|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
misljenje o konfiguraciji, prijedlozi dobrodosli :)
MB Gigabyte M57SLI-S4, sAM2, nForce 570-SLI, SATA, FW, GLAN HDD HITACHI HDT725032VLA380 320GB SATA-300 7200rpm 8MB DDR2 1GB PC6400 (800MHz), A-Data 2x ili 4x Gigabyte GF 8800GTS, 320MB DDR3, TV-out, Dual DVI CPU AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 Thermaltake CL-P0268, Mini Typhoon Cooler, Cu, scK AM2/775/939/754, 2200 rpm, 18 dBA Gigabyte mid tower TRITON, bez PS, crno, aluminijska maska, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55, Dual Layer, 20x, black, retail Power Supply FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan ispada oko 7.000 kn sto mi se cini ok cijena ne zanima me overclockanje, tj. pomalo sam skeptican prema njemu posto jednom kad upalim komp ne gasim ga godinama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jedina svrha koja zahtjeva nesto jace je igranje novijih naslova ![]() namjeravam kupit u vemilu pa bi molio eventulane prijedloge samo iz tog ducana ![]() Zadnje izmijenjeno od: albert_zg. 15.08.2007. u 09:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav
1.nemoj uzimati to napajanje Fortron Blu Storm500W za tu konfiguraciju dotično nije dosta jako i nečeš imati stabilno računalo(moglo bi ti se desiti rušenje sustava imao problema s dotičnim"izbjegavaj")uzmi ovo ako mora biti iz Ve-mila ![]() http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=21290 2.Glede hlađenja procesora bolje uzeti: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1030014 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...e=0&Sifra=1862 i dotični staviš između tornjeva(usredinu),odličan izbor i jako dobro hlađenje(posjedujem isti). 3.Glede procesora mislim da je bolje uzeti 4000X2 ili eventualno 4400X2 max.mislim da nije potreban jači procesor ali ukoliko si naumio dati toliko love mislim da je bolji izbor:CPU AMD Opteron 1212 Dual Core, 2.0GHz, sck AM2, BOX=1.500KN ukoliko malo pregledaš postove na PCE vidjet češ da su navedeni procesoriskoro uvijek preporučuju uz naravno 3600X2 kao najjeftiniji izbor ali jako dobar.(najčešča preporuka i kupnja) 4.Hard disk odličan posjedujem isti. Ostalo je uredu ali za tu lovu mogao bi razmisliti i o Intel kombinaciji(naravno izbor tvoj). Glede overclockanja kompa ukoliko je u "granicama normale" ništa mu se neče desiti samo češ imati bolji i brži rad i naravno bolje igranje.U tom slučaju možeš proči jeftinije i imati isti stroj za manje novaca(kupnja jeftinijeg procesora)tu ništa negubiš. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala na savjetima ![]() savjete 1 i 2 namjeravam poslusati, a oko 4. se slazemo ![]() u vezi savjeta 3, standardno dvoumljenje izmedu amd-a i intela ![]() ![]() koliko se uopce moze dobiti "sigurnim" clockanjem? koliko bi dobio takvim clockanjem tog intela? u cemu je razlika izmedu navedenog athlona 64 i opterona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moj savjet za cooler bi bio TT Big Typhoon jer nece imat zezanciju s ventovima, a i ovaj novi Typhoon se kopca vrlo jednostavno na postojeci bracket od AM2. Napajanje svakako neko drugo, moja preporuka bi bila neznatno skuplje SEASONIC 430W S12II: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.746.010 I naravno, ici na Intel kombinaciju ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hvala na savjetima ali seasonic nemaju u vemilu ![]() ![]() a za cooler: kakvu zezanciju s ventovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa kupi Seasonic u Linksu. Nisu daleko ![]() Na Big Typhoonu je ventilator vec montiran, dok na Sonicu nije. Nije ga jos toliko problem postavit kako je tvornicki predvidjeno, ali za optimalnu ucinkovitost najbolje je da ventilator ide u sredinu, izmedju tornjeva, a tu onda treba malo kemijanja. A osim toga, Big Typhoon rashladjuje i oholinu socketa (chipset, RAM, MOSFET-e).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() o big typhoonu cu jos razmislit, kao sto kazes izgleda jednostavnije kupit gotov cooler nego u dva dijela pa spajati ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
pozdrav
Intel Core 2 Duo E6750 BOX, 2×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 4MB=1.480KN je stvarno dosta i to je odličan procesor(bolji i glede overclockiranja jači procesor od navedenog)ima 4MB cache neznatno je skuplji od AMD 6000X2 to bi bio odličan izbor.Glede 6850 je neisplativa kupnja jer za te novce dobiješ Q6600 i to se onda nemože uspoređivati nipočemu(klasa zasebe). Glede napajanja moj glas isto za Seeasonica 430W imam isto i predobro radi(tišina i pouzdanost,kvaliteta)česta preporuka od kolega sa PCE(naravno sve u skladu s buđetom).Ukoliko ideš na overclockiranje dotično predloženog proca 6750 imaš odličan stroj za sve i računaj na 3.5-3.6GHz može i više ali mislim da ti je to dosta ![]() Hladnjak koji je kolega predložio je isto odličan izbor ali nikakav problem montirati Sonic-a, ja sam svog montirao i to je prvi procesor i hladnjak koji sam sam montirao i sve radi za 5.(stvarno lagano)izbor tvoj. Ukoliko imaš mogučnosti možeš za povoljniju cijenu to sve složiti u ADM ili Links-u kao jednoj trgovini imaš veči izbor(kupovao kod dotičnih samo pozitivna iskustva i još plačao dostavu i ispalo me jeftinije nego u Ve-milu ovo je samo savjet. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hvala za savjete ![]() znaci bolje q6600? posto namjeravam da mi komp potraje par godina necu sad gledati na razliku od 800 kn, trebali za njega i neka posebna maticna? koliko se sjecam citao sam o quad procesorima da se trenutno njihovi potencijali ne mogu niti iskoristiti a da ih se sad ne isplati kupovati za nadolazece godine jer da ce se kasnije neke stvari mijenjati i da ce trenutna ponuda quad-a kasnije biti potpuno zastarjela tj. opet neiskoristiva, znam da ce im pasti cijena, na to i racunam, ali poanta bi bila da se njih nece isplatiti kupiti niti sad niti kasnije, da su sad predobri, a kasnije da ce biti prelosi, da nece imati fazu izmedu ![]() ![]() za ostale savjete hvala opet, razmislit cu jos, a u vemil nisam neki zaljubljenik, samo sam odlucio kupiti sve na istom mjestu, ne da mi se trcati po gradu i skupljati dijelove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
pozzz
Moje mišljenje je što se tiče Q6600 to je predobar procesor i neznam za šta če ti služiti ako veči dio vremena provodiš igrajuči onda ti sigurno netreba, ali ako radiš profesionalno onda isplativa investicija.Premda če ti i gore navedeni 6750 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
prijedlog
Intel Core 2 Duo E6750 , 2.66GHz, socket 775, 4Mb cache=1.355KN Gigabyte P35-DS4, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1333/1066/800MHz=1.208KN DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KB5 X2=620KN HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII=550KN ili izabrani Hitachi. ASUS EN8800GTS/HTDP, GF8800GTS, PCI-Ex16,320MB DDR3 320 bit=2.000KN Napajanje SEASONIC 430W, S12II-430(430HB), 80 PLUS Series=600KN SCYTHE Mine SCMN-1100, socket 478/775/754/940/939/AM2=290Kn ili predložene u prethodnom postu.Nemožeš pogrješiti. DVD upisivač NEC AD 7173A, DVD±RW 18x8x18x/16x8x/6x/48x40x48x, D=226KN Ovo je složeno u ADM probaj isto ili slično složiti u Ve-mil-u(nema pojedinih komponenata a gledajuči cijene postoječih sve su veče).Ovdje još fali monitor,kučište i periferija(miš,tipkovnica,zvučnici). ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
hvala na prijedlozima ![]() periferija mi ne treba, imam vrlo dobre i monitor i zvucnike, a mis i tipkovnica mi i nije neka bitna stavka da bi o tome ovdje raspravljao ![]() znac i poanta bi bila: e6850 mi se ne ispati kupovati jer nije puno bolji od 800 kn jeftinijeg e6750? a q6600? 800 kn za toliko bolju stvar je nebitno, ali da li ce npr. za godinu, dvije svi kupovati quad procesore, da li ce ljudi preci na to? da li uopce moze quad koristit sve 4 jezgre za istu stvar ili moze samo svaku zasebno, tj. jedina prednost mu je da se mogu 4 stvari istovremeno raditi, a ne i da 2 stvari istovremeno radi brze od dua? hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
pozzz
Čuj na tvoje nedoumice o kupnji Q6600 ili nekog drugog,isplativost-neisplativost i gledanje "toliko daleko u budučnost" jer 1-2god, u doba utrka(hardverom) je prevelika da bi ti mogao netko sa sigurnošču reći šta če biti bolje i šta če ljudi kupovati i na šta trošiti "kuniće"sada trenutno je situacija takva kakva je več su najavljeni "opet novi procesori AMD-Intel" za kraj ove i početak sljedeče godine tako da se s tim netreba operečivati treba kupiti ono što možeš-sve zavisi za šta ti treba komp.Uzmeš neku od navedenih ploča i kasnije uzmeš Quad ploče to podržavaju. Ovo može biti preduga rasprava pa nebi više o tom.Moj izbor 6750 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ok, hvala na savjetu ![]() ![]() ![]() razmislit cu jos o q6600, pogledat sta pise u intel dijelu foruma, ali sve u svemu mislim da sam odlucio ![]() hvala svima jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|