|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
(riješeno) Zamjena kondenzatora?
Pozdrav Na Abit KD-7 matičnoj ploči je procvjetao jedan kondenzator, točnije 6.3V i 1000 uF, pa kontam ga zamijeniti, no u Chipoteci sam vidio samo 16V i 1000 uF, što bi odgovaralo kapacitetom, no napon hmmm hmmm makar u tehničkim karakteristikama kaže radni napon od 6.3V-100V DC, no hoće li mu se kapacitet smanjiti vako radi na nižem naponu? I hoću li trebati lemiti više kondenzatora u seriju ili u paralelan spoj?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nećešp ništa trebati mjenjati to je maksimalni napon na kojem kondić radi a razlike između 16 i 6.3V u praktičnom smislu nema - osim u jednoj stvari - veličini... Ovaj od 16V je dosta veći pa si provjeri oće li ti stati inače ljudi su uredno koristili takve 16V jer 6.3V niti nema baš za kupit...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
|
Blizu je one kvačice od AGP utora, valjda će stati, ako neće, improvizacija ![]() Thx yedwy ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Slobodno stavi bitan ti je kapacitet a to sto je napon veci jedino je problem u dimenzijama, sto se da lako rijesiti laganom improvizacijom.
![]() |
#5 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Izvuci zice van,na vrh kucista i onda tamo stavi kondic (mislim da nitko nije to napravio pa da budes prvi (sala!) ) ![]() i uvijek ga mozes ohladiti sa nekim zalmanom jako lako...sory morao sam ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.primotronic.hr/novo/ http://www.rscroatia.com U Primotronicu sam bio kupio neke kondenzatore za jednog Tagana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Zamijenio ja, nikakvih problema (kvačica od AGP-a se može slobodno micati) i još sam na jednoj grafi promijenio 4 napuhla kondenzatora ![]() Interesantno, zamjenom kondića na matičnoj sam uspio popraviti problem da BIOS nije htio spremati postavke u CMOS. Mislio sam da su ta dva problema nepovezana, pošto je taj neispravan kondić ipak bio kod AGP-a. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|