|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mali iritirajući zvuk-napajanje
evo ovako...imam novo chieftek 450W napajanje... danas sam malo više primjetio da se iz njega javlja ''mali iritirajući zvuk''...napajanje normalno radi,ali odjednom se iz njega javlja neki zvukić kao da ventilator grebe po nećemu...ide nekako ovako dzzzzzzk,dzzzzk,dzzzzzzzzzzzzzzzzzzzk.dzzzk,dzzzzzzzzzzzk,...malo stane pa prestane,pa opet... znate o ćemu je problem??? niti jedan kabel nije ispod venta niti okolo....nit sam sam šta guru u napajanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa rastavi ga pa pogledaj sta u njemu "grebe".
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
a gle, izgleda da je prdnuo ventilator, tj kuglični ležaj u njemu, možda tvornička greška, al to ti je 99% to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
kad ti se javlja taj zvuk? mozda jednostavno pod vecim opterecenjem napajanje proizvodi zvukove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Možda se trebao ventić malo razraditi, ako se bude ponavljalo provjeri da unutra koja žica nije loose i da ne dere po ventiću ali sumnjam da bi ti iko za to uvažio reklamaciju tako da nemoj živjeti u iluziji oko toga, to bi stvarno moralo brektati ko teški kamionu leru da ti to prođe...
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() lijep pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo mene opet...ovo napajanje me počelo stvarno živcirat...danas ujutro opet počelo proizvedit neki pucketavi zvuk...odjednom se javi ovako ''pck'',prođe pola minute do minutu i opet ''pck'' ![]() ![]() i otvorio sam danas napajanje..vent je u redu,al nešto onda to proizvodi od onih uređaja od napajanja...jel tko zna što je to??? i da...ovo nekakvo ljepilo je zaljepljeno između uređaja u napajanju,jel to standardno ili????evo slikica... http://aycu16.webshots.com/image/220...1107918_rs.jpg http://aycu16.webshots.com/image/214...0620057_rs.jpg http://aycu20.webshots.com/image/180...4214446_rs.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Da to se često daas radi na low noise uređajima - ovo ispod su induktivni otpori oni vole zujati u radu pa ih se zalije da to ne rade...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznam može biti ako imaš pištolj za toplo ljepljenje probaj sam sve te otpore malo "doradit" a ako nemaš - neznam... Neko ljepilo ali se unutra zna zagrijati pa treba paziti na to kakva svojstva isto ima... Možda bi kakav silikon bio dobar...
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovi jeftini univerzalni silikoni trpe preko 100-120°C i lako se skidaju, probaj njime zaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
imam i ja taj pištolj za ljepilo i ono kad se nešto zalijepi,čvrsto drži,a imam i silikona od starog kojeg stavlja kad spaja gurle :P... a ne znam kolko da sada toga stavim,jel ovako nešto malo kao i što je na slikicama,ili mogu toga staviti malo više???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pokušaj locirati komponentu koja se čuje pa samo nju lagano izoliraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
E za taj silikon sta si rekao da ti stari spaja gurle to je onaj sivi vjerojatno ako je taj nemoj toga prejak je taj uzmi obicni silikon jer taj sivi s njime se ljepe i konstrukcije mislim da ti ne treba tako jak i skup silikon za napajanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
oki,onda budem stavio ovo ljepilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73276 I meni je neko vrijeme krckalo i zujalo dok nije počelo smrditi. Isto sam mislio da je neki vent. Pogledaj si slike kod mene.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|