Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.08.2007., 11:40   #1
kac
Registered User

Datum registracije: Aug 2007
Zvučna kartica

Hello!

Evo citao sam malo forumom i saznao da favoritizirate audigy 4 zvucnu za 5.1 system ( znaci malo jeftinija kartica )
no ne kuzim se bas prevec u to pa me zanima koja je sad npr razlika izmedju

ZVUČNA KART. Creative SB Audigy 4 PCI 24bit 7.1 bulk

i

Zvučna kartica CREATIVE LABS AUDIGY SE, bulk

Molim vas da sto prije odgovorite
te se unaprijed zahvaljujem na odgovoru !

Pozdrav !!!

kac je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 18:25   #2
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Audigy 4 je jaci model mala je razlika u cijeni a velika u zvuku moja preporuka svakako audigy 4 pa ces vidjet neces pozalit sto si dao svaku kunu!
joga bonito je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.08.2007., 20:18   #3
Must`
Premium

Must`'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
ak imaš para uzmi si x-fi xtreme gamer
Must` je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 20:29   #4
marqox
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Ja bih isto preporučio X-Fi Xtreme Gamer. S tim da baš tu X-Fi jer ima pinove za spajanje front panela audio konektora s kučišta direktno na karticu. Time se istovremeno mogu spojiti zvučnici, slušalice, mikrofon i line-in (gitara recimo).
Xtreme Music nema te pinove već konketor za dodatnu Creativovu jedinicu (još 100 eura da se dobije gore opisana situacija).
Imao Music i zamijenio za Gamer zbog toga.
marqox je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 00:31   #5
kac
Registered User

ok....biram izmedju ove prve dvije....

jel se isplati dat duplo vise za audigy4 ?

ili pak imate neku preporuku neke pete kartice za manju cijenu....

jer nisam bas u pari....
Staro 02.08.2007., 03:07   #6
kac
Registered User

jel ova bolja od audigy 4...ili ?

Zvučna kartica, PCI, CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio, bulk
Staro 02.08.2007., 09:55   #7
marqox
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Ne sjećam se više točnih specifikacija i featurea, ali ta Xtreme Audio verzija je nešto sramotno od CL što uopće nema pune feature X-Fi generacije kartica.
Ima negdje jedna lijepa tablica gdje se vidi usporedba svih Xtreme kartica (ne mogu sad nać). Xtreme Audio verzija IMHO je promašen slučaj iz toga što sam čitao kad sam tražio karticu.

Za razliku X-fi i Audigy možda malo da prosearchas forum ili guglaš o X-Fi tehnologiji. Ne bih htio bubat sad napamet, ne pratim tolko
marqox je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 10:07   #8
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Sve ti zavisi kakve ćeš zvučnike spajati,ako nisu neki vrhunski audigy se je izvrstan izbor.Imam ju osobno i prezadovoljan sam.U control panelu ju staviš na maximalne postavke tj. 24 bita/96 khz i za igranje izvrstan izbor.Ako ju pak kupuješ za slušanje muzike teško da ćeš primjetiti razliku između integrirane i bilo koje vanjske kartice.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 10:19   #9
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Audigy 4, od x-fi mi se cijeli želudac okretao... (imao sam music)

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 10:37   #10
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja imam x-fi extreme music, a prije nje sam imao audigy 2 zs. Obje zvucne sam isprobao na svoim, sad mrtvim, zvucnicima t7900 i na nekim plastikanerima za male novce. I mogu reci da je x-fi zivi promasaj. I da mi je ova pamet nebi nikad prodavao audigy. Mislim nije losa x-fi, ali u odnosu na audigy mi se nesvidja bas. Kako god okrenes sve su bolje od integriranih. A moja preporuka ide za audigy 4, vjerujem da ce se isplatiti.
Momir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2007., 14:28   #11
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ja imam X-fi music i preporodio sam se u zvuku u odnosu a Live! staru, možda zato kaj imam relativno bolje zvučnike od tih tvojih plastičnjaka!!
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 17:14   #12
pyzdek
Premium
Moj komp

pyzdek's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ja imam Audigy SE (koju prodajem,možda bi x-fi gamer uzeo).Sigurno je bolja od onboard i lošija od ostalih ukoliko slušaš na nekim dobrim zvučnicima ili još boljim slušalicama.u suprotnom češ dat 400-600 kn za karticu, a zvučačeti drek ili isto ko i prije,ako slušaš na nekim škatuljama od zvučnika.
pyzdek je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 03:16   #13
kac
Registered User

evo bas sam danas uzeo zvucnike genius sw-hf5.1 500
znaci 5.1 system....

a sad audigy se ili je tolko jbno bolja audigy 4 ?

zvucnici mi uglavnom sluze za slusanje zike....al ono pokoji filmek....igra.....

a koju bi naveli tu "razliku u kvaliteti zvuka"
izmedju te dvije kartice
Staro 03.08.2007., 09:45   #14
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Ja imam X-fi music i preporodio sam se u zvuku u odnosu a Live! staru, možda zato kaj imam relativno bolje zvučnike od tih tvojih plastičnjaka!!
Nego kolega jesi to ti spomenio moje plasticnjake?? Ako jesi procitaj jos jednom moj post i vidit ces da nisu zvucne isprobane samo na tim plasticnima.

I jos nesto, a to je da mi se x-fi klala sa starom asrock plocom (conroe 945g-DVI). Zvuk je volio krcat za poluditi. Cesto je restart ili mijenjanje moda rada popravljalo stvar na neko vrijeme. Na ovoj sadasnjaj ploci i na jos jednoj staroj sa nvidia chipsetom radi OK. Inace i moj bratic je bio kod mene kad smo dovukli kuci x-fi. I oboica smo se uvjerili da sam napravio pogresku sto sam presao na x-fi. U odnosu na integrirane sve su bolje, pa cak i uz obicne plasticne zvucnike.
Staro 03.08.2007., 10:24   #15
Stab
Banned, problemi na tržnici
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Nego kolega jesi to ti spomenio moje plasticnjake?? Ako jesi procitaj jos jednom moj post i vidit ces da nisu zvucne isprobane samo na tim plasticnima.

I jos nesto, a to je da mi se x-fi klala sa starom asrock plocom (conroe 945g-DVI). Zvuk je volio krcat za poluditi. Cesto je restart ili mijenjanje moda rada popravljalo stvar na neko vrijeme. Na ovoj sadasnjaj ploci i na jos jednoj staroj sa nvidia chipsetom radi OK. Inace i moj bratic je bio kod mene kad smo dovukli kuci x-fi. I oboica smo se uvjerili da sam napravio pogresku sto sam presao na x-fi. U odnosu na integrirane sve su bolje, pa cak i uz obicne plasticne zvucnike.
Daj nepricaj glupost..BTW nije ni cudo da ti krckalo kad si dao vishe para za zvucnu nego za MBO,citaj "asrock je Kifla ne maticna "Uglavnom ja sam preso sa onboarda na X-FI,i mogu reci da se drasticno osjeti razlika,na to sve imam spojen HI-FI,i super se cuje..
Stab je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 14:33   #16
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
malo skretanje s teme....evo bas danas upiknuo x-fi music.....za sada sve radi dobro, i zvuk je stvarno bolji....imam samo 2 mala problemcica.....

1. imam tv karticu i svaki put kada promjenim kanal ukljuci mi se MUTE

2. signal sa tv kartice koji sam spojio na audio-in na x-fi kartici je malo pretih u usporedbi sa ostalim (igre, muzika...)

pomozite
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 14:49   #17
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Podesi u opcijama od TV kartice na primary sound card: X-Fi (u slučaju da je primary sound device), pogledaj kak je podešen volume: line in, wave, itd, po potrebi stavi na max.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 15:17   #18
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
jesam....sve sam pregledo...i u "sound and audio devices" je sve fino namjesteno na x-fi a u volume control je sve na max....jedina zanimljivost je dan zvuk sa tv kartice nije na audio in nego na auxiliary(u volume controlu)...

probo sam nesto snimiti sa tv-a i cuje se normalno glasno....

i onaj mute nikako rijesiti....

nisam naglasio da je tv kartica winfast pvr 2000 pa ako netko ima istu u kombinaciji sa x-fi neka pomaga...
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 19:17   #19
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Driveri za X-fi su prljavo napisani. Vole srusit racunalo i tak dalje. Bolje da uzmes nesto sto nije x-fi jer mali broj igara zna iskoristit x-fi čip a i daleko je skuplji pa ti biraj.
MAXx je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 19:19   #20
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

E da inace 2.1 ili 5.1 daju daleko bolji zvuk od običnih "speakera". Isto tako kvaliteta zvuka ovisi o razmještaju istih.
MAXx je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2007., 01:38   #21
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Citiraj:
Autor Stab Pregled postova
Daj nepricaj glupost..BTW nije ni cudo da ti krckalo kad si dao vishe para za zvucnu nego za MBO,citaj "asrock je Kifla ne maticna "Uglavnom ja sam preso sa onboarda na X-FI,i mogu reci da se drasticno osjeti razlika,na to sve imam spojen HI-FI,i super se cuje..
Pa mnogi rade na tim kiflama i asrockica nije jedina na kojoj se pojavljuju ti simptomi. I nemos rec da je moja ovo sadasnja ploca nesto skuplja, i asrock i ova sadasnja su jeftinije od zvucne. A sto se tice prelaska sa onboard na x-fi to je preporod. Prelazak sa audigy (2zs, 4) e tu nema preporoda. Ali ja, kao i mnogi, idem debelo u OT, doduse drzimo se zvuka. U svakom slucaju glas za audigy 4.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno