|
![]() |
#1 |
**Hajduk**
Datum registracije: Apr 2006
|
X2 4200+(toledo),DFI LP ultra-D,Giga talenta
Dakle, nisam odavno klokao, jer je sve bilo na defaultu neko vrijeme jer nisam igrao nista....sad imam opet potrebe za igranjem ![]() dakle ja sam ga digao do 2.5ghz bez problema ali bi zelio da i ram potegne ai proc naravno ako moze vise, te ako je moguce da dobijem omjer fsb:ram 1:1 , sto mi bas i nije uspjelo... onda kako najbolje klokat ovo amd-ejcine.... http://i12.photobucket.com/albums/a222/Bare_st/amd.jpg
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Super da si napisao tocno koji RAM imas i koji su cipovi gore. Nevjerojatno nam pomaze sto mozemo samo pogadjati koju memoriju imas. I morat ces malo pricekati dok se spoji kolega koij ce tocno znat do kud ti proc moze ic i poslat ce ti golubom tocne BIOS postavke za max. clock. OK, a sad ozbiljno. Po screenshotu latencija pretpostavljam da bi to bio UCCC Supertalent, on bi mogao potegnut do 250 MHz. Najvise mu daj 2.7-2.8V, a za proc mislim da ti je neki optimum 2500 MHz, tj. 250 FSB. Ako bi memorija mozda mogla ici preko 250, zasto ne, probaj dic i proc (jos). Ali tu ti nema bas koristi puno od toga da ti tu netko pametuje, OC je stvar pokusaja i pogresaka i testiranja stabilnosti, treba imat vremena i zivaca, neko posebno znanje ti nije bas nuzno.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
**Hajduk**
|
Meni je procesor odletio do 2.9ghz sto ima na hwbot ali na koji nacin da dobijem 500mhz na memi? http://i12.photobucket.com/albums/a222/Bare_st/mema.jpg jel sad dobro?
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
|
Pa mijenjas memorijske dividere, odnosno stavis ga na 1:1 dok ti je FSB na 250. To ce memoriji dat 250, odnosno 500 MHz. Ako radi super, ako ne radi ne radi. Mozes probat, kao sto rekoh, dic napon do 2.8V (dalje nemoj) i/ili pritegnuti latencije na recimo 4-4-4-8 i istestiras memtestom.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
A sto si sve tocno pokusavao? Napisi sto detaljnije... mozda ti jednostavno memorija ne zeli ici na 500 i sta sad. Nije ni prva ni zadnja koja ne ide na toliko. Mislim da bi ti se vise isplatilo nabaviti jos jednu takvu plocicu za dual-channel. I ako su ti na memoriji Nanya cipovi (sto bi se dalo zakljuciti iz screenshota), sumnjam da ces daleko stic s tom memorijom.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
**Hajduk**
|
A onda mi nema smisla pokusavati.... probavao sam sniziti latencije, povecati, igrao se malo al nece....ni da ga boota uopce, te voltazu na 2.8 al ne ide...
![]() |
#8 |
**Hajduk**
|
Evo danas cu probat sa 2*512MB kingmaxovog "Superrama" , pa cemo vidit ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|