|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Osvrt na Bugov test hladnjaka za procesore...
doslo vrijeme da kupim hladnjak za proc jer ona intelova box zujalica nije predvidzena za neki tezi OC ![]() ![]() ![]() sad ugledah best buy- neki Gigabyteov G-Power pro....po rezultatima je super no mene muci 40 decibela buke koju proizvodi...inace nisam cjepidlaka sto se tice glasnoce kompa al mi se cini da je ovo ipak malo previse... ![]() tako da mi je drugi izbor thermaltakeov legendarni big typhoon 120 VX.... ![]() sto uzeti ( i dali je tih 40 db toliko puno u praksi?) (a i gigabyte ima super fensi potenciometarski regulator vrtnje za ugradnju u 3.5" otvor na kucistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma zahebi taj njihov test, izaslo je dosta boljih hladnjaka od tih njihovih old skool drlja...ZEROtherm Nirvana NV120, Xigmatek kod bestijanera...itd, itd...sve preko 25dB je dobra buka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
taj bugov test je koma ziva, bash sam gledao. Pokupili su na test najneisplativije coolere (svi redom 300-400 kn), a performanse su osrednje. Meni to izgleda doslovce kao da uzimaju na test robu samo od trgovina koje im placaju reklamu i onda zakljucuju kako u Hrvatskoj nisu dostupni svi modeli koji bi kao trebali biti... yea right. Radje malo procvrljaj testove na ovom forumu, imash ih stvarno mnogo (trazilica pomaze!) i doci ces do boljih saznanja nego autor tog famoznog testiranja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Potvrdjujem i preporucam mozda nije na samom vrhu po snizavanju temperatura ali pljusnes na njega 2 x 120 mm venta i hladis proc, memu, chipset i sve sto je ispod njihova dometa. Ja ga imam i ne bi ga vise mjenjao osim za Gemin III ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Našla se dva pajdaša ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
nirvana i gemin II koliko ja znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
ili jednostavno pogledaš ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85212 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
samo je pitanje kad ce to biti dobavljeno/dostupno za prodaju.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() |
#14 |
Guest
|
Ma,raspoloživ je,sigurno...nego,stvarno taj BUG-ov test odudara rezultatima poprilično.Npr.,da TT BT tako "otpuše" jednoga Ninju-to nije moguće.Imam obadva coolera,i mogu reći da su oni nešto krivo napravili kod montaže/mjerenja temp. u testovima za Ninju. Jako krivo. To je znatno bolji cooler od onoga šta oni prezentiraju za njega.Naravno,ovi noviji cooleri iz linkova par postova gore su učinkovitiji,to već i ptičice cvrkuću po granama,ali opet... ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma Hypera TX2 za 150kn kod Beshtye i da vidiš veselja ![]() Za najžešći OC, xsigmatek ili TR, ali to već košta puno više...
![]() |
#16 |
3.14zda ®
|
ZEROtherm Nirvana NV120 Premium http://www.techpowerup.com/reviews/Z...Premium/1.html Jednostavno zvijer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
kak su u tom reviewu uspjeli dobiti 25c s stock coolerom na e6850 u iddleu ? Pa moj nije isao ispod 35-36 u iddleu i to po zimi uz otvoreno kuciste... Mislim, te review-ove treba na 10-tke pogledat izgleda prije kupnje jer svaki daje svoje rezultate. Steta sta nema neke standardizacije u testovima jer se obicno sve testira na "stolu" (dok vecina kupaca kompove drzi unutar kucista pa su i temp. naravski vishe), a temp. se mjere na 101 nacin. Ovo nije namjenjeno protiv Nirvane, vjerujem da je cooler super jer svugdje pohvale pobire ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
3.14zda ®
|
Pogledaj moj review tu na OC podforumu, meni je u idleu oko 35 celzija po Coreu, a u full loadu ne prelazi 60 celzija iako se vrti na max 1500 rpm. Uglavnom promjena spram Freezera 7 Pro je oko 15 celzijusa dolje i to me vec zadovoljava. Ako mjeris temperaturu CPU koju ploca mjeri onda moze biti i ispod 20, jer ploca je kurva lazljiva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
odluka ce biti nesto od sljedeceg: xigmatek red scorpion http://www.hardveraj.hr/shop/product...6566e860994d71 zerotherm nirvana nv 120 http://www.driverheaven.net/reviews/...oler/index.php big typhoon (120 ili VX,dvoumim se izmedzu boljeg ventilatora i potenciometra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Prva dva, treceg zaobidji lagano ali sigurno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Pogledaj i BigTyphoona na tržnici, prodaju se po 200kn. staviš ga na nekih 800 okretaja i hladi odlično, a nečujan je. Jedini problem može biti vjerojatno konkavna baza.
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ako ti pase pasiva, imam potpuno novog Scyte ninja-1000. pasivac neboder nova revizija s vise pajpova. kupio stavio za par dana dobio vodeno i od tada skuplja prasinu. eto...ako pase PM mi..
![]() |
#25 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
E sad ako bi uzimao Gemin II koji 120mm ventovi bi bili najbolji? Mislim na omjer tišine i učinkovitosti.
![]() |
#27 |
Peachwize=mudra breskva
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium