|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Satelitski prijamnik ?
situacija je sljedeca , znam da moram nabavit neki dio hardwarea samo neznam kaj :=) u novoizgradenoj zgradi , priključci u stanu su ono jedan normalni kao za anetenu za televizor , jedan za radio i jedan iznad njih neobicni , koji je navodno za satelitsku . Uzo sam najobicniji analogni televizor kvadro , usteko zicu u telkač i u taj obicni kao za antenu i normalno hvata ZEMALJSKE programe dakle ovo HRT NOVA RTL. kaj bi ja sad trebo nabavit i kak povezat da dobijem te satelitske , prijamnik za satelitske programe il kaj , nemam iskustva s tim u "starom" stanu imam kabelsku i nikakve za***ancije nisam prolazio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
nabavi neki satelitski prijemnik (mozes uzeti metabox,digimax3,neotionbox ili pak OPTICUM 4000TS jer ima DVB-T i DVB-S u sebi i emulaciju-najbolja kupnja do sada sto se mene tice -oko 700 kn) i spoji ga s kablom u zid. Onda prijemnik spoji s tv-om preko scarta ili s-videa ili composite-a,ovisi sta imas na telki.. Moras provjerit da li imas jednu glavu ili dvije na tanjuru jer si trebas to nastimati na prijemniku. U svakom slucaju imat ces dosta posla ako nisi nikad radio s time. Prije nego sve kupis zoves itd,provjeri sta imas na krovu pa zovi nekog da ti spoji ili pokaze kako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
pa mogu slikat recimo (zumirat cu pa bu se vidlo valjda) danas sam gledo , a jedan tak ne prevelki tanjur je na zgradu , i jedna poveca antena sa dosta onih zicica sa strane . kak da vidim kolko tih glava ima ? znaci ima tu za***ancije a .. kaj mi taj dvbt i dvbs znaci u poraksi - ovo prvo je digitalni signal , ovo drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mislim da digitalni zemaljski i digitalni satelitski |
![]() |
![]() |
|
|