|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Televizija na Pc-u
Pozdrav svima. Evo i ja bih htio imati TV na svom PC-u, a ne kužim se baš u to. Pa bih molio neku dobru dušu da mi objasni kako se sve to spaja, znači od antene pa do tv kartice? Inače uopče se ne razumijem u tv kartice pa dal mi može netko objasniti koja je razlika između analogne, digitalne i hibridne tv kartice? dal mogu prek tv kartice gledati i satelit? I na kraju da mi preporučite neku tv karticu a da nije baš preskupa! Hvala unaprijed!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
S analognim tv tunerom (karticom) fataš ove klasične kanale koje imaš na TV-u preko obične antene. Postoje i DVB-T kartice s koijima hvataš digitalne zemaljske kanale (trenutno kod nas HTV 1 i 2, RTL, NOVA i lokalni ali samo po regijama -tv istra itd.) Imaš i hibridne koje hvataju obje vrste programa, logično. Da bi gledao satelitski digitalni program moraš imati sateltisku karticu i tu je jedna i jedina - skytar 2. Za gore navedene kartice imaš na forumu par stikija i masu tema pa se odluči za jednu. Uglavnom već za 200-njak kuna se može nači sasvim pristojna kartica, PCI ili USB verzija (PCI su nekako bolje, barem po meni) ubodeš u komp, instaliraš drivere i softver za gledanje i to je to. Ništa komplicirano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Znači sa analognom karticom mogu gledati sve programe kao i na tv-u(osim satelitskih)? i da kako to sve spojim, mislim kam trebam spojiti kabel koji dolazi u tv karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Kaj moram vuči kabel baš od antene na krovu ili mogu nekak uštekat u TV pa onda u karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma jok. Kupiš si spliter s jednim "in" i dva "out" konektora. To ti je nekih 30-tak kn u bilo kojoj elektro trgovini. Staviš ga pokraj/iza/ispod televizora i u "in" ubodeš antenu a u dva "out-a" TV i Tv karticu. Što će reći da ti treba samo kabel od Tv-a do kompa.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
...ili običnu sobnu antenu pa hodaš s njom po kući ...(samo paziš da ne padneš u toplice)...i tražiš signal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
bolje je sa ovim "1 in, 2 out"...hehe...dobra slika u sigu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
aka Mali Mirko
|
Samo kad kupuješ spliter daj za njega barem 40kn i da ima barem 10dag težine ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
|