|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Zvučna kartica
Hello! Evo citao sam malo forumom i saznao da favoritizirate audigy 4 zvucnu za 5.1 system ( znaci malo jeftinija kartica ) no ne kuzim se bas prevec u to pa me zanima koja je sad npr razlika izmedju ZVUČNA KART. Creative SB Audigy 4 PCI 24bit 7.1 bulk i Zvučna kartica CREATIVE LABS AUDIGY SE, bulk Molim vas da sto prije odgovorite te se unaprijed zahvaljujem na odgovoru ! Pozdrav !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Audigy 4 je jaci model mala je razlika u cijeni a velika u zvuku moja preporuka svakako audigy 4 pa ces vidjet neces pozalit sto si dao svaku kunu! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ak imaš para uzmi si x-fi xtreme gamer |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja bih isto preporučio X-Fi Xtreme Gamer. S tim da baš tu X-Fi jer ima pinove za spajanje front panela audio konektora s kučišta direktno na karticu. Time se istovremeno mogu spojiti zvučnici, slušalice, mikrofon i line-in (gitara recimo). Xtreme Music nema te pinove već konketor za dodatnu Creativovu jedinicu (još 100 eura da se dobije gore opisana situacija). Imao Music i zamijenio za Gamer zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ok....biram izmedju ove prve dvije.... jel se isplati dat duplo vise za audigy4 ? ili pak imate neku preporuku neke pete kartice za manju cijenu.... jer nisam bas u pari.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
jel ova bolja od audigy 4...ili ? Zvučna kartica, PCI, CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio, bulk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Ne sjećam se više točnih specifikacija i featurea, ali ta Xtreme Audio verzija je nešto sramotno od CL što uopće nema pune feature X-Fi generacije kartica. Ima negdje jedna lijepa tablica gdje se vidi usporedba svih Xtreme kartica (ne mogu sad nać). Xtreme Audio verzija IMHO je promašen slučaj iz toga što sam čitao kad sam tražio karticu. Za razliku X-fi i Audigy možda malo da prosearchas forum ili guglaš o X-Fi tehnologiji. Ne bih htio bubat sad napamet, ne pratim tolko |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sve ti zavisi kakve ćeš zvučnike spajati,ako nisu neki vrhunski audigy se je izvrstan izbor.Imam ju osobno i prezadovoljan sam.U control panelu ju staviš na maximalne postavke tj. 24 bita/96 khz i za igranje izvrstan izbor.Ako ju pak kupuješ za slušanje muzike teško da ćeš primjetiti razliku između integrirane i bilo koje vanjske kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja imam x-fi extreme music, a prije nje sam imao audigy 2 zs. Obje zvucne sam isprobao na svoim, sad mrtvim, zvucnicima t7900 i na nekim plastikanerima za male novce. I mogu reci da je x-fi zivi promasaj. I da mi je ova pamet nebi nikad prodavao audigy. Mislim nije losa x-fi, ali u odnosu na audigy mi se nesvidja bas. Kako god okrenes sve su bolje od integriranih. A moja preporuka ide za audigy 4, vjerujem da ce se isplatiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja imam Audigy SE (koju prodajem,možda bi x-fi gamer uzeo).Sigurno je bolja od onboard i lošija od ostalih ukoliko slušaš na nekim dobrim zvučnicima ili još boljim slušalicama.u suprotnom češ dat 400-600 kn za karticu, a zvučačeti drek ili isto ko i prije,ako slušaš na nekim škatuljama od zvučnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
evo bas sam danas uzeo zvucnike genius sw-hf5.1 500 znaci 5.1 system.... a sad audigy se ili je tolko jbno bolja audigy 4 ? zvucnici mi uglavnom sluze za slusanje zike....al ono pokoji filmek....igra..... a koju bi naveli tu "razliku u kvaliteti zvuka" izmedju te dvije kartice |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
I jos nesto, a to je da mi se x-fi klala sa starom asrock plocom (conroe 945g-DVI). Zvuk je volio krcat za poluditi. Cesto je restart ili mijenjanje moda rada popravljalo stvar na neko vrijeme. Na ovoj sadasnjaj ploci i na jos jednoj staroj sa nvidia chipsetom radi OK. Inace i moj bratic je bio kod mene kad smo dovukli kuci x-fi. I oboica smo se uvjerili da sam napravio pogresku sto sam presao na x-fi. U odnosu na integrirane sve su bolje, pa cak i uz obicne plasticne zvucnike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned, problemi na tržnici
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
malo skretanje s teme....evo bas danas upiknuo x-fi music.....za sada sve radi dobro, i zvuk je stvarno bolji....imam samo 2 mala problemcica..... 1. imam tv karticu i svaki put kada promjenim kanal ukljuci mi se MUTE 2. signal sa tv kartice koji sam spojio na audio-in na x-fi kartici je malo pretih u usporedbi sa ostalim (igre, muzika...) pomozite |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Podesi u opcijama od TV kartice na primary sound card: X-Fi (u slučaju da je primary sound device), pogledaj kak je podešen volume: line in, wave, itd, po potrebi stavi na max.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
jesam....sve sam pregledo...i u "sound and audio devices" je sve fino namjesteno na x-fi a u volume control je sve na max....jedina zanimljivost je dan zvuk sa tv kartice nije na audio in nego na auxiliary(u volume controlu)... probo sam nesto snimiti sa tv-a i cuje se normalno glasno.... i onaj mute nikako rijesiti.... nisam naglasio da je tv kartica winfast pvr 2000 pa ako netko ima istu u kombinaciji sa x-fi neka pomaga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |