|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Testiranje i kupovina grafičkih kartica (rant post)
Mislim da bi trebalo nekako doći na kraj benchmarketingu, tako da se kod testiranja mijenja rezolucija, AA, AF itd, a da se kao rezultat ne daju FPS-i nego samo opisno - IGRIVO ili NEIGRIVO. Za popizdit je kad ekipa kupuje jednu grafičku zato što vrti nešto u 650 FPS-a, a konkurencija istu igru vrti OMFG dvaput sporije, "samo" 315 FPS-a, ili kad o kupovini grafičke odlučuje da li neka kartica vrti Call of Juarez u 3,12 FPS-a, a neka druga u "čak" 10,5 FPS-a (kad je stvar u oba slučaja neigriva) Nešto kao kod HI FI uređaja...uzalud 0.0000000001% THD ako komponenta zvuči loše |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ljudi imaju različite kriterije kaj je "igrivo", nekom je i 25-30 fps-a a drugi se kunu da im je sve ispod min. 60 neigrivo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
njima je onda očito i čudno gledati filmove jer prikazuju manje od 60 slicica u sekundi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Bez veze! 1. graficke ne sluze smao igranju 2. fps nie mjerodavan u tome koja je graficka brza 3. gledaju se ostali testovi graficke, a ne smao fps 4. meni je bitno da je grafa cim brza i bitno mi je da mogu odabrat grafu kod koje je omjer ulozenog/dobivenog cim veci Drugim rijecima, mene boli k... za FPS, al mi je bitno da kad otvorim full scale model Space Shutlea da mi graficka to moze progutati i prikazat na 22 inchnom monitoru, bez da trza dok okrecem model. To je isto ko da kod testa automobila rezultat testa bude: vozi, ne vozi Ova tema po meni nema smisla... ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Problem je ono što Segregator kaže, nagli padovi fps-a koji onda izgledaju kao trzanje. E to mene opako iritira. A nagli pad fps-a može uzrokovati i ostatak konfe, ne samo grafička kao recimo nedostatak RAM-a i slično.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
na isti se način može prenijet usporedba i na aute : nekad su se ljudi vozili i u fićekima dok danas ako nema nešto novije od susjeda i ne mjenja svake 2 god nije in, a tek kad počne spika ko ima jači motor ili ko ga je bolje frizirao itd, trebaš znati svoje potrebe |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
primjeti se samo pad ispod 20-25Hz, sve iznad toga izgleda isto problem je tocno ono sto segregator kaze problem moze biti i u ispisu fps u vrhu ekrana koji uvijek nemora biti tocan nedavno sam uzeo novu graficku i pocnem igrat na starim postavkama i fps mi skoci sa 25-30 na 40ak i sad ja podignem postavke malo i fps umjesto da padne skoci na 60 sad je gledam i ne kuzim al reko ajd super ![]() dakle problem moze biti i u krivom ocitavanju fps u igri, u mom slucaju se radilo o americas army 2.5 verzija ako je netko od vas u nekoj tehnicoj skoli ili negdje gdje ima pristup nekom generatoru signala na kojem se moze mijenjati frekvencija izvora nek prikljuci zarulju na njega i spusta frekvenciju od 100Hz do 10Hz, pa nek kaze ako kuzi razliku izmedju 20 i 30, a kamoli 30 i 100Hz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Tocno Jelc,ljepo se vidi u svakoj igri razlika izmedju 25 i 60-70fpsa recimo, ja to uvijek primjetim 25 fpsa zapinje,60 je recimo full glatko(sve klizi,vidi se po texturama),to se dobro vidi u auto utrkama NFS npr. a o pucacinama tipa quake itd. ne prilazim ispod 100fpsa,jer se osjeti glatkoca pokreta i misa na ekrana I po meni nije tocno da 25 frejmova na ekranu =na televiziji jer na televiziji tih 25 mi uopce ne smeta a u bilo kojoj igri se to fino vidi i osjeti ,zasto je to tako neznam ali to sam primjetio. Ali sve ovisi od osobe do osobe,bio sam kod frendova koji su furali neke bjesne rezolucije i meni je igra bila totalno neigriva cak manje od 25, no po njima sve uredno i glatko ide tako da mozemo vodit rasprave u beskonacnost o ovome. ![]()
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pa segregator ti je rekao o cemu se radi... 25fps je 25fps u kinu je to konstantnih 25, a u igri nije, cak i ako pise konstantno 25 to nemora znacit da je to tocno tolko |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|