|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
kako spojiti siemens c-010-i na vistu???
spojio sam c-010-i na komp, sve po uputama, ali kad udjem u vistu nema uopce modema na network, tako da ne mogu napravit konekciju, sta da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Registered User
|
znaci da kupim novu mreznu? koju? EDIT: kako da provjerim jel radi pod vistom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koja je ploča i mrežna u pitanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Taj modem radi na Visti bez beda :-)
![]() |
#6 |
Registered User
|
maticna je a7n8x-x, a mrezna je onboard |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
cek, u cemu je problem, ne svijetli ti lampica od lana na modemu? onda je stvar do mrezne, bilo softverski (vjerojatno, ako je prije radilo) ili hardverski, tj krepala je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa majstore ne treba ti komp prepoznat modem ko kad ti je bio na USB-u pa da ti napise koji je ![]() Ovo je LAN modem i njemu samo konekciju napravi za net i radit ce ti, pozeljno je i staviti fixne IP adrese, sve ti pise u thread-u o ADSL-u.... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Evo išao pogledat detalje o ploči i kad sam vidia NForce2 chipset odma iskače alarm. U prevodu, jeli Vista skužila i instalirala mrežnu kako spada?. Bojim se da će biti lakše ovu u bios - u diseblat i ubacit koju na bazi RTL8139 koja radi u Visti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
@ shp, sve svijetli kak treba, al nece jednostavno se spojit inace sad sam kupio neku mreznu za 30 kn, canyon cn-d30txl, pa sad dalje probavam aj sam poomognite nekak plz, jer polako vec pi**** s vistom |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
probaj stavit modem u router mode, imas upute negdje na pcekspertu cini mi se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Nije neka pomoć al koji te j . . . tjerao na Vistu kad XP sve radi kako spada?. Evo da neispadne post kao spam, Vista driver install za tu karticu šta si kupio: http://www1.canyon-tech.com/files/Ca...V64_200704.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
|
Aj ti probaj u Start/Run upisat => ping 192.168.1.1 -t pa ako ti prolazi ping znaci da pinga modem i da radi mrezna, ako ne onda moras mijenjat mreznu. Ovo ce radit ukoliko si podesio fixne IP-ove prema uputama... @shp sta mu vrijedi router mode ako racunalo ne komunicira s modemom ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() e sad novi problem, kad pristekam kabel na mreznu i na modem, onda mi ona lampica za lan vise ne svijetli nego samo nekak jako slabo svjetluca, ovako, kad spojim na mreznu koja je onboard lijepo svijetli lan lampica, ali local area networka nema jer mrezna se ta onboard ne moze instalirat na vistu, a ova nova mrezna se instalira, pojavi se local area network al kad pristekam, onda samo jako slabo svijetluca pa lan sere da nije spojeno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
weeeeeeeeeeeeeeee
evo napokon radi ![]() problem bio i biosu, lan bio na disabled :S hvala svima inace |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo da ne otvaram novu temu... Nemogu nikako ovaj siemens stavit u ruter mode,cito sam po stranicama i po PCE kao stavit modem u ruter mod ali nikako se nemogu doc do prvog dijela kad trebam upisat pass i username dakle upisem http://192.168.1.1 i nista probao po firefoxom i IE nista.. kasda je radila ovo cudo nece nije mi jasno... sljedio sam i ove upute ali sta kad nemogu dalje od prvog koraka. HM....? ![]()
![]() |
#17 | ||||||||||
Moderator
|
Probaj resetirat modem na ono dugmence iza (vjerojatno par sec drzati) da bude na tvornickim postavkama i onda postavi fixne IP adrese na kartici s kojom ti je povezan na ovaj način: IP: 192.168.1.100 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 Primary DNS : 195.29.150.3 Alternative DNS : 195.29.150.4 nakon toga ga probaj pingat da vidis jel uopce radi komunikacija izmedju modema i kompa (u Start/RUN upises => ping 192.168.1.1 -t) pa ako radi probaj pristupiti putem weba tako sto ces upisat http://192.168.1.1/
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas