|
![]() |
#1 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
(riješeno) Bez ideje, previše simptoma :)
Zamijenio sam NEC-ovu przilicu pioneer-ovom i upalio komp. Fino se POST-a, pocne ucitavanje winxp, izbaci xp logo i onom trenu kad se treba prebacit na rezoluciju windowsa i kad se treba pojavit desktop graficka prestane davat sliku na monitor... no signal Izvadim taj FX5200 i spojim monitor na integriranu GF2 MX koja koristi sistemsku memoriju i windowsi se dignu. Idem procitat dvd - komp se resetira. Onda ugasim resetiranje kod fatal errora i dobijem greske tipa "nvidia4.dll" ili PFN_LIST_CORRUPT. Zbog ove prve reinstaliram nforce i nvidia graficke drivere, a zbog druge prodjem memtest, sve okej. Isti problemi ostaju. Vratim staru przilicu, isti problemi. Komp se rusi kad idem pustit pjesmu a svaki video u sebi ima artefakte. Kad kopiram neke fajlove sa diska na eksterni (sad je vec panika) dobijem plavi ekran. Procesor je hladan (ionako sam resetirao cmos pa je sad na 1ghz), svi ventilatori rade, nema nikakvih sarafa koji kratkospajaju. Sad sam izvadio obje przilice, stavio disk na drugi ata kabel i uspijevam pustat muziku i tipkat ovo bez rusenja... Mislim da sam negdje nevidljivo ostetio maticnu, nista mi drugo ne pada na pamet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kenova
|
sad se rusi i baca artifakte (unutar videa) kad pustim video s hard diska, nijedna przilica nije prikljucena |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ne treba da si ostetio maticnu, vec si neku od komponeti "pomaknuo" dok si mijenjal przilice... Probaj svaku od komponenti (ram, grafikca) izvadit i ponovo stavi... s obzirom da ti kod grafike javlja probleme, vjerovatno si mrdnul grafu...
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.07.2007. u 10:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
kenova
|
rijeseno... na kraju je problem bio u driverima za graficku karticu, koliko god to bilo besmisleno nakon instalacije nove przilice windowsi su nekako s*ebali nvidia drivere, sto se nije rijesilo reinstalacijom drivera nego je bilo potrebno pobrisati stare drivere iz device managera i ponovno ih instalirati na cisto... tko zna zasto u svakom slucaju hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa naravno da je to potrebno ako ides stavljat druge drivere...a i naravno,nas stari,poznati,Driver Cleaner.. ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|