|
![]() |
#1 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Koji Linux za file server?
Koju free distribuciju staviti kao file server, s povremenim desktop radom (tekst, tablice, surfanje etc.), za 3, max. 4 hosta? Brzina i stabilnost su bitni, ali i lakoca rada, jer ce na njemu tu-i-tamo raditi Stefica (tm) koja je navikla na Windoze XP. Masina je A64 X2 3800, 1GB RAMa, AMD 690G integrirka sa Gigabit LANom, 160GB Hiti Ća S-ATA, mozda kasnije stavimo jos jedan takav u raid 1. Ja sam totalni newb u Linuxu, pa uzmite i to u obzir. ![]()
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja bi ti preporučio ubuntu, obični, zbog Stefice (tm)... Što se tiče stabilnosti, svoj ubuntu još nisam resetirao s tipkom na kučištu, samo par puta sam resetirao X jer je neka luda aplikacija zaštekala. Što se tiče djeljenja podataka, na svom ubuntuju sam složio share podataka da mogu s laptopa pristupiti podacima, za sad sve radi, a file share se složi samo sa par klikova... Za brzinu i stabilnost ti ne mogu puno reći jer nisam radio s puno distribucija pa ne mogu usporediti, ali mislim da će za 3-4 hosta to raditi bez problema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|