|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Dakle, nakon podužeg premišljanja i upita na ovom i drugim forumima, konačno je složena nova konfiguracija. Komp će služit za: uredske alate, surfanje, spržit će se koji CD/DVD, pohranjivat veća količina glazbe (oko 150 GB), igre će se vrtit na max 1280x1024, kroz neko vrijeme možda uzmem kameru pa zato uzimama fire-wire. Dakle, sasvim prosječno korištenje. Na njemu se ništa neće clockat, neće se koristit nikakvi profesionalni softveri, po potrebi će se nadogradit grafa ili RAM. Zanima me jesu li komponente usklađene, ima li koje usko grlo i tako. Samo nemojte savjetovat Intel ili Nvidiu, ta dilema je riješena. Neka sitna poboljšanja ili izmjene su dobrodošle, ali s ovakvim cijenama. MATIČNA GIGABYTE M61PM-S2 480 kn PROCESOR AMD ATHLON64 X2 3800 524 GRAFIČKA SAPPHIRE RADEON X1950 PRO 512 MB 1314 MEMORIJA 2x1GB KINGMAX DDR2, 800MHz 545 HDD SEAGATE 320 GB 540 OPTIKA ASUS (čitač) i NEC/PIONEER (pržilica) oko 400 NAPAJANJE CHIEFTEC 400W 320 KUČIŠTE APLUS CS-188A 244 MONITOR LG LCD L194WT 1359 MIŠ, TIPK, ZVUČNICI bilo koji oko 250 UKUPNO: oko 6 000 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovako neznam zašto si stavio dva optička drivea, IMO to nema smisla stavi samo pržu (LG neki i to ATA) i ušteđenu lovu uloži u malo jače napajanje jer neznam oće li ti chef od 400w bit dosta...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
grafa je preskupa za te pare. Uzmi ECS 7900gs za cca 900kn ili ak bas mora bit ati -x1950gt za 870kn (ve-mil). Nude isto a osjetno su jeftinije... e da za optiku ja bi stavo onu lite-onovu Sata przu
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4027 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4470 ja mislim da je ovo bolji izbor glede hardova=bilo koji od ova dva(neznatno skuplje)imam Hitachi-ja odličan i nečujan disk. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Athlon X2 3600 ili 4000 Brisbane Kingmax 667 DDR2 (isti čipovi kao i 800MHz verzije) LG ili Pioneer pržilica (čitač nepotreban) HDD WD AAKS ili Samsung (tiši, hladniji i jefitiniji od Seagatea) Fortron 400W PNF (ima u ADM-u) mbo Gigabyte M55S-S3 (ova tvoja ima integriranu grafiku, a kupuješ grafu)
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Šta se tiče ove matične, nju uzimam jer za tu lovu to je jedina matična sa fire-wire, pa eto, a integruša ne smeta. A ne da mi se posli za***avat sa kontrolerima, rađe ću sad to riješit. Dvi optike su zato da, kad mi netko da cd/dvd da ga spržim, ne moram prebacivat to na hard, nego da mogu on the fly. Tako mi je i na sadašnjem kompu, pa... A grafička, možda i uzmem gt 256, razlika je nekih 400kn, nije ni malo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|