Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.07.2007., 12:41   #1
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Wlan i emule

Dakle ovako imam router D-Link DSL G684T

Znam da je ovdje bilo mnogo rasprava o njemu ali nisam nasao nista konkretno sto mene interesira. Dakle zanima me detaljno ako je moguce kako i gdje da namjestim portove za emule da mi radi kako spada?

portovi koje zahtjeva emule su : TCP 60711 i UDP 36227

Hvala
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 13:17   #2
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
http://portforward.com/english/route...4T/eMuleIn.htm

Btw. Google is your friend (a ustalom i puno brže rješenje).
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.07.2007., 13:32   #3
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
da nasao sam i ja taj link...i napravio kako pise ali i dalje kad lupim u emule test ports kaze failed...onda sam malo gledao u routeru i imam ovo kad napravim ta dva pravila:

pretpostavljam da treba staviti 2 kvacice na enable ali kad to napravim nema nikakav save...apply ne funkcionira jer on dodaje samo jedno novo allow all pravilo..ako stavim kvacice i odem na meni gdje je save&reboot one se ne prihvate jer izadjem iz prethodnog menija....dakle tu je problem
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 08:58   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sav potreban info već je rečen ovdje i ovdje. Treba čitati pažljivo. Na prvom linku ljepo piše: "To configure this router's firewalling properly you should setup a static ip address on your computer.". Zašto?. Zato da se može dodati "pravilo" (u ovom routeru nazvano kao Filter) u kojem ćeš definirati "propusnost" pojedinih portova. Stranica na prvom linku je interaktivna i ako uneseš tražene podatke:

Po slici vidiš da sam pretpostavio da si za fiksni IP računala stavio 192.168.1.10 (korigiraj u onu koju si postavio prilikom "popunjavanja").
Niže na stranici dobiješ rezultat tj. kako treba popuniti polja prilikom podešavanja routera:

Naravno, ako se koristi neki firewall na računalu i u njemu treba napraviti istu stvar tj. propustiti traženi promet da bi "stvar" radila.
Eto, navalite sa downloadom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno