|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
EPOX EP-8RDA3+ i ATI9600 problem
pozdrav... imam problem sa EP-8RDA3+ pločom.. idem instalirati XP i mogu normalno dovršiti instalaciju i normalno raditi sa bilo kojom grafičkom koja je ispod Radeonke 9500...čim stavim R9550 ili R9600 (dakle RV350/360 čip) ...računalo krene bootati...i na WIN XP logu se slika na ekranu prebaci na crno i kmica....a LEDica na monitoru i dalje normalno svijetli zeleno kao da normalno dobiva nekakav signal sa grafičke...ali od slike ni S...čak niti u safe modu...a kod pokušaja friške instalacije sa R9600 uspijem doći do onog dijela kada treba upisivati regionalne postavke...ime...ključ...i onda opet kmica nakon toga... mijenjao sam sve što se mijenjati može....a glede grafičkih..probao sam ih oko 10 komada od toga 3 različite Radeon 9600 (1 pro i 2 xt) te 2 R9550...tako da sam 101% siguran da je problem u neprihvaćanju (nekompatibilnosti) grafičkih kartica baziranih na GPU RV350 i 360... trenutno radim sa Radeon 9200 i sve savršeno funkcionira... ima li tko kakve ideje što napraviti da proradi R9600XT na toj ploči?!? btw; probao sam sve verzije biosa...i izrešetao 1234 puta sve postavke...i nekoliko verzija OS-ova od W2K do XP pro sp2... fala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO - ploča ti ne daje dovoljno struje grafi, vjeroajtno je nešto oštećeno na njoj, ili AGP port ili regulatori napona... Nađi nešto što ima eksterno napajanje (dakle grafu sa molex napajanjem) pa probaj s njom...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
uuuuuu...damn... ![]() stvarno ni na kraj pameti mi ovo nije bilo....hmm, može biti da je do toga...više sam lud....sve ispravno i radi...a s druge strane ne radi... a da stvar bude bolja/gora...i R9k6 se normalno pali i diže...ali do pola ![]() ajd, kad iskopam neku grafu sa molexom budem probao pa javio... tnx kako bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
ta ploča ima Post-Port LED na sebi. pogledaj do li ti javlja kakvu grešku. recimo greška FF, znači ako ti zasvjetli ono crveno FF na ploči, to ti je indikator da je problem u jednoj od kartica, ili komunikaciji sa njima, najčešće naravno sa grafom. mislim da nećeš rješit problem sa stavljanjem grafulje koja traži dodatni molex za struju, jer kartice koje to nemaju moraju bit zadovoljene agp podrškom. ako je tako onda ti je greška na matičnoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
FF (fully functional) bi trebalo značiti da je sve OK... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
relaksirani lemur...
|
ne, u ovom slučaju nije tako. Tako barem kaže manual gore navedene ploče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
relaksirani lemur...
|
ff=funcionality failed |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Nemoj me učiti, imao sam tu i slične EPoX-ice, na FF je svaka radila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
relaksirani lemur...
|
:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
relaksirani lemur...
|
pogledat ću opet u manual, imam istu tu ploču, i ima moj post na hardverskim problemima, naime, juče navečer sam joj isčupao agp port na pola. ali čini mi se da je pisalo ff, i da je u manualu tak pisalo, ali nisam siguran... ili cl ili c1 ovak nekaj... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
DomyOS je u pravu... FF - je kod Epoxa kod za - prošlo inicijalizaciju... A tebi piše FF na ploči baš zato jer si iščupao AGP tj ploča je funkcionalna samo je AGP u dreku, probaj je sa nekom PCI karticom i ziher će radit bnudeš vidio...
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Možda i neće jer ne znaš kako stoje polomljeni pinovi, možda su neki i kratko spojeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Da istina mogućnost postoji ali s obzirom da ploča pokazuje FF znači da je prošla inicijalizaciju, prema tome vjerojatno nisu jer inače (vjerojatno) nebi prošla... Ali ionako he** danas ploču na kojoj moraš PCI grafiku vrtiti, to jedino ako ćeš od nje radit server ima smisla... A ja ipak nebi od Epoxice išo radit server...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|