|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
novi comp ili upgrad...
što je isplativije? imam abit nf7-s nforce2 matičnu ploču, mislia sam nabaciti 2GB eventualno 3GB, promjeniti napajanje, pokušati naci neki malo jaci procesor sa socket-om A i staviti SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO 512MB DDR3 sve ukupno bi me došlo oko nekih 3000kn
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
To je sckt.A? Hm...ne znam, po meni se to ne isplati nadograđivat...Rađe prodaj sve to kaj sad imaš i kupi sve novo! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Zavisi za kaj ti treba, drastična poboljšanja u procesorskim performansama ces dobit samo sa prelaskom na novu platformu. 3000 knje puno previše za upgrade socket A. Za te novce dobiješ ploču dual core procesor i malo manje memorije AMD x2. Ne znam kak je sa core 2 , vjerojatno su ploče preskupe.
__________________ |
![]() |
#4 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
ne isplati ti se ništa nadograđivat jer za 3000 kn imaš gotovo cijeli komp sve iz ve-mila: CPU: AMD Athlon64 X2 3800+, 503 kn MBO: Gigabyte MA69G-S3H, 520 kn VGA: ECS GF 7900GS, 964 kn RAM: 2* 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax, 607 kn PSU: Chieftec power supply 450W, 370 kn UKUPNO: 2.965,84 KN |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Upravo tako. Za 3K kn se mozhe slozhiti odlichna AM2 konfa. Nick praskaton ti je dao dobar prijedlog. Dakle, nemash shto razmishljati. Prodaj te stare komponente i kupuj kompletno novu mashinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kao što ti ekipa veli - ne isplati se umlatiti 3k kn u bilo što što nije bazirano na nekoj od novih platformi... Ali moglo bi se puno konkretnije razgovarati o tvom prijedlogu da si napisao što sada vrtiš jer neki manji (čitaj jeftiniji) upgrade bi možda i imao smisla ako si na slaboj socket A konfi... Inače IMO... U Socket A ne više od 1,5GB DDRa i to samo ako imaš nf2 ultra ploču i Bartona 3200+ (ili klokanog manjeg) eventualno neki Tbred-B tj Sempron koji kuca na bar 2200MHz provjereno... Nadalje od Grafa x1950pro se ne isplati kupovati jer će ti za igranje onoga što traži tu grafu biti CPU usko grlo čak i sa takvim Bartonom prema tome ako ti je npr 7600GT dobro poboljšanje onda to još ima smisla kupiti, dalje od toga teško možda neka 7800/7900gt ako nađeš kakvu polovnu s garancijom za do 700ak kn... Napajanje - opet bilo bi dobro da znamo što imaš ali ako ćeš upgrade radit na dual core vjerojatno ionako moraš novo i jače kupit tako da to slobodno računaš... Recimo fortron PNF 400w uzet...
![]() |
#8 | |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75597
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
mislim da cu novi comp uzeti, ali ne za 3000 kn to mi je pre malo ![]() thnx na odgovorima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|