|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Kao prvo pozdrav ekipi :-) Imam nekoliko pitanja kaj se tice wlana: Htio bih se povezati, bežično, router s jednim kompom žičano (kod mene doma) i jedan komp (ili dva,tj drugi će se nakon nekog vremena priključiti) bežično (neka 802.11 PCI kartica s odvojivom vanjskom antenom). Udaljenost je cca 100m zračne linije, između njih ima možda koje drvo ništ više. Zanima me kolko je to izvedivo, jer čitam po raznim forumima da je drveće dosta velika prepreka i dal netko možda zna iz prve ruke il je imal sličnu situaciju? Nadalje, brzina mi i nije tolko bitna, pa bih mogao i koristiti 802.11b? Kolko znam on je sporiji i nije tolko podložan smetnjama? I još me samo zanima koju opremu kupiti (da mi sve to skupa donekle dobro radi kaj se tiče podešavanja, kompatibilnosti routera i wlan kartice i sl) Hvala,VElimir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
da, drvece je prepreka velika, treba se imati Line-Of-Sight, a to vrijedi i za b i za g standard sto se tice opreme, preporucio bi ti D-Link proizvode koji su mozda malo skuplji od ovih jeftinjaka, ali garantirano rade dugo i pouzdano...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|