|
![]() |
#1 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Savjet za novi komp
Doslo je vrijeme da malo obnovim svoj kompjuter, ali kako sam odavno ispao iz pracenja hardware-a molio bih par savjeta. Ono sto je sigurno da ce biti procesor Q6600 i graficka 8800 GTS sa 640MB RAM-a. Ono sto me zanima je slijedece: - koji plocu uzeti? Ja si nekako razmisljam o nekoj sa P35 chipsetom, pa koja bi bila dobar odabir - koju memoriju uzeti (2*1024MB) - koje napajanje uzeti? Imam trenutno nekog Enermaxa 460W, ali s obzirom da je to neko staro 20-pinsko napajanje pretpostavljam da ovdje nece ici - da li je potreban i dodatni cooler ili ce stack dovoljno dobro odraditi posao? Napominjem da kompjuter nece biti clockan, pa neke bijesne overclockerske sposobnosti od gornjih komponenti nisu potreben. Dobro dodje ako ih ukoliko nekad u buducnosti ipak odlucim malo se poigrati, ali ipak to nije u prvom planu. Takodjer, komp ce biti u Stackeru (ona prva verzija), pa stoga pitam da li ce uopce trebati drugi hladnjak umjesto stock coolera. Misljenja sam da neclockani proc u Stackeru moze sasvim dobro biti hladjen stock coolerom. Unaprijed hvala!
![]() |
#2 | ||
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Takodjer, na Memorije podforumu... moja preporuka ti je Kingmax Mars DDR2 800 MHz (cak i 667), jer nudi najvise za ulozeno... Citiraj:
Box cooler bi trebao i u losijim kucistima uredno obavljati svoj posao pri stock frekvencijama. U Stackeru ce on biti i vise nego dosta, a uzmi u obzir da ce proc vjerojatno raditi i undervoltan na stock frekvi, pa ti to moze dosta smanjit grijanje.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Krivi podforum. Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 - 1975kn, ADM Matična: Gigabyte GA P35 DS3 - 810kn, ADM Memorija: 2x1gb Kingmax 667 - 500kn, ADM Grafička: POV GF8800GTS 640MB DDR3 - 2692kn, ADM Napajanje: Seasonic S12II-430W - 597kn, ADM |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Tumor i ostatak ekipe (ako netko nabavi Q6600) neka javi stepping, tj. je li B3 ili G0... bas me zanima sta se nalazi po nasim ducanima, pretpostavljam jos uvijek B3, ali mozda se nekome posreci ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Možda im se posreći kao ekipi sa E6750 koji su dobili G0 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Premješteno na konfiguracije. Ipak i ovdje pripada jel ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|