca i plocice memorije. Najverovatnije su ili ploca ili procesor. Isto, ako imas mjerni instrument, pogledaj napone na napajanju. Dozvoljene devijacije su na +3.3V i +5V railu ±5%, na +12V je ±10%.
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 22:07   #9
Saki
Premium

Datum registracije: May 2005
Baš zato moraš imat zvučnik...ne bipa on samo da bi ti znao da je sve ok...on je tu da ti zvučnim signalima javi dali je sve ok...tj. ukoliko POST naiđe na grešku tj. neispravnu hardwersku komponentu on bipanjem javlja što nije ok
npr. imaš ispravan proc i matičnu ali nemaš memorije on bipa...znači memorija je u banani tj nema je, a ako ne bipa i ako je memorija vani tad je 90% matična krepala...
Dijagnostika zna biti mukotrpan posao...
Saki je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2007., 23:00   #10
dugixy1
Premium

dečki probao sam svašta i nisam uspio, a probam sve po par puta, daču si truda izvaditi matičnu i staviti DFI matičnu i ostaviču iste komponente,proc,napajanje ,grafičku ,memuako tada upali pa mora biti da je onda matična otišla.

sve vas ovo gnjavim da se ne izblamiram u vemil servisu,želim biti siguran da ploča nevalja i da su me lagali, možda su samo vidjeli spigan proc i odmah rekli da je zbog njega,ali to bi mi bilo strašno za jedan servis,meni bi svi dobili pedalu na takvoj površnosti, još malo pa če me benzin koštati kao ploča kolko puta ču morati tamo a nisu mi ni blizu a iskreno ni neda mi se stalno vamo tamo
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.08.2007., 14:17   #11
dugixy1
Premium

evo promjenio sam samo ploču i stavio DFI matičnu sve druge komponente su ostale iste i pali sve iz prve. zato vjerujem da je ona gigabyte ploča neispravna i da je nisu uopče ispitali, danas idem kupiti grafičku tamo pa ču im odnjeti tu ploču da vidim što kažu?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno