|
![]() |
#1 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
winxp boot stekanje (zbog adsl-a)
pozdrav naciji. komp je spojen na adsl (mrezna na maticnoj) , usprkos kasda modemu koju su mi uvalili iz t-coma... nakon sto se podignu windowsi (xpsp2 32bit), sistem blokira 1-2 minute (ne blokra skroz, mogu otvarat fileove) ali ne programe npr. speedfan, sistem properties, konekciju za adsl, nakon obicno 2 min, sve se pokrene. Zamjenio sam antivirus nod32 umjesto avasta, ali situacija je ista... Jel tko zna sto se ove dogadja i kako to sredit.
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
šteka zato što ti mreža očekuje dhcp reply od nepostojećeg dhcp servera na mrežnoj kartici na koju ti je spojen adsl modem. rješenje br1: odi u network connections - desni klik na local area connection - properties i makni kvačicu sa inetrnet protocol (tcp/ip) rješenje br2: sve isto samo ne makneš kvačicu sa tcp/ip nego lijevi klik, properties i postavi statičku ip adresu sa subnet maskom. preporučam 192.168.1.11/255.255.255.0 npr. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
zna sam da je neka sitnica, dok sam imao namjesten adsl u router nacina rada sve je bil ok, sad kad sam prebacio u modem pocelo stekat... thx! , slucajno sam pogledao ovaj thread, obavijesti na mail su prestale dolazit...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|