|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
ATI-ev David Orton odlazi iz AMD-a
Ups, jel se to meni čini ili bi ovo sve moglo krenuti nizbrdo? Ono, štakori i brod koji tone...Nadam se da ne, jel smo onda u krasnom kujcu, i što se grafi i što se proceva tiče... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
moglo bi vrlo lako, al vidiš da čovjek ima vjere u njih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#6 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ok amd reže cjene to je ok intel reže cjene to je ok zašto je ok? zato što mi možemo nabaviti jeftinije proeceve ali to nije dugoročno rješenje intel može puno duže izdržati od amda u minusu i padu profita..krajnji rezulat toga je pad amda. barem gledajući s ekonomske strane. ako se to dogodi. nahebali smo svi..mi s amdom cemo plakati za istim a vi intelovci cete goriti u paklu jer ste supportali intel sa svojim novcima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
|
Plakat' će i intelovci kad im digne cijene, kad bude imao isti proc istu cijenu jer ga konkurencija ne tjera na razvoj i skidanje cijena.
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači moram čuvati svoju grafu da pokažem djeci i unucima što je bio ATI, hahahah! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Jezik pregrizo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pod naletima kopita zla
|
amd/ati ima jedan problem a to je taj što ne može ponuditi pa makar samo jedan proc ili samo jednu grafu koja je bolja u svim testovima od intela ne kažem da je intel tolko bolji od amda ali malo bolji je.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
To nebi nikako valjalo, bez obzira na sukobe Intelovaca i AMDovaca lijepo je da imamo mogucnost izbora makar se malo i prepucavali ako se nedaj boze tako nesto desi vec vidim da cu do groba gurati ovaj E6600.
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Teško da bi američki zakoni o monopolu omogućili da AMD totalno propadne...zar ne ? ![]() Možda će biti manje konkurentan, ali otom potom. Jedini problem AMD-a je što nema toliko FAB-ova kao Intel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa zapravo, američki zakoni ne dopuštaju monopol, samo ako AMD sam po sebi propadne, pa ga onda možda Intel kupi, pa će tek onda biti zabavno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ništa mi se ovo sve skupa ne sviđa
![]() |
#17 |
.
|
Neznam, mislim da je to sve malo prenapuhano, teško da tako velika tvrtka kao što je AMD može samo tako propasti... Vjerujem da će se oporaviti, samo da izdaju neki pošten procesor, koji bi bolje mogao konkurirati Intelu, jer ovaj sniženja definitivno nisu ''zdrava'' za AMD... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
AMD je korporacija koja posluje na tržištu. Tržište, pod utjecajem potrošača, konkurencije, itd., diktira uvjete. U AMD-u već duže vrijeme vuku poteze koji se (barem iz ove kratkoročne perspektive čovjeka koji, istina, ima prilično ograničeno znanje o ekonomiji) čine, ako ne lošim, onda u najmanju ruku očajničkim. Stvarno ne znam otkud nekima ideja da AMD ne može bankrotirati/propasti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pink Floyd fan
|
Činjenica da AMD/ATI ju trenutno ne ide baš najbolje. Kupovina ATI-ja je bio nužan potez jer očigledno nisu imali dovoljno resursa da naprave vlastiti chipset. Upravo zbog chipseta nisu zauzeli više tržišta u vremenu kad su bili superiorniju Intelu. OEM tržište koje najviše donosi novaca, naviklo je na stabilnu platformu od jednog proizvođača što AMD nije mogao ponuditi. No, do pojave Athlona64 AMD je uvijek bio drugi, alternativni proizvođač procesora koji je radio kompatibilce. Ne tako davno veliki Intel je morao prihvatiti instrukcijski set od AMD-a. Sad se još uvijek takmiči sa Intelom, da li će smoći snage i napraviti opet jači procesor i nije toliko bitno. Bitno je da preživi, da kao nekad kad nije imao najbrži proc, ljudi kupuju od njega jer nudi najbolji omjer uloženog/dobivenog. Intel sad igra dosta prljavo, velik je i jak i može raditi čak i sa gubitkom neko vrijeme samo da uništi konkurenciju. Da ne govorimo o nelegalnim ugovorima i uvjetovanjima da se prodaje samo Intel. Sjetimo se samo Intela u vrijeme P4, pregrijavanje, loše performanse uz visoki clock, pa ipak nije propao. No imao je puno veću zalihu, veću zastupljenost na tržištu i preživio je. AMD na žalost sve to nema ali možda ima podršku od IBM-a? Naravno najmanje želim da AMD propadne jer bi mogao povući i ATI. Ne želim niti zamisliti kako bi svijet tada izgledao nekoliko godina dok se ne pojavi konkurencija. Intel je poznat po svom ponašanju, nVidia u zadnje vrijeme ima očajnu podršku, sve u svemu usporio bi se razvoj, podigle cijene... No ako je MS mogao pomoći svojevremeno Apple-u, možda i Intel pomogne AMD-u, teško za povjerovati ali tko zna. Edit: Sad sam se sjetio jednog prilično gadnog doba za AMD, u vrijeme prije i odmah nakon prvih Atholna XP. Morali su uvjeravati ljude kako je to baš proc za WinXP, nisu mogli postići visoki clock, grijali su se, nisu imali pravu zaštitu od izgaranja... strašno! Ako tada nije propao onda valjda neće nikad, sad barem imaju izvrsne procesore koji su i više nego konkurentni. To što nas je marketing uvjerio da nam trebaju quad core procesori unatoč tome što vrlo mali broj aplikacija doista može iskoristiti tu snagu je druga stvar. Ako AMD uspije, a čini se da uspijeva, složiti jedan dobar i kvalitetan sustav CPU/chipset/GPU i prodati ga OEM tržištu sve će biti u redu.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 12.07.2007. u 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn meni je nejasno zasto su morali kupiti ati .... zasto ih nisu samo podmazali da razviju chipset za njih to se takodjer radi u ovome svijetu... tako da ono cini mi se da je amd zagrizao malo previse jer nemoze progutati to dok ih intel samara sa cijenama... nadam se da nece propasti jer tek onda ce biti problema...
![]() |
#22 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#25 |
Ekspert iz sjene ...
|
Bilo kako bilo - na kraju se pita dioničare. Oni žele stalan rast, jer kodi divova kao što je AMD samo stalan rast garantira stabilnost dionica. Ako AMD poćne pokazivati pad profita, a u isto vrijeme promet ne raste - pada vrijednost dionica. Doduše ima načina da se to kompenzira - matična tvrtka kupuje svoje dionice da osigura potražnju, a samim time i cijenu. Dionice su uništile Pan-Am i Daewoo, krađa je uništila Enron. Ako se sazna da je nešto trulo u državi Danskoj - dionice padaju. Međutim ne mislim da će zbog jedong čovijeka ( ma koliko bitan bio ) propasti firma. Savršeno je normalno da na tržištu rada kao što je IT industrija ljudi mijenjaju firme i zaposlenja / titule. Da je AMD trenutno u lošoj poziciji - je, ali nije to smak svijeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Samo nek Orton ode, može i cijeli bivši ATI management i marketing ... ATI nikad ne bi bio kupljen da su bili "zdrava" tvrtka, a glumatat su počeli već nakon R400 serije. Sa R500 je počela egzotika u dizajnu GPU-ova (i kašnjenja na tržište) koja je kulminirala teoretski nadmoćnom R600 arhitekturom za koju je nemoguće napisati drivere koji bi to pogonili kak spada. Treba to malo dovesti u red. Što se AMDa tiče, trenutno su br. 2 na tržištu x86 čipova i br. 2 na tržištu GPUova .... imaju deal s Dellom i Toshibom što prije nisu imali, R&D do neke mjere dijele sa IBMom, imaju (stabilne) sporazume sa Charteredom i TSMCom. Trenutno nije baš sjajno jer se poklopilo više loših stvari + još treba vremena da se konsolidira tvrtka nakon pripajanja ATIa (u čijem svjetlu gledam odlazak Ortona ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 14.07.2007. u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
A koliko znam, imaju deal i sa HP-om, i također imaju veći udio na tržištu prijenosnika i servera, pa ne vjerujem, da će baš tako lako propast, iako 610+ milijuna dolara gubitka nije mala brojka... Držimo im fige sa Barcelonom i Phenom-om, jer čini mi se tu moraju dobar posao napraviti ako žele dalje nastaviti normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Srce mi se slama jer AMD ima gubitak od 610 milijuna ![]() ![]() Sumnjam da će past brzo, tržište i prozvodnja procesora je dosta "uža" od npr automobilske industrije i potrošačke elekronike, 2 su diva i sumnjam da će jedan od njih brzo pasti. ..a ja cu kupit Intel jer je trenutno isplativiji i nudi nešto više, a grafa ce bit ATI, za dušu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
LAcy dobro rečeno... neznam sve mi to smrdi,ati je toliko dužio sa R600 i govorili su svi da će pregazit n80 na kraju šta,kao što je stef rekao,nemogu napisati poštene drajvere,performanse koje već ni ovako nisu divne padaju ko pokošene uključenjem AA i AF-a,mislim da su u qurcu dobrano a barcelona isto ko R600 priče i pričice,sa puno odgađanja,nije sve tako sivo,ali definitivno nije ni bijelo... intelovac sam po navici,otkad sam bio klinac od 5 godina dobio sam prvog pentiuma,poslje toga je prodan,par godina poslje kupljen pentium 4,kad sam sad nakon naučenog štiva o kompjuterima htio kupiti amd-a,nisam,jer sam morao ići na pametnu kupnju,(po performansama,a ne bang for the buck) i uzeo sam c2d-a...al svejedno više podržavam AMD,jer su mi čisto bliži kupcu(ima) nego nedodirljivi Intel koji se ponaša ko nekakav bully a ne ko geek kak bi trebo ![]() A što se tiče dionica,moglo bi pokopat amd,al bi opet mogao tako dobit i nove velike dioničare,ono padnu dionice,mali investitori prodaju,veliki kupe...nadam se da neće propast..jer stvarno bi tad ovo postao skup(LJI!) sport nego kad treba barca uopće doć? ovo su vremena kad stvano želite reči DAAMIT!Jelda? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pink Floyd fan
|
|
|
Oglas
|
|