Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.07.2007., 19:21   #1
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Eventualni problemi kod promjene chipseta

Kolega ima staru uredsku konfu - P3 1GHz s370, nepoznata mbo Intel chipset, GF 440MX 64Mb, HDD 20Gb IDE, dvd-rom, cd-rw, 2x256Mb SDRAM i prešao bi na novu koja bi trebala biti: Athlon3000 AM2, ECS AMD690GM-M2, 1Gb Kingmax 667MHz DDR2, HDD 80Gb SATA, dvd-rw.

Obzirom da ima neke specifične aplikacije vezane za svoj posao, mislio je napraviti kopiju/klon cijelog harda i prebaciti sve podatke u novi. Pita se da li bi moglo biti problema obzirom da mijenja chipset, odbacuje grafu (ECS ima integrušu) i novi hard je veći od starog na kojem su 3 particije. Htio bi da mu svi linkovi i shortcuti ostanu aktivni i dalje.

Zanima ga i postupak tj. da li bi možda trebao maknuti nepotrebne drivere u safe mode-u i onda klonirati disk ili nekako drukčije.
Staro 30.07.2007., 19:33   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Neka deinstalira SVE drivere od zvuka, čipseta (ako ih ima), grafe, mreže bilo čega što je na ploči... Onda neka preseli sadržaj osa na novi disk...

I obavezno neka upali IDE mod za SATA drivove ili ništa od boota, i ovako je pitanje dal će ići ali možda i bude, ali ako to ne napravi - nema šanse...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2007., 19:37   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U slučaju potrebe, možemo prebaciti i stari hdd u novo kućište i onda napraviti kloniranje. Nepoznata ploča ima samo integrirani audio, a LAN ide preko PCI kartice.

btw, ustanovio sam da ECS ploča nema LPT port tako da otpada (ima iglični Epson printer). Izgleda da će morati uzeti neku na bazi GF6100 chipseta.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno