|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Usporeni rad nakon BIOS flasha
Jučer sam Flashao novi BIOS i sad bi je komp spor u tr čoška, memorija posebice, za nekih 50% brzina zapisa u memoriju je bila oko 1000MB/s a sad je oko 520?? Kaj da radim!!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ako je to pitanje BIOS-a onda kao prvo nemoj bise nikad kupit ABIT plocu, jer firma koja da update biosa a da uspori stvar za 50 % je tesko sranje..(A ovdje se smo govori kao o ABITU kao najboljoj socket A soluciji. A rjesenje je vrati stari BIOS, nadam se da si napravio backup, ali prije toga ipak provjeri da nije caka u necem drugom, laznom pokazivanju, ili promjenjenim setinzima u BIOS-u nakon FLASHA.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
|
Vrnuo sam na stri BIOS i nema pobljšanja, sad mi se memorija ne želi dić na 11-2-3-2,5 na 2,9V. 11-3-2-2,5 želi raditi tak je radila i prije al su rezultati užaš!!577 pisanje u memoriju s 266 na 294 sam imao 888 ![]() ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
Jel to mjeris u aidi?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Bruno nemoj biti smješan. Nijedna firma neče izbaciti BIOS koji uspori memoriju, pogotove ne ABIT. Očigledno je stvar u nečemu drugom, pogotovo što je vrati stari BIOS. Isus, probaj neku drugu memoriju, ako možeš. Ak ne, prošvrljaj malo po forumu od ABITA, ak je to do njih (a sumnjam) brzo če se pojaviti postovi vezani uz to.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
|
Neku drugu memoriju? Jel? MOže evo nađemo se odmah ja tebi nazad tvoj Samsung a ti meni Kingmaxa i AN7.MOže? Ma neznam koji je bog tom dreku, do flasha je delao normlno a sad se vuče.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Nova verzija BIOS-a je sigurno donjela dublje promjene koje su ti utjecale na Windowse. Možda takvo što i piše u ReadMe (ono što nitko pa ni ja ne čita). Riješio bi to sa clean install. Kako vidim to ti sada i slijedi BTW Ne popravljaj što nije pokvareno. To vrijedi i za BIOS.
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
|
Joj zar opet Windowse reinstalirat! ![]() ![]() @Bruno da Aida je izvor mojih muka teoretski a NFS:U praktično,
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
Kad vec citiras, citiraj sve a nemoj vadit stvari van iz konteksta.Covjek tvrdi da mu se je usporilo nakon toga, a ja sam rekao "AKO". A dio koji nisi prepisao je bio i ovaj"ali prije toga ipak provjeri da nije caka u necem drugom, laznom pokazivanju, ili promjenjenim setinzima u BIOS-u nakon FLASHA." sto bi moglo ulkjucit i reinstalaciju windowsa, Iako do sad a flashao sam mozda malo manje od 20 puta, nikad nakon flasha nisam trebao reinstalirati windowse.. neki dan sam vracao bios koji sam dobio uz plocu da napravim benchmark , bas memorije, i usporedio malo brojke, i 5 minuta nakon toga najnoviji po drugi puta.No to ne znaci ako ja nisam imao taj slucaj , da se ne mogu i windowsi pomrdat. bas Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
A je TOR, jer da je tako, onda bi vec net brujao o tome i povukli bi ga. A i vracanje starog bi rijesilo problem. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sad-da li je BIOS ili nekaj drugo, ali meni je ovako rekao inžinjer firme od koje sam kupio ploču: For the best guarantee that everything works properly: Unplug the power cord to the computer to completely power down clear CMOS jumper for 30 seconds Power computer back up, and immediately go into the BIOS Choose "Load Failsafe Defaults" or "Load Optimized" Save and exit Immediately after reboot, go back into the BIOS and configure to your liking Clearing CMOS after a flash helps clear any old settings in the BIOS that might conflict with the new BIOS codes. Always remember to completely power down the board by removing the computer's power cable or the motherboard's ATX power block plug before clearing the CMOS jumper. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Imam istu ploču kao i ti i kad sam ju kupio gore je bila 1.6 verzija BIOSA. Odmah sam stavio 1.9 koji je onda bio najnoviji i radi bez greške. Od onda nisam stavljao ništa novije, a vidim da več ima verzija 2.2 Ako nije tajna koju si ti verziju stavio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|