|
![]() |
#1 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Altec FX 6021 vs. Genius SW-HF5.1 5000 vs. ?
Razmisljam o kupovini malo boljih zvucnika, izbor i nije bas prevelik pa se stvar vise-manje svodi na ovo. Namjena bi bila slusanje muzike (u 90% slucajeva lossless, razni zanrovi), nemam zelju susjedima izbijati prozorska okna (za razliku od vecine ![]() Kod Geniusa sumnjam da bih koristio sve kanale, jer jako rijetko gledam filmove na racunalu. Vjerujem da je Altec bolji, ali je skoro pa duplo skuplji. Opravdano ili ne? Neka treca solucija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam Geniuse spojene na Pioneerov DVD linijski i zvuk je fantastican, i najprirodniji od svega sto sam cuo a da se ticalo PC zvuka. Usput, altec nije opravdano skuplji, ne sigurno toliko. Zvucnici jesu odlicni, ali im kronicno nedostaje bassa, zbog konstrukcije (vise se pazilo na visoke i srednje tonove). Mozda eventualno zbog prostora uzet 2.1 sistem. Velim, puno toga bi rijesio kad bi poslusao jedne i druge, drugacije ne ide. Tehnicke specifikacije ne govore puno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]()
![]() |
#6 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Samo malo, ako sam ja dobro vidio, Alteci koštaju oko 1300kn. Zar nije bolje onda lijepo ubosti Z-2300 za 1000kn kad smo već kod 2.1? Ja bih na tvom mjestu uzeo Geniuse, a ne precjenjeni 2.1 sustav koji od bass-a ima samo b.
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
ja bih osobno Alteca, pogotovo ako je u pitanju slušanje glazbe.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Vidim misljenja su poprilicno podijeljena, mami me taj Altec, ali bome puno love ![]() Sto se z3 tice, to mi nekako nije opcija ![]() http://www.behardware.com/articles/4...r-systems.html @Hennessy Dobro radi zvucna, ali ako ti je samo za muziku imao si nedavno na trznici m-audio po 400 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Istina, možda su dobili defektne z-3 na test.. ![]() Uglavnom ima tu još nelogičnosti, npr preporučuju Creative T2900, iako su po karakteristikama Z3 puno bolji: T2900: Signal to Noise Ratio >80db Frequency Response: 40Hz to 20kHz Z3: signal to noise ratio >92dB Frequency response: 35Hz to 20kHz Iako freq responce na papiru i ne mora značiti uvijek veliku razliku i u praksi, s druge strane STN ratio je jako bitan. A i tvrdnja za subwoofer im ne stoji (možda ih je zbunilo neposredno testiranje nakon kutija s reflex otvorima koji imaju glasniji ali ne toliko fin zvuk, testirali ih nove - neusvirane, možda su stvarno dobili defektan primjerak...). Igrom slučaja, trenutno imam Z3, iako sam sklon čestom mijenjanju zvučnika, i mogu reći da su me ugodno iznenadili (iako sam bio i malo sumnjičav prema logitechu u tom segmentu). Bas mi je dosta ugodan i relativno kontroliran, iako meni preglasan na maximumu - držim sub na cca 40%, konstrukcija satelita i drivera je za 5, zvuk im je sasvim solidan. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|