|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Samsung HD400LD veliki problemi
Dakle ovako radi se o disku koji je kupljen kao externi deklariran kao Trekstor ali u ladici se zapravo nalazi Samsung 400 Gb. Oznaku sam napisao u naslov teme. Problem je slijedeci: Nakon mjesec dana rada disk je krepao. Upalim ga preko ladice i cuje se samo skljocanje, windows izbaci nekakav kratki error i to je to disk se uopce ne moze pokrenut ni ocitat nijednim alatom. Kako nije kupljen u hr ne mogu ic reklamirat i trazit novi pa sam rastavio ladicu i spojio disk direktno na maticnu. Pokrenuo sam Hiren boot CD i nasao samsugnov tool za diskove odvrtio mu dijagnostiku nakon cega je zakluceno da su pronadjene greske iako je prosao sve testove. Nakon odradjene dijagnostike tool mi savjetuje brisanje diska..ima par opcija brisanje odredjene particije (jer postoje 2) i low level format koja brise cijeli disk. Ja sam iazabrao drugu i nakon zavrsenog formata ponovo pokrenuo dijagnostiku i dobio isti odgovor da ima errora i da savjetuje erase.... ocito nista od toga.. isprobao sve partition toolse od kojeih neki ne ocitavaju disk a drugi prijavljuju I/O error i ne mogu nista raditi sa diskom. Nakon svega toga sam pokrenuo HDD Regenerator koji je nakon 26 sati rada prosao samo 238 Mb i naravno pod statistiku je ispisao brdo bad sectora ali ja ne mogu cekat mjesec dana da on zavrsi jer to je prebrutalno. Dakle ako netko ima savjet sto da ucinim molio bi da me uputi. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovdje sam ukratko opisao moj slucaj sa maxtor-om. Fino sam zapakirao po uputama sa web-a i poslao hdd direktno u Njemacku, makar je hard kupljen u Italiji. Isprintao sam dijagnozu koju je dao maxtorov software za hdd dijagnostiku, poslao i dobio nazad veci hard uz lijepu ispriku Maxtor-a na neugodnosti. Eto probaj i ti. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39352
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
anyone? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Alternativno rješenje je da kupiš isti takav disk i staviš ga u ladicu... The End... Disk je očisto mljeveno meso i nemaš kaj s njim radit, nakon toga uzmeš taj iz ladice i pokušaš prodati pod garanciju nesretnicima od kojih si kupio ovaj drugi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|