|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
Preporuka za Linux(XP dual boot)
Nakon serije gluposti i glupavosti sa windozima odlučio se ja malo pozabavit linuxom.Premda nisam spreman reći goodbye windozima,ipak će mi još trebat,odlučih se za dual boot. Naravno prvi put se obračunavam sa Pingvinom tako da mi treba početnički linux,te opisi razlika između početničkog i naprednog. I da,nisam dosad radio dual boot,iako sumnjam da će biti problema,molio bih kratki opis procedure(nešto slično kao formatiranje,jelte?) Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa nekak je naj bolji Ubuntu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
pipe odgovor ti je za bogove svaka cast... Angelus, ako si pocetnik onda je Ubuntu way to go, instalacija je prilicno jednostavna i svodni se prakticki na ubacivanje CDa i na klikanje tipke Next, prethodno instalaciji bi trebao napravit u Windowsima recimo 10GB neparticioniranog prostora i u instalaciji Ubuntua odredis 9GB za OS i 1GB za swap. Zasto je Ubuntu jos dobar za pocetnika (kao i mene npr.) ima odlicno rjesenu podrsku i dokumentaciju, i odlicno rjesene pakete (.deb) tako da nema puno zezanja oko kompajliranja paketa. Sad neku usporedbu naprednog i pocetnickog Linuxa ti nebi znao rec, malo sam radio na Linuxu i stekao dojam da nema razlike, da su svi i za napredne korisnike, samo su neki malo prilagodjeniji tako da pocetnici lakse shvate neke stvari.
![]() |
#4 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam nedavno instalirao ubuntu, instalacija je vrlo jednostavna, malo sam se zezao sa dual bootom jer imam uz njega i vistu i xp, dakle triple boot, ali tu su mi dečki sa foruma jako pomogli. Nisam ga imao vremena puno istraživati ali koliko sam stigao jako mi se je dopao, učinio mi se jednostavan i mislim da je ubuntu odlična soucija za tebe i mene kao početnike. Možeš ga pokrenuti i sa CD-a pa ako ti se dopadne tek onda instalirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
eto hvala svima na odgovorima.pogotov ramsu koji mi je puno pomogao,bit će spremno kad se dočepam ubuntua |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|