|
![]() |
#1 |
ZIJEEEEEV!!!
Datum registracije: Mar 2006
|
LG GSA-H42N novi firmware
Znaci ,Lg je danas izdao novi firmware za H42N, pod imenom ver. RL01 ![]() Skinuti ga se moze sa sluzbene Lg-jeve stranice, a novosti su slijedece: c/p: New firmware (ver. RL01) for only GSA-H42N(Internal 18X Super multi DVD Writer) Model:GSA-H42N Ver:RL01 Improvement Point 1. Improve writing quality for recordable media 2. Add Write Strategy for new DVD media I jedna napomena: postoje dva firmware-a na stranici za h42n. Jedan je RL01, a drugi je SL01. Nama treba RL01, a SL01 (da ne bubam sad gluposti) je za druga trzista (pretpostavljam americko).
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ma to je greška u pisanju na LG-jevoj stranici. Firmware RL01 je za H42N. Firmware SL01 je za H42L (LightScribe verzija). Mene zanima hoće li novi firmware popraviti određene probleme s kvalitetom snimanja CD-ova na višim brzinama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ZIJEEEEEV!!!
Datum registracije: Mar 2006
|
Hvala na razjasnjenu ovog RL/SL dijela, bijlo mi je u kutku glave da postoji neka razlika, ali se nisam mogao sjetiti ![]() Anyway, sto se tice problema s cd-ima, nemam pojma, jer vjerovao ili ne, nemam, niti planiram imati ijedan prazan cd doma ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, firmware upravlja radom optičkog uređaja, sadrži strategije za snimanje/čitanje medija i upisuje se u Flash-PROM chip koji se nalazi u samom uređaju. Iz tog razloga mu driveri ne trebaju jer sav posao radi firmware, a ti onda uz pomoć odgovarajućeg softvera (Nero npr.) snimaš medije. Firmware za LG uređaje dolazi u jednoj EXE datoteci koja se samo pokrene i klikne START. Prije flashanja izvadi medij i pržu ostavi samu na IDE kabelu. Kad postupak završi (vrlo kratko traje), potrebno je resetirati komp i pričekati da OS prepozna novi firmware što ćeš vidjeti u obliku ponovne instalacije snimača.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Nije još riješeno, nadam se da će biti. Do 16x je kvaliteta super, preko toga ne valja. 24x je zapravo možda isto OK, jer nema prijavljenih problema s tom brzinom (iako su sve strategije preko 16x "nove" za LG i kao takve problematične), ali rijetko pržim CD-e da bih provjeravao. Lightscribe? Pa ono, tko voli nek izvoli, ali meni nije svejedno traje li mi 12x snimanje 5:50 (kao kod LG-ja) ili oko 7:00 (kao kod ostalih brandova), pa mi LightScribe "crtkanje" u trajanju od 10 do 30 minuta za jedan medij ne pada na pamet (a medij je k tome dvostruko skuplji). Dobri stari CD markeri... Mislim, zgodno izgleda, ali meni osobno ne vrijedi vremena/truda/trošenja lasera...
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Pitanjce: medij koji mi sprži H42L na brzinama većim od osnovne (4x) mi ne može pročitati linijski DVD (KISS DP-1000). Da li je do pisača ili da kopam dalje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
A sa novim firmware-om, naravno, nema problema... ![]() Ispricavam se na smetnji |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Hejter
|
O firmware ni F vec par mjeseci , moram priznati da sam razocaran sa LG-jem , support vrlo los . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa sta to nejde po principu: "ako radi, ne diraj"? Ja za svojeg 4163 nisam dobio firmware update preko godine dana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Hejter
|
ma radi on dobro , ali pocelo me smetati ove 1-2 min. vise koje moram cekati ako ocu da cd bude citljiv . a i sto se tice cd-rw medija nisam zadovoljan ni brzinom a ni kvalitetom |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Bug je prisutan, "dokumentiran" odnosno potvrđen, a firmware nije izišao već 5-6 mjeseci (prije više od 4 mjeseca počelo je testiranje "beta" firmware-a RL02, pouzdana informacija)... Pomalo me to dovodi do zaključka da bug ima veze s hardverom tj. da ga neće biti moguće ispraviti. Ovo je samo nagađanje, pa me nemojte napadati ako bude ispravljen (zapravo, ako uspiju to ispraviti, slobodno me napadajte ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() prije me nije smetalo ali u zadnja 2 mjeseca sam poceo poprilicno cd-a prziti i nije isto kad ih imas 20komada i po 5.5 minuta svaki ili 3 minute svaki . jos cu ih pricekati malo , recimo mjesec dana a onda trk po nesto novo sto sa cd-ima si je na ti i sata sucelje . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
A čuj, nema savršenstva (iako se SH-S203B čini skoro kao savršen snimač, možda uskoro ispliva neka mana). Dva (po)najbolja DVD snimača ne računajući Samsunga (LG H42/62 i Pioneer 112/212) zapravo ne briljiraju s CD-ovima. LG ima bug zbog kojeg snimke preko 16x uglavnom imaju C2 greške (što znači da pouzdano snimanje traje efektivno preko 5 minuta, a za toliko snimi DVD, i to ne na maksimalnoj brzini), dok je Pioneer ograničen na 40x, a i pomalo je izbirljiv pa neće baš sve na 40x, što znači da snimanje traje u najboljem slučaju oko 3:15, a često i više. Činjenica je da se CD-i sve rjeđe koriste i da se kod DVD snimača ova karakteristika pomalo zapostavlja. Korisnicima koji dosta snimaju CD-e, a kvaliteta im je jako bitna, ionako bih preporučio neki bolji CD snimač (Plextor Premium/Premium2, LiteOn 52x, Teac 40x...), a oni koji posjeduju navedeni LG ili Pio, a rijetko snimaju CD-e, vjerojatno neće previše gunđati zbog tu i tamo izgubljene minute-dvije. Ionako je kvaliteta najbitnija. p.s. SRV je jednom provalio "Optikaner guru", pa ako ikad nabacim sličnu "titulu", bit će ta... ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni posto snimam audio cd-ove netreba preko 8x sve preko pravi samo probleme stacionarnim cd playerima. Uzeo sam samsung nije savrsen ali prema dosada pokazanom (snimio sam 10 dvd-ova) dosta mi je bolji od pioneera, jos mi se svida mada nema veze sa kvalitetom sto sa drugim snimacima bufer varira od 92-99% a sa samsungom stoji betonran na 100% mada mislim da je to do s-ata konekcije.kod pioneera mi se znalo desiti da snimim audio cd i da ga nemogu preslusati u stacinarnom cd playeru isti medij snimim na plextoru radi odlicno. Sto se tice mana samsug snimaca nema veze ja to mnogo koristim i cim pocne zezati ode dalje do sada sam promjenio negdje oko 12-15 snimaca svih vrsta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|