|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) XP učitava samo pola HDD-a
Na kompu sam imo punih 250gb, sve je dobro radilo jer sam sve mogo prebacit na eksterni koji ima isto 250gb... Zatim krenuh formatirat komp kad u setupu windowsa xp pise da imam 131gb.. hard mi je WD 250gb, kad sam prvi put uso u setup pisalo mi je da imam dvje particije, prva od 30, druga 200gb, stisno sam D - delete partitions i nakon toga mi pise Unpartitioned space - 131gb...... help!
![]() |
#2 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Zato što windows bez sp-a nemaju podršku za 48-bit lba koji ti omogućava diskove veće od 131gb, pa ako imaš windowse sa sp-om, napravi samo jednu particiju od koliko želiš, a ostalo formatiraj u windowsima nakon instalacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
to sam bas krenuo ![]() probat kasnije napravit particiju.. al ovo mi je čudno jer sam prije mogo napravit veće particije..
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako nije to, jedino ti još ploča možda treba update bios-a, ali rekao si da si prije mogao radit veće particije. Je li to bilo na istoj ploči? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
je je.. formatiro, sve radi, hvala na pomoći
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
isti slučaj kod gigabyte ,prepoznala je 130 mb od 250,flashao sam matičnu i pojavilo se u biosu statak ,novi update bios jedino riješenje,,,,,,,,,,,,
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|