Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2007., 12:13   #1
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Webstar + Canyon = problemi

Zanima me dali se itko susretao s kombinacijom od Webstar kabelskog modema i Canyon WT CN-WF514 Routera

Problem je taj da "puca" link prema internetu iako je modemska veza prema "centrali" aktivna. Promjenjena su dva routera, flashan je firmware i na zadnju verziju i nista

Iskopcam modem, ukopcam, dohvati IP, ali router ne daje konekciju. Od kad sam uzeo router prekidi su svaki dan po 2-3 puta.

Svaki put mogu uci u config menu od routera, ici po postavkama ali konekcije nema. Kliknem na Renew IP gumb, i onda proradi net, ali i ne mora, vec moram to ponovno napraviti jos jednom.

Oba kompa su WinXP, firewall je iskljucen, ako je kabelski modem spojen na komp direktno, sve radi bez ikakve greske 00-24h

Hvala
Ziga je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2007., 17:39   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nažalost je poznat slučaj da pojedini routeri ne surađuju (nerade nikako ili povremeno zezaju) sa kabelskim modemima. Po tvom postu zaključujem da si ih već promjenio nekoliko. Probaj postaviti da router preuzima IP od modema i postavi Gateway IP na 192.168.100.1 (inaće defoult IP za cijelu seriju Saentific Atlanta Webstar seriju kabelskih modema). Ako ništa "ne upali" probaj dobiti od svog operatera novi kabelski modem sa integriranim WiFi routerom, imaju ih već neko vrijeme.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.07.2007., 18:42   #3
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nažalost je poznat slučaj da pojedini routeri ne surađuju (nerade nikako ili povremeno zezaju) sa kabelskim modemima. Po tvom postu zaključujem da si ih već promjenio nekoliko. Probaj postaviti da router preuzima IP od modema i postavi Gateway IP na 192.168.100.1 (inaće defoult IP za cijelu seriju Saentific Atlanta Webstar seriju kabelskih modema). Ako ništa "ne upali" probaj dobiti od svog operatera novi kabelski modem sa integriranim WiFi routerom, imaju ih već neko vrijeme.
cudno mi je to, da ne suradju nebi ih nudili-prodavali u paketu.

probao sam i ono napraviti, nece

meni treba modem i router a oni to nemaju u ponudi integrirano u jedan uredjaj...
Ziga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno