|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Preporuka software-a za vistu
eto ako mi mozete pomoc pa da mi napisete FREE software za vistu i ostalo sta mi preporucujete, a ako na nekom podrucju nema dobrog free programa preporucite mi neki koji se placa , vazno je samo da radi dobro na visti unaprijed zahvaljujem i pozdravljam ekipu sa foruma |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Velika većina starih programa (npr. neki bez čestog update-a) sa XP-a ti radi bez problema na Visti, a oni koji nisu radili, dobili su novije verzije te i one rade. Eventualno bi mogao imati problema sa profesionalnim programima. Al svejedno, ovako tražiti software, a ne reći kategorije koju tražiš, je malo bedasto. Kaži što ti treba sve, pa ćeš dobiti i više nego dovoljno preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ok treba mi samo osnovni software npr, antivirus, neki spyware destroyer, koji media player i takve osnovne stvari da ja ne instaliravam neke gluposti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok - kad si već spomenuo "gluposti", ja ću ti preporučiti nešto: http://www.sandboxie.com/ Ta aplikacija služi kao kontejner (odnosno "pješčanik") za druge aplikacije. Što to znači - nađeš neku aplikaciju koja te zanima, ali ne znaš kakva je, a ne da ti se instalirati sr*nja na računalo - nema problema: pokreneš je preko Sandboxie-a i proučiš je odnosno normalno radiš u njoj, te na temelju toga odlučiš hoćeš li je instalirati ili ne. Nakon toga samo prekineš proces u Sandboxu, te počistiš sadržaj Sandboxa i to je to. Kao da nikad nisi ni instalirao tu aplikaciju. Sandboxie možeš koristiti i u druge svrhe - npr. za sigurniji web browsing: ako Firefox otvoriš preko Sandboxa nikakvi fajlovi se ne mogu zapisivati na komp i sl. Izvrsna aplikacija, "VMware Workstation u malom" (naravno da nije, ali odlično služi za jednu od funkcija zbog koje mnogi uopće i koriste VMware). Što se pak tiče basic softvera, imaš gomilu threadova na ovom subforumu (većina ih se uostalom bavi upravo takvim aplikacijama), prouči ih malo (uostalom postoji cijeli thread s preporukama raznih freeware programa). Na brzinu rekao bih ovako nešto: browser: Firefox (to bi ionako već morao koristiti) mail klijent: Thunderbird firewall: Comodo Firewall anti virus: NOD32 (nije besplatan dodše, ali je izvrstan AV - ja godinama i godinama nemam nikakve infekcije) music player: foobar2000 ili MediaMonkey video player: VLC Player (izvrstan video player, IMHO daleko najbolji - ne trebaju ti codec packovi, može vrtiti incomplete i corrupted fajlove, ima zgodne mrežne mogućnosti itd.) file manager: Total Commander (izvrstan file manager, jako ubrzava rad na računalu..nije besplatan) ftp klijent: FileZilla (jako dobar bespaltan FTP klijent) P"P: uTorrent / eMule / Soulseek pdf reader: Foxit (odlična zamjena za Acrobat Reader, pogotovo ako imate slabiji komp) text editor: NotePad 2 (zamjena za Notepad s code highlightingom) messanger: Miranda (ICQ, MSN, Yahoo itd itd.) preglednik slika: XNView ili IrfanView (meni je XNView draži) IMHO ovo navedeno su obavezne aplikacije, a pored njih bi naveo i neke korisne stvari poput: Launchy - keyboard file launcher, jako korisno nekome tko voli većinu vremena provoditi u radu s tipkovnicom System Info - odlična aplikacija za detaljne informacije o sistemu (slično Everestu) Process Explorer - detaljniji task manager od onog u Win Ima još dosta toga, sve ovisi o tome što radiš na kompu, no ovo su neke basic stvari. Besplatne su, a uz Sandboxie ih možeš isprobavati do mile volje, tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
hvala gorluk puno si mi pomogao i da jos pitam koliko da ostavim mjesta za particiju di ce vista bit instalirana , hd je od 160 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovisno koju Vistu imaš/instaliraš, a gledaj da Ultimate uzme oko 15GB prostora sa svime i svačime. Ja trenutno doma imam primarnu particiju od 25GB (isto imam HDD od 160GB) i non stop imam oko 9,5GB slobodnog, s time da SVE instaliravam u poseban direktorij na drugu particiju. Tako da mislim da će ti 20-25GB biti čisto dovoljno. Al puno je to bilo kako bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
imam windows vista ultimate x86 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |