|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
nf2 ploča..savjet
nekužim se pa bih molio savjet..evo imam u compu matičnu sa nf2 čipsetom - leadtek winfast k7ncrd..uglavnom, kad me nema u gradu 10tak dana treba mi jedno pola dana pa i više da comp upalim, i tako svaki put (a to je često - svako mj-2)..jednom sam imo problema sa ramom pa sam spomenuo to u servisu i rekli su mi da mi je jedan kondezator pri kraju životnog vijeka..sad mi pada napamet - dal bi bilo dovoljno ostavit comp prikopčan na struju (pošto se kondezator vjerovatno isprazni pa ga ***eno napunit) i tako će mi se odmah upalit kada dođem sa puta? (mislim da sam do sada uvijek ga ištekavo iz struje kad bih išao duže van grada) ..hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako ti je često komp dugo ugašen možda ti je baterija na izmaku pa probaj cmos bateriju zamjenit... Oko kondenzatora - gle kondenzator se isprazni za par sekundi i napuni za par sekundi, ako je pri kraju tu neće pomoći ništa da ga pališ ili ne pališ jer ga treba zamjenit, kad crkne može promjenit kapacitet, crknut, pa čak i eksplodirati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
totalno sam neuk ![]() te - da li je problem zamijenit kondezator i gdje ga nać? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
A kondenzator nije tesko promjeniti. Samo treba naci novi sa istim karakteristikama koje je onaj stari (crknuti) imao. Uzme se lemilici i posao je gotov za 3-4 minuta (zajedno sa grijanjem lemilice). I moras obratiti paznju na polaritet (+ mora ici na +, a - na -).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|