|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Hladnjak za 6600GT, u svrhu OC-a
Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 26.07.2007. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
glavno da svi vide procitati neki broj mobitela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
To bilo na nekom 2.8 Pentiumu4, pošto nije spojen na nikakvu kontrolu nego samo na 12V rail direkt ubrzava ko jumbo jetovi motori, onak od sporog do uiiii, i ne staje, točno se čuje kak ga dere do maximuma. To je i na 5V preglasno, al bu fora zgledalo ![]() Još slika... ![]() ![]() ![]() ![]() Ide na GPU, jer je to jedino prihvatljivo mjesto ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 25.07.2007. u 15:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nakon malo poliranja došli smo do ovoga ![]() Postignuto s malo ( čitaj: cijela flašica ![]() Nakon mjerenja digitalnim obrtajometrom smo ustanovili da se turbina vrti na nemalih 6k5 rpm na 12V, 3k7 rpm na 7V te konačno 2k4 rpm na 5V, pošto je i to preglasno :/ mora se spojiti na homemade fan mate-a jer turbina povuče 6,5A s 5V raila. kupila se nova ( nekorištena ) 6600GT, moja već bila izmučena i na samom rubu elektronskog života ![]() ![]() Kad bu sve gotovs, postam daljnje slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
mjereno dig multimetrom ( struja ), a okretaji dig obrtajometrom ( od fredna s FER-a, radil za neko natjecanje, kajaznam kaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo ga, gotovo ![]() Temp sljede: Stock idlle 58°, opterečenje 102°, pada u 5 sec 1 stupanj Revoltec GPU cooler idlle 63°, opterečenje 94° pada u 3 sec 1 stupanj "Mad Max inercooler" ![]() idlle 63° opterečenje 105° pada u 7-8 sec stupanj, minimalno strujanje zraka idlle 51° - 50° opterečenje nakon 1h ne prelazi 72° pada u 1 - 2 sec stupanj Ovo " pada " se odnosi na prekid igranja pa mirovanje, odnosno praćenje odvođenja temp sa coolera. zaključak: Uz malo truda nabavi se jako dobar cooler, na eBayu ih prodaju za kakvih 10 - 13$ zavisi od stanja istih ( zujanje, tresanje, decentracija rotora, itd... ) koji dobro hladi, na 5V je u mojem case-u nečujan, a performanse me ne opadaju, s obzirom da ga na 12V čujem ko prženje dvd-a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
taktovi? voltaza grafe? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
A jesi li probo hladiti graficku ventilatorom na 12V? Cisto me interesuju temperature na 6500 obrtaja.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
velis da ga po potrebi soajas na 5 7 il 12 v kazes da je jako glasan na 5 v a rokas ga i na 12 i 7 pa kak to izdrzis ja nebi tako nesto nikad imao jer cooler na 5v na 3500+ rpm nemre bit tih da je neznam kakav samo upozorenje nemoj spajat taj cooler na maticnu na 3 pinske konektore jer ces ih spalit kad taj coleer povuce struju na koji nacin spajas taj coler na 12v ? ako na 5 vuce 6.5A na 12 vuce 15A sta odvojis posebno rail za taj coler il kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@juggernaut No offence man ali nešto mi je fishy s 6.5A ajde daj ti meni glupome malo objasni kako si ti to točno spojio ampermetar i koje postavke si kod mejrenja na njemu uključio...
![]() |
#15 |
Premium
|
bash sumljam da je tolka struja jer bi prema tome otpor venta bio 0.729 ohm-a a i btw colleri su deklarirani na otpr 5W @12V a snaga ovog tvog na 12 V bi bila 180W recimo da mu to i je prava snaga zar ti to nezvuci smjesno da ti vent na kompu trosi 180W dok rijetko koji komp treba napajanje preko 500W (negovorim o OC'anim pilama s SLI grafama i ostalim fency stvarcicama) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim da si krivo mjerio. Pokušaj ponovo. Dakle ampermetar u seriju sa motorom i na DC podrucje btw na samom motoru imaš naljepnicu na kojoj ti piše 12 V, 2.65 A, ti kažeš da ti na 5v vuće 6.5 A, dakle ispada da imaš istu snagu i sa 5 i sa 12 V Zadnje izmijenjeno od: wlcasemodding. 01.08.2007. u 21:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
gle on meni na 5V povuče 6A, kajaznam kaj ima u sebi za takvu regulaciju, ( nije obični motorcek sa 7 pera i obicnom elektronikom ) ima pun kup dijelova na PCB-u i vjerovatno je to posljedica neke regulacije, unutra je MIC BP, koji je inače korišten u PWM sklopovima i pomoću FETa regulira vent, tu nema FEtav nego pun k* elektronike koja vjerovatno zamjeni FET. Nisam ga ja radil da bi znal kaj je nutra sve narivano. Dok radi radi... Ne držim ga stalno u PCu, samo za OC potrebe i dok je jako vruće vani, sad je neki YL na cooleru ( 60mm )... Ne, neznam mjerit multimetrom.. Radil UPSove dok vas polovica još spajala žaruljice i neke baterijice Ak mi je multimetar pokazal 6A, i to je 6A, više vjerujem elektroniki nego sebi ;D jer me taj isti multimetar služi dobrih 7godina i nikad nije zafalšo negdi. ( samo da mi se sad jave delegati sa: promjeni bateriju, i sličnim komentarima ) @yoman ![]() ![]() @yedwy, wlc, ne mislim na vas, ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 03.08.2007. u 09:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
kaj sam nekaj krivo rekao u vezi s spajanjem na maticnu??? neznam kaj si se ti tak nabrijao samo sam ti dao savjet a ovo u vezi struja sam napisao jer nisam znao da ima coler i elektronike brijo sam da je to obicni mehanicki kuler |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|