Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.07.2007., 21:10   #1
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Satelitski prijamnik ?

situacija je sljedeca , znam da moram nabavit neki dio hardwarea samo neznam kaj :=)

u novoizgradenoj zgradi , priključci u stanu su ono jedan normalni kao za anetenu za televizor , jedan za radio i jedan iznad njih neobicni , koji je navodno za satelitsku . Uzo sam najobicniji analogni televizor kvadro , usteko zicu u telkač i u taj obicni kao za antenu i normalno hvata ZEMALJSKE programe dakle ovo HRT NOVA RTL.

kaj bi ja sad trebo nabavit i kak povezat da dobijem te satelitske , prijamnik za satelitske programe il kaj , nemam iskustva s tim u "starom" stanu imam kabelsku i nikakve za***ancije nisam prolazio..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 21:18   #2
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
nabavi neki satelitski prijemnik (mozes uzeti metabox,digimax3,neotionbox ili pak OPTICUM 4000TS jer ima DVB-T i DVB-S u sebi i emulaciju-najbolja kupnja do sada sto se mene tice -oko 700 kn) i spoji ga s kablom u zid. Onda prijemnik spoji s tv-om preko scarta ili s-videa ili composite-a,ovisi sta imas na telki.. Moras provjerit da li imas jednu glavu ili dvije na tanjuru jer si trebas to nastimati na prijemniku. U svakom slucaju imat ces dosta posla ako nisi nikad radio s time. Prije nego sve kupis zoves itd,provjeri sta imas na krovu pa zovi nekog da ti spoji ili pokaze kako.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2007., 21:23   #3
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
pa mogu slikat recimo (zumirat cu pa bu se vidlo valjda)
danas sam gledo , a jedan tak ne prevelki tanjur je na zgradu , i jedna poveca antena sa dosta onih zicica sa strane .

kak da vidim kolko tih glava ima ?

znaci ima tu za***ancije a ..

kaj mi taj dvbt i dvbs znaci u poraksi - ovo prvo je digitalni signal , ovo drugo?
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 21:52   #4
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
mislim da digitalni zemaljski i digitalni satelitski
marq20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas