|
![]() |
#1 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
DFI LP SLI-DR & Venice 3000+ no boot - 4 LED-ice
Specs: dfi lp nf4 sli-dr venice3000+ probao sa a-data 1gb i sa samsung-tccc 2x256mb Psu je bio 350 Fort.pnf probao i sa chief.450w. Ustekan u sva 4 potrebna/moguca mjesta na maticnoj. Na ploci je bila gainward7600gs glh + hitachi sata+nec prza. Nakon 3-4h instalacije(i 2hmemtesta cisto da se malo stvari zagriju) i podesavanja sustava sve je bilo OK,ali za vrijeme kopiranja mp3ca na jednu od particija komp se lagano ugasio.i to je to.od tada ni makac,a pokusao sam sve kombinacije od ponovnog stavljanja proca,premjestanja rama,clearanja cmosa i vadjenja baterije na pola sata.Ostaje mi samo ubost starog winnija3200+ unutra pa vidjet da nije proc iako su sve temp bile uredno ispod 40(nb50) i voltage na 1.3v ...Imam cijelo vrijeme upaljene one f* 4 Ledice i ni makac.par sati sam vrsljao po dfi streetu i drugim forumima i nije rijetko da se spominje cold boot i ili corruptan bios.buduci da je sve bilo na defaultu a mema nije voltagehungry ostaje mi samo prolit zrtvu ljevanicu velikom Manitou i pitat za jos ideja - pa pcekxperti i dfijevci -navalite ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KozajeZakon.
|
update: probao sa winniem iz drugog kompa-i opet ista stvar-svi ventovi se vrte,4ledice gore i to je to.nikako da odvrti 4-3-2-1 gasenje ledica...stane prije detect cpu.Najgore sto plocu imam od nedavno-tek od vikenda-a jucer sam je prvi put upogonio sa windowsima i srusilo se sve-nakon 3-4h u komadu.Sve je na defaultu i sve komponente(a sad ukljucujuci i venice koji radi na drugoj ploci) rade tako da mi nista nije jasno-ocito je da je nesto sa plocom,ali nisam takvo njesra ocekivao da ce mi priredit dfi.... ![]() anyone? edit: ploca je kupljena tu na forumu od jednog clana,istekla garancija a i ne mogu reci da nije radila-kad je bila u pogonuprvi dan 4-5h u uobicajenim zadacima.Isplati li se trazit nekoga sa nf4 plocom i biosom koji bi mogao/pokusao hotflashat-neshto sam o tome chituljio po netu...Ima li jos nacina za provjerit jel ploca jos uvijek ziva(vise od obicnog napajanja za ventove) i ima li smisla pozivati na odgovornost prodavaca jer izgleda kao cisti bad luck.- Zadnje izmijenjeno od: Ovca. 12.07.2007. u 22:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
ja sam ti imao istih problema sa svojom plpčom. probao biosa da ni sam neznam broj i ništa nije pomoglo, imao sam jedno šest pločica memorije od po 512MB i jednu od 1GB, ni u jednoj kombinaciji se nije komp htio podići osim u narančastim slotovima di sam imao dvije identične pločice kingmax memorije. tu na forumu su mi rekli pošteni ljudi da probam u biosu podesiti CPC na 2T tak da mi šljakaju memorije ali ništa nije uspjelo. koliko sam skužio oni narančasti slotovi su za low latency memorije a žuti za high ili obrnuto. sve u svemu probaj umetnut samo ova dva keksa u narančaste slotove i trebalo bi ti šljakat. barem je meni uvijek sa dva ista šljakalo, šljaka još uvijek sa tim da imam identične pločice |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KozajeZakon.
|
thx na savjetu...problem je sto do biosa ne stizem.ne posta,nema video signala,i sudeci po 4ledice of death-ne detektira cpu-a probao sam 2 ispravna proca-venice i winchester.plocu sam tek podesavao i jos nisam ni stigao pogledati biose-zapravo-ne mogu se sjetiti ni koji je trenutno stigao na ploci.2x15h + vadjenje baterije nije pomoglo.nit paljenje samo sa cpuom.nit premjestanje po slotovima.nekima na dfi-streetu nije pomoglo ni hot flashanje jer se ispostavilo da im je zapravo bios chip ispravan i bios nekoruptan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
DFI je totalno poznat po tome da se korapta bios ,to sam iskusio na svojoj kozi,a bome i mnogi drugi,ako stavis postavke u biosu koje se ploci ne svidjadju gotovo nema boota vise. Probaj otic u links da ti oni fleshaju bios jer sam cuo da imaju programator,mislim da je neko na forumu to spomenuo.
![]() |
#9 |
Moderator
|
gle ja sam svoju Ultra-D klao ali doslovce klao 2g i samo je jednom koruptala bios a to riješiš tak da pukneš boot floppy sa biosom u kantu i upališ stroj da sama flashne bios. Inače u te dve godine nikakih problema (osim tog jednog incidenta) a vozio sam na njoj 3-4 različitia procesora i 4-5 različitih memorija od UTT-a, preko TCCD-a i UCCC-a do Microna -5B G i to na naponima od 2,6V pa sve do 3,7V i ploča je sve progutala.
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Btw ovo sa DFi je bilo malo prijateljskog podbadanja, nisam mislio reći da je Dfi lošiji od ostalih, naprotiv ali je činjanica da ako oćeš Dfi ploču (a to uzimaš u pravilu samo ako oćeš ekstremno tjerati ostale komponente, prije svega memorije i proc naravno) onda moraš dobro planirati sustav dakle koji proc, koji ram itd i onda nema problema, ako se ide stihijski nastaju sranja...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
nikakvu autoflash disketu nego običnu boot disketu (ak nema doma napravi je kod frenda) i drugu di je awdflash + bios (tak sam ja imao) ali to je kada ti fino napiše na monitoru da je bios corupted i da ubaciš boot disk (on koliko vidim ima drugačiji problem) ne kažem ja da je DFI bezgrešan jer nije ali nije niti loš. što se tiče riješenja problema neka ode u Links (ako već nije) da mu srede bios ako je bios.
![]() |
#12 | |
KozajeZakon.
|
Citiraj:
Heh,pa to je san svakog entuzijasta-ne bi se ni petljao sa njom da ne mislim da sam sposoban s njom izac na kraj-ovo je ipak prevelika egzotika od problema. eh,kad bi bio bios...ovako... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako ideš flashati bios prvo probaj sa autoflash disketom, ionako nemaš kaj izgubit ako nemaš garancije...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|