|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pomoc oko weba
Ok napravim svoj site, i sad me zanima jedna stvar - kako napraviti npr kao sto je na pcex rijeseno kad se doda nov post pod "novosti" onda svi prijasnji automatski odu "dole" i tako na svakoj stranici /home/novosti/recenzije se vidi taj novi post koji je stigao sa strane na ljevo, da se nemora rucno u editoru kao sto je macromedia dreamweaver micati rucno da se stavi ta nova vijest u popis na ljevo. Ako ne kuzite sto sam htio reci da pojasnim na stranici homepage zelim staviti novi post sa "novostima" i onda zelim da se taj isti pojavljuje na svim ostalim (članci strancia npr) sa strane i daje link na njega kao sto je na pcex rijeseno, kako se to radi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Sta nitko nezna, ajde Horza, Tor.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
da bi to išlo automatski, trebaš imati neki application server (npr. php) i koristiti neku vrstu baze podataka (npr mysql). onda je dalje lako. ako radiš samo html, to je velka zaj...
![]() |
#4 |
Premium
|
Nemam pojma, za sad imam ideju, ovaj hosting -> http://www.110mb.com/ i Dreamweaver ![]() ako znas kakav tutorial ili nesto, vec gotove skripte, ili nesto, fakat sam njub u web programiranju, najradje bi "skinuo" neki sample site i onda editirio kak mi je volja .. nego radit sve od pocetka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
najbrže i najjednostavnije ti je proučiti Joomla-u i ići s time. http://www.joomla.org . a neki tutorijal ili neki sličan prečac za php/mysql bi bio onak... kako je franzi rekao, na 300 stranica da bi se savladale samo osnove. ako se želiš samo zafrkavati a ne ozbiljno raditi, onda će i cutenews i tiddlywiki poslužiti ![]() btw, nije uopće fora da se žališ kako ti nitko neće pomoći, kad prije pisanja posta nisi proučio tematiku ni proguglo.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Nadam se da ne trebam ni govoriti kako html/css moraš svladati kakav god web želiš raditi. CMS? Da, jako zgodno riješenje za puno ljudi. Uvijek? Ne.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Yes ![]() hvala na odgovorima, poradit cu na tome. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ok, uspio sam za primjer sloziti. Samo ako bi mogle vijesti biti "razlomljene" po ovim redovima kak je u templateu razdjeljeno, novosti vucem iz novosti.php filea ![]() ![]() edit; jos nesto, trazim nekakvu java skriptu sto ce staviti random fotku po stranici (bez slideshowa, na free java scripts mi baca samo ove sto se vrte) i da nemoram upisivati ime slike posebno nego neka samo random otvara slike po stranici iz jednog foldera. Dakle jednom otvoris index pokazuje ti nekusliku.jpg otvoris index ponovo pa pokazuje nekudrugusliku.jpg otvoris news pokazuje opet neku random i to, samo da nije slideshow. Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 07.08.2007. u 14:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|