|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Webstar + Canyon = problemi
Zanima me dali se itko susretao s kombinacijom od Webstar kabelskog modema i Canyon WT CN-WF514 Routera Problem je taj da "puca" link prema internetu iako je modemska veza prema "centrali" aktivna. Promjenjena su dva routera, flashan je firmware i na zadnju verziju i nista Iskopcam modem, ukopcam, dohvati IP, ali router ne daje konekciju. Od kad sam uzeo router prekidi su svaki dan po 2-3 puta. Svaki put mogu uci u config menu od routera, ici po postavkama ali konekcije nema. Kliknem na Renew IP gumb, i onda proradi net, ali i ne mora, vec moram to ponovno napraviti jos jednom. Oba kompa su WinXP, firewall je iskljucen, ako je kabelski modem spojen na komp direktno, sve radi bez ikakve greske 00-24h Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nažalost je poznat slučaj da pojedini routeri ne surađuju (nerade nikako ili povremeno zezaju) sa kabelskim modemima. Po tvom postu zaključujem da si ih već promjenio nekoliko. Probaj postaviti da router preuzima IP od modema i postavi Gateway IP na 192.168.100.1 (inaće defoult IP za cijelu seriju Saentific Atlanta Webstar seriju kabelskih modema). Ako ništa "ne upali" probaj dobiti od svog operatera novi kabelski modem sa integriranim WiFi routerom, imaju ih već neko vrijeme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
probao sam i ono napraviti, nece meni treba modem i router a oni to nemaju u ponudi integrirano u jedan uredjaj... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|