Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.07.2007., 23:27   #1
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
(riješeno) Bez ideje, previše simptoma :)

Zamijenio sam NEC-ovu przilicu pioneer-ovom i upalio komp. Fino se POST-a, pocne ucitavanje winxp, izbaci xp logo i onom trenu kad se treba prebacit na rezoluciju windowsa i kad se treba pojavit desktop graficka prestane davat sliku na monitor... no signal
Izvadim taj FX5200 i spojim monitor na integriranu GF2 MX koja koristi sistemsku memoriju i windowsi se dignu. Idem procitat dvd - komp se resetira. Onda ugasim resetiranje kod fatal errora i dobijem greske tipa "nvidia4.dll" ili PFN_LIST_CORRUPT. Zbog ove prve reinstaliram nforce i nvidia graficke drivere, a zbog druge prodjem memtest, sve okej. Isti problemi ostaju.
Vratim staru przilicu, isti problemi. Komp se rusi kad idem pustit pjesmu a svaki video u sebi ima artefakte. Kad kopiram neke fajlove sa diska na eksterni (sad je vec panika) dobijem plavi ekran.

Procesor je hladan (ionako sam resetirao cmos pa je sad na 1ghz), svi ventilatori rade, nema nikakvih sarafa koji kratkospajaju.
Sad sam izvadio obje przilice, stavio disk na drugi ata kabel i uspijevam pustat muziku i tipkat ovo bez rusenja...

Mislim da sam negdje nevidljivo ostetio maticnu, nista mi drugo ne pada na pamet...
borgy je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2007., 08:56   #2
borgy
kenova

borgy's Avatar

sad se rusi i baca artifakte (unutar videa) kad pustim video s hard diska, nijedna przilica nije prikljucena
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.07.2007., 09:15   #3
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ne treba da si ostetio maticnu, vec si neku od komponeti "pomaknuo" dok si mijenjal przilice...

Probaj svaku od komponenti (ram, grafikca) izvadit i ponovo stavi...

s obzirom da ti kod grafike javlja probleme, vjerovatno si mrdnul grafu...
Staro 04.07.2007., 09:16   #4
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Kao prvo, napisi koja je tocno konfa.

Onda mozda netko nesto izmozga.

E da, obavezno reci koje je napajanje na kompu?

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
s obzirom da ti kod grafike javlja probleme, vjerovatno si mrdnul grafu...
Hm.. a zasto mu radi problem kad radi na integrirki?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.07.2007. u 10:17.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2007., 10:09   #5
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ima instalirane drivere za obicnu grafu?
raf je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2007., 20:44   #6
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Zamijenio sam NEC-ovu przilicu pioneer-ovom i upalio komp. Fino se POST-a, pocne ucitavanje winxp, izbaci xp logo i onom trenu kad se treba prebacit na rezoluciju windowsa i kad se treba pojavit desktop graficka prestane davat sliku na monitor... no signal
Izvadim taj FX5200 i spojim monitor na integriranu GF2 MX koja koristi sistemsku memoriju i windowsi se dignu. Idem procitat dvd - komp se resetira. Onda ugasim resetiranje kod fatal errora i dobijem greske tipa "nvidia4.dll" ili PFN_LIST_CORRUPT. Zbog ove prve reinstaliram nforce i nvidia graficke drivere, a zbog druge prodjem memtest, sve okej. Isti problemi ostaju.
Vratim staru przilicu, isti problemi. Komp se rusi kad idem pustit pjesmu a svaki video u sebi ima artefakte. Kad kopiram neke fajlove sa diska na eksterni (sad je vec panika) dobijem plavi ekran.

Procesor je hladan (ionako sam resetirao cmos pa je sad na 1ghz), svi ventilatori rade, nema nikakvih sarafa koji kratkospajaju.
Sad sam izvadio obje przilice, stavio disk na drugi ata kabel i uspijevam pustat muziku i tipkat ovo bez rusenja...

Mislim da sam negdje nevidljivo ostetio maticnu, nista mi drugo ne pada na pamet...
Probaj prekacit hard na drugi kanal. Mislim da je problem u hardu ili u kontroleru na maticnoj.
Xizor je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2007., 02:34   #7
borgy
kenova

borgy's Avatar

rijeseno... na kraju je problem bio u driverima za graficku karticu, koliko god to bilo besmisleno
nakon instalacije nove przilice windowsi su nekako s*ebali nvidia drivere, sto se nije rijesilo reinstalacijom drivera nego je bilo potrebno pobrisati stare drivere iz device managera i ponovno ih instalirati na cisto... tko zna zasto
u svakom slucaju hvala na pomoci
Staro 07.07.2007., 03:29   #8
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pa naravno da je to potrebno ako ides stavljat druge drivere...a i naravno,nas stari,poznati,Driver Cleaner..

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno